Jehněčí plecko je klihovité, a díky tomu nebude nikdy suché. Když ho upečete s kostí, vynikne jeho lahodná chuť.
Suroviny
rozmarýn
8
snítek
česnek
2
stroužky
drcený
olivový olej
60
ml
sůl mořská
pepř
jehněčí maso
1,6
kg
ramínka
Postup
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Lístečky ze čtyř větviček rozmarýnu rozmělněte v hmoždíři spolu s česnekem a solí, přidejte olivový olej a dobře spojte. Pak směsí potřete maso a posypte ho zbylým rozmarýnem. Maso s kostí omotejte provázkem a položte ho na rošt do pekáče libovější stranou nahoru a vložte na 30 minut do trouby. Pak snižte teplotu na 160 °C, otočte ho a pečte hodinu. Pak znovu otočte a ještě hodinu dopékejte.