Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí plec nadivoko s domácími papardelle
Jehněčí plec nadivoko s domácími papardelle
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jehněčí plec nadivoko s domácími papardelle

4.6/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5379 kcal
Bílkoviny 252 g
Sacharidy 396 g
Tuky 302 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejen velikonoční pochoutka. Stačí se držet postupu krok za krokem.

Suroviny

na čtvrtiny
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
slunečnicový olej 2 PL
nadrobno
česnek 6 stroužků
na plátky
pepř celý 5 kuliček
černý
nové koření 5 kuliček
tymián 4 snítky
čerstvý
vývar hovězí 600 ml
houby 250 g
směs šitake, hlívy ústřičné, žampionů, popřípadě jiných hub, očištěné, pokrájené
přepuštěné
Na papardelle
mouka semolina 200 g
lze nahradit hladkou moukou
vejce 2 ks
olivový olej 2 PL
vývar hovězí 40 ml
petrželka 1 PL
nasekaná

Postup

1

Jehněčí osolte, opepřete a opečte ze všech stran na slunečnicovém oleji. Maso vyjměte a do hrnce vsypte cibuli spolu s divokým kořením a tymiánem. Opékejte za občasného míchání asi pět minut, až cibule zezlátne. Pak přidejte česnek a míchejte ještě minutu. Zalijte 100 ml vývaru, přidejte opečené maso a pozvolna duste pod pokličkou za občasného podlévání vývarem asi hodinu a půl doměkka.

příprava masa

2

Pak maso opět vyjměte a šťávu vyduste na tuk. Poprašte moukou a minutu míchejte. Přilijte vývar, rozšlehejte metličkou a nechte asi minutu provařit.

opékání masa

3

Rozehřejte přepuštěné máslo a asi čtyři minuty na něm opékejte houby. Pak je přidejte do omáčky, vraťte do ní maso a dochuťte solí a pepřem.

příprava houbové omáčky

4

Na papardelle smíchejte semolinu s vejci a žloutkem. Zpracujte hladké a pevné těsto. Rozválejte ho na pomoučené pracovní ploše na tenký plát a z něj nakrájejte papardelle široké asi 2,5 cm a dlouhé 30 cm. Dvě minuty je povařte ve vroucí vodě s olejem.

příprava domácích těstovin

5

Mezitím v pánvi rozpusťte máslo, přidejte vývar a minutu provařte. Pak přihoďte uvařené scezené papardelle, přidejte petrželku a zlehka promíchejte, případně dosolte. Pak papardelle rozdělte na talíře a doplňte dušeným masem s houbovou omáčkou.

vaření těstovin

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

AD
Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus
  • Lidé a jídlo

Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus

České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...