0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čočkový salát s pečenou cibulí a ricottou

Čočkový salát s pečenou cibulí a ricottou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čočkový salát s pečenou cibulí a ricottou

4.8 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 - 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1577 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 56 g
Tuky 126 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podle tradic by se čočka měla jíst první den v roce. Ovšem tenhle salát si budete s chutí připravovat daleko častěji než pouze jednou ročně. 

Suroviny

cibule červená 2 ks
oloupané a nakrájené na klínky
olivový olej 2 PL
vinný ocet červený 60 ml
tymián 2 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
drobná
hlíva 2 ks
hlíva královská nebo žampiony nakrájená na tenoučké plátky
ricotta 60 g
rozdrobená + další k podávání
Na zálivku
olivový olej extra panenský 80 ml
vinný ocet červený 60 ml
bylinky 1 hrst
míchané – petrželka, máta, bazalka
ančovičky (konzerva) 1 ks
sardelové filátko nasekané najemno
kapary 1 PL
nasekané
rozmarýn ½ PL
čerstvý nasekaný
tymián ½ PL
čerstvý nasekaný
česnek ½ stroužku
nakrájený nadrobno
hořčice dijonská ½ ČL

1 Troubu předehřejte na 180°C. Na středním plameni rozpalte grilovací pánev. Klínky cibule pokapejte olivovým olejem a opékejte 4–5 minut po každé straně. Přendejte do pekáčku, pokapejte vinným octem, posypte tymiá- nem, osolte a opepřete. Pečte 20–25 minut, vyjměte a odložte.

2 Mezitím vařte čočku ve větším množství vroucí vody 15–18 minut doměkka. Sceďte, nechte dobře okapat a rozprostřete na plech, aby vychladla. Prošlehejte přísady na zálivku, osolte a opepřete.

3 Smíchejte čočku, pečenou cibuli, tenké houbové plátky a ricottu. Přidejte zálivku a znovu promíchejte, případně dosolte. Podávejte posypané další rozdrobenou ricottou.

NĚCO NAVÍC
Hlívu královskou (správněji nazývanou hlíva máčková) koupíte u asijských zelinářů. Pokud použijete žampiony, oloupejte je. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč