Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémové těstoviny primavera
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 15
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2306 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 322 g
Tuky 75 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémové těstoviny primavera jsou doslova oslava jara na talíři! Luxusní recept z chřestu, který připravíte během pár minut a ještě si na něm náramně pochutnáte, je dobré mít v záloze. Navíc rychlá krémová omáčka ze zakysané smetany a dochucená parmazánem se k těstovinám náramně hodí.

Suroviny

penne 400 g
nebo jiné krátké vroubkované těstoviny
sůl
pepř barevný
čerstvě mletý
zbavený tuhých konců, oloupaný kromě špiček a pak nakrájený na třetiny
zbavený tuhých konců, oloupaný ve spodní třetině a nakrájený na třetiny
hrášek cukrový 200 g
nakrájený po délce
olivový olej panenský 1 PL
pórek 1 ks
malý, očištěný a na kolečka
česnek 2 stroužky
nakrájený nadrobno
najemno nastrouhaný + hobliny k podávání
tučná (po 180 g)
k podávání
bazalka
čerstvá, k podávání
najemno, k podávání

Postup

1

Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente.

2

Na posledních cca 5–6 minut přidejte bílý chřest, na poslední 3 minuty zelený.

3

Na poslední minutu cukrový hrášek.

4

Sceďte a uchovejte asi 120 ml vody z vaření. Těstoviny a zeleninu vraťte do hrnce.

5

Mezitím rozehřejte na pánvi na středním ohni olej. Vsypte pórek. Za stálého opékání míchejte asi 5 minut, aby změkl, pak vsypte česnek a opékejte ještě asi 2 minuty.

6

Poté obsah pánve vmíchejte do směsi v hrnci. Vmíchejte strouhaný parmazán. Přidejte zakysanou smetanu a promíchejte, podle potřeby nařeďte vodou z vaření těstovin.

7

Vmíchejte 2 hrsti baby špenátu. Podávejte ozdobené dalším baby špenátem a bazalkovými lístky, hoblinami parmazánu, citronovou kůrou a barevným pepřem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín