Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémové těstoviny s bazalkou
Krémové těstoviny s bazalkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krémové těstoviny s bazalkou

4.3/5 Počet hodnocení: 32
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1955 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 137 g
Tuky 123 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V jednoduchosti je síla a chuť. Tyhle těstoviny stejně skvěle vypadají jako chutnají!

Suroviny

kapary 1 PL
v soli, opláchnuté a okapané
olivový olej 2 PL
česnek 4 stroužky
prolisovaný
strouhaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
bazalka 4 hrsti
hobliny, k podávání

Postup

1

Uvařte těstoviny na skus podle pokynů na obalu. Na malé pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, přidejte kapary a 2–3 minuty je opékejte, až mírně zezlátnou.

2

Odložte je na papírovou utěrku, aby z nich okapal přebytečný tuk.

3

Ve velké pánvi rozpalte zbytek oleje a pak na mírném ohni asi 2 minuty opékejte česnek. Pozor, aby příliš nezezlátl – je pak hořký.  Přidejte citronovou kůru a šťávu, smetanu, osolte, opepřete a povařte 3–5 minut do zhoustnutí.

4

Přidejte scezené těstoviny, promíchejte a sejměte z ohně. Vmíchejte bazalku, špenát a kapary. Podávejte ozdobené parmazánem.

NĚCO NAVÍC: Vynechte mletý pepř a místo toho poduste spolu s česnekem 2–4 rozdrobené sušené chilli papričky. Neseženete-li kapary v soli, postačí i ty naložené v octě.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín