Oslava jara na talíři!
Suroviny
Postup
Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente.
Na posledních cca 5–6 minut přidejte bílý chřest, na poslední 3 minuty zelený.
Na poslední minutu cukrový hrášek.
Sceďte a uchovejte asi 120ml vody z vaření. Těstoviny a zeleninu vraťte do hrnce.
Mezitím rozehřejte na pánvi na středním ohni olej. Vsypte pórek. Za stálého opékání míchejte asi 5 minut, aby změkl, pak vsypte česnek a opékejte ještě asi 2 minuty.
Poté obsah pánve vmíchejte do směsi v hrnci. Vmíchejte strouhaný parmazán. Přidejte zakysanou smetanu a promíchejte, podle potřeby nařeďte vodou z vaření těstovin.
Vmíchejte 2 hrsti baby špenátu. Podávejte ozdobené dalším baby špenátem a bazalkovými lístky, hoblinami parmazánu, citronovou kůrou a barevným pepřem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 37 skvělých receptů se zeleným a bílým chřestem v hlavní roli(37 receptů)
- Jedeme na zelenou(42 receptů)
- Dej mi hrášku aneb Nejlahodnější hráškové recepty(29 receptů)
- Nejlepší těstoviny a omáčky: 55 ověřených receptů(55 receptů)
- 30 jídel vhodných pro diabetiky, která budete chtít jíst každý den(30 receptů)
- Krémové těstoviny aneb Kouzlo krémových omáček(16 receptů)