0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémové těstoviny primavera

Krémové těstoviny primavera

4.5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2254 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 234 g
Tuky 103 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oslava jara na talíři!

Suroviny

těstoviny 400 g
krátkých vroubkovaných (např. penne)
sůl
pepř barevný
čerstvě mletý
chřest bílý 0.5 svazku
zbavený tuhých konců, oloupaný kromě špiček a pak nakrájený na třetiny
chřest zelený 0.5 svazku
zbavený tuhých konců, oloupaný ve spodní třetině a nakrájený na třetiny
hrášek cukrový 200 g
nakrájený po délce
olivový olej panenský 1 PL
pórek 1 ks
malý, očištěný a na kolečka
česnek 2 stroužky
nakrájený nadrobno
parmazán 2 PL
najemno nastrouhaný + hobliny k podávání
zakysaná smetana 2 kelímky
tučná (po 180 g)
baby špenát
k podávání
bazalka
čerstvá, k podávání
citronová kůra
najemno, k podávání

1 Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente. Na posledních cca 5–6 minut přidejte bílý chřest, na poslední 3 minuty zelený. Na poslední minutu cukrový hrášek. Sceďte a uchovejte asi 120ml vody z vaření. Těstoviny a zeleninu vraťte do hrnce.

2 Mezitím rozehřejte na pánvi na středním ohni olej. Vsypte pórek. Za stálého opékání míchejte asi 5 minut, aby změkl, pak vsypte česnek a opékejte ještě asi 2 minuty. Poté obsah pánve vmíchejte do směsi v hrnci. Vmíchejte strouhaný parmazán. Přidejte zakysanou smetanu a promíchejte, podle potřeby nařeďte vodou z vaření těstovin. Vmíchejte 2 hrsti baby špenátu. Podávejte ozdobené dalším baby špenátem a bazalkovými lístky, hoblinami parmazánu, citronovou kůrou a barevným pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit