Krémové těstoviny primavera jsou doslova oslava jara na talíři! Luxusní recept z chřestu, který připravíte během pár minut a ještě si na něm náramně pochutnáte, je dobré mít v záloze. Navíc rychlá krémová omáčka ze zakysané smetany a dochucená parmazánem se k těstovinám náramně hodí.
Suroviny
Postup
Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente.
Na posledních cca 5–6 minut přidejte bílý chřest, na poslední 3 minuty zelený.
Na poslední minutu cukrový hrášek.
Sceďte a uchovejte asi 120 ml vody z vaření. Těstoviny a zeleninu vraťte do hrnce.
Mezitím rozehřejte na pánvi na středním ohni olej. Vsypte pórek. Za stálého opékání míchejte asi 5 minut, aby změkl, pak vsypte česnek a opékejte ještě asi 2 minuty.
Poté obsah pánve vmíchejte do směsi v hrnci. Vmíchejte strouhaný parmazán. Přidejte zakysanou smetanu a promíchejte, podle potřeby nařeďte vodou z vaření těstovin.
Vmíchejte 2 hrsti baby špenátu. Podávejte ozdobené dalším baby špenátem a bazalkovými lístky, hoblinami parmazánu, citronovou kůrou a barevným pepřem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 jídel vhodných pro diabetiky, která budete chtít jíst každý den(30 receptů )
- 37 skvělých receptů se zeleným a bílým chřestem v hlavní roli(37 receptů )
- Jedeme na zelenou(42 receptů )
- Nejlepší těstoviny a omáčky: 55 ověřených receptů(55 receptů )
- Krémové těstoviny aneb Kouzlo krémových omáček(16 receptů )
- Skvělé večeře pro horké letní dny, u kterých se nezapotíte: Uvařte si jednoduché špagety puttanesca nebo tabouleh (59 receptů )
- Nejlahodnější hráškové recepty: Připravte si vynikající omeletu nebo jemnou hráškovou polévku(29 receptů )