Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jelítka zapékaná s bramborami a vejci

Pokud je pro vás jelítko příliš odvážná volba, použijte místo něj chorizo – nejlépe tu variantu, která vyžaduje tepelnou úpravu.

Vydání: 2019/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT55M
Pečení 0:55
Maso Česká

Ingredience

    • sádlo nebo máslo na vymazání zapékací mísy
    • 400 g drobných brambor, nakrájených na velmi tenká kolečka (oloupejte je jen v případě, že je to nutné)
    • 1 červená cibule, nakrájená na klínky
    • 100–150 ml smetany ke šlehání
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 velké jelito, nakrájené na kolečka
    • 2–4 vejce
    • nasekaná jarní cibulka a hladkolistá petrželka k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Dvě zapékací misky nebo jednu přiměřeně velkou zapékací mísu vymažte sádlem či máslem a nasypte do ní brambory promíchané s cibulí, rovnoměrně prolijte smetanou, osolte a opepřete. Pečte asi 45 minut, aby brambory zezlátly a změkly. Zhruba po půlhodině rozdělte navrch kolečka jelita.

2 Až brambory změknou, vyjměte z trouby, v obsahu misek rozhrňte důlky podle počtu vajec, rozklepněte do nich vejce a vraťte do trouby na cca 5–10 minut – podle toho, jak moc chcete vajíčka ztuhlá. Podávejte posypané jarní cibulkou a hladkolistou petrželkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hrachová polévka s uzeným kolenem

Škvarková pomazánka

Vepřový guláš z plece a jater s těstovinami

Pivní sekaná

Tvarohovo-pomerančové uzly ve skořicovém cukru

Česká kuchyně – zabijačka a další hody

REKLAMA

Přidat komentář