Nejen velikonoční pochoutka. Stačí se držet postupu krok za krokem.
Suroviny
Postup
Jehněčí osolte, opepřete a opečte ze všech stran na slunečnicovém oleji. Maso vyjměte a do hrnce vsypte cibuli spolu s divokým kořením a tymiánem. Opékejte za občasného míchání asi pět minut, až cibule zezlátne. Pak přidejte česnek a míchejte ještě minutu. Zalijte 100 ml vývaru, přidejte opečené maso a pozvolna duste pod pokličkou za občasného podlévání vývarem asi hodinu a půl doměkka.
Pak maso opět vyjměte a šťávu vyduste na tuk. Poprašte moukou a minutu míchejte. Přilijte vývar, rozšlehejte metličkou a nechte asi minutu provařit.
Rozehřejte přepuštěné máslo a asi čtyři minuty na něm opékejte houby. Pak je přidejte do omáčky, vraťte do ní maso a dochuťte solí a pepřem.
Na papardelle smíchejte semolinu s vejci a žloutkem. Zpracujte hladké a pevné těsto. Rozválejte ho na pomoučené pracovní ploše na tenký plát a z něj nakrájejte papardelle široké asi 2,5 cm a dlouhé 30 cm. Dvě minuty je povařte ve vroucí vodě s olejem.
Mezitím v pánvi rozpusťte máslo, přidejte vývar a minutu provařte. Pak přihoďte uvařené scezené papardelle, přidejte petrželku a zlehka promíchejte, případně dosolte. Pak papardelle rozdělte na talíře a doplňte dušeným masem s houbovou omáčkou.