0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémové těstoviny primavera

Krémové těstoviny primavera

4.6 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2254 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 234 g
Tuky 103 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oslava jara na talíři!

Suroviny

těstoviny 400 g
krátkých vroubkovaných (např. penne)
sůl
pepř barevný
čerstvě mletý
chřest bílý ½ svazku
zbavený tuhých konců, oloupaný kromě špiček a pak nakrájený na třetiny
chřest zelený ½ svazku
zbavený tuhých konců, oloupaný ve spodní třetině a nakrájený na třetiny
hrášek cukrový 200 g
nakrájený po délce
olivový olej panenský 1 PL
pórek 1 ks
malý, očištěný a na kolečka
česnek 2 stroužky
nakrájený nadrobno
najemno nastrouhaný + hobliny k podávání
tučná (po 180 g)
k podávání
bazalka
čerstvá, k podávání
citronová kůra
najemno, k podávání

Postup

1

Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente.

2

Na posledních cca 5–6 minut přidejte bílý chřest, na poslední 3 minuty zelený.

3

Na poslední minutu cukrový hrášek.

4

Sceďte a uchovejte asi 120ml vody z vaření. Těstoviny a zeleninu vraťte do hrnce.

5

Mezitím rozehřejte na pánvi na středním ohni olej. Vsypte pórek. Za stálého opékání míchejte asi 5 minut, aby změkl, pak vsypte česnek a opékejte ještě asi 2 minuty.

6

Poté obsah pánve vmíchejte do směsi v hrnci. Vmíchejte strouhaný parmazán. Přidejte zakysanou smetanu a promíchejte, podle potřeby nařeďte vodou z vaření těstovin.

7

Vmíchejte 2 hrsti baby špenátu. Podávejte ozdobené dalším baby špenátem a bazalkovými lístky, hoblinami parmazánu, citronovou kůrou a barevným pepřem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč