Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí plec nadivoko s domácími papardelle
Jehněčí plec nadivoko s domácími papardelle
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jehněčí plec nadivoko s domácími papardelle

4.6/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5379 kcal
Bílkoviny 252 g
Sacharidy 396 g
Tuky 302 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejen velikonoční pochoutka. Stačí se držet postupu krok za krokem.

Suroviny

na čtvrtiny
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
slunečnicový olej 2 PL
nadrobno
česnek 6 stroužků
na plátky
pepř celý 5 kuliček
černý
nové koření 5 kuliček
tymián 4 snítky
čerstvý
vývar hovězí 600 ml
houby 250 g
směs šitake, hlívy ústřičné, žampionů, popřípadě jiných hub, očištěné, pokrájené
přepuštěné
Na papardelle
mouka semolina 200 g
lze nahradit hladkou moukou
vejce 2 ks
olivový olej 2 PL
vývar hovězí 40 ml
petrželka 1 PL
nasekaná

Postup

1

Jehněčí osolte, opepřete a opečte ze všech stran na slunečnicovém oleji. Maso vyjměte a do hrnce vsypte cibuli spolu s divokým kořením a tymiánem. Opékejte za občasného míchání asi pět minut, až cibule zezlátne. Pak přidejte česnek a míchejte ještě minutu. Zalijte 100 ml vývaru, přidejte opečené maso a pozvolna duste pod pokličkou za občasného podlévání vývarem asi hodinu a půl doměkka.

příprava masa

2

Pak maso opět vyjměte a šťávu vyduste na tuk. Poprašte moukou a minutu míchejte. Přilijte vývar, rozšlehejte metličkou a nechte asi minutu provařit.

opékání masa

3

Rozehřejte přepuštěné máslo a asi čtyři minuty na něm opékejte houby. Pak je přidejte do omáčky, vraťte do ní maso a dochuťte solí a pepřem.

příprava houbové omáčky

4

Na papardelle smíchejte semolinu s vejci a žloutkem. Zpracujte hladké a pevné těsto. Rozválejte ho na pomoučené pracovní ploše na tenký plát a z něj nakrájejte papardelle široké asi 2,5 cm a dlouhé 30 cm. Dvě minuty je povařte ve vroucí vodě s olejem.

příprava domácích těstovin

5

Mezitím v pánvi rozpusťte máslo, přidejte vývar a minutu provařte. Pak přihoďte uvařené scezené papardelle, přidejte petrželku a zlehka promíchejte, případně dosolte. Pak papardelle rozdělte na talíře a doplňte dušeným masem s houbovou omáčkou.

vaření těstovin

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč