0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémové těstoviny s bazalkou

Krémové těstoviny s bazalkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krémové těstoviny s bazalkou

4.5 / 5. Počet hodnocení: 17
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1955 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 137 g
Tuky 123 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V jednoduchosti je síla a chuť. Tyhle těstoviny stejně skvěle vypadají jako chutnají!

Suroviny

špagety (těstoviny) 400 g
kapary 1 PL
v soli, opláchnuté a okapané
olivový olej 2 PL
česnek 4 stroužky
prolisovaný
citronová kůra 1 PL
strouhaná
citronová štáva 2 PL
smetana ke šlehání 250 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
bazalka 4 hrsti
baby špenát 4 hrsti
parmazán
hobliny, k podávání

Postup

1

Uvařte těstoviny na skus podle pokynů na obalu. Na malé pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, přidejte kapary a 2–3 minuty je opékejte, až mírně zezlátnou.

2

Odložte je na papírovou utěrku, aby z nich okapal přebytečný tuk.

3

Ve velké pánvi rozpalte zbytek oleje a pak na mírném ohni asi 2 minuty opékejte česnek. Pozor, aby příliš nezezlátl – je pak hořký.  Přidejte citronovou kůru a šťávu, smetanu, osolte, opepřete a povařte 3–5 minut do zhoustnutí.

4

Přidejte scezené těstoviny, promíchejte a sejměte z ohně. Vmíchejte bazalku, špenát a kapary. Podávejte ozdobené parmazánem.

NĚCO NAVÍC: Vynechte mletý pepř a místo toho poduste spolu s česnekem 2–4 rozdrobené sušené chilli papričky. Neseženete-li kapary v soli, postačí i ty naložené v octě.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč