Přesvědčte se, že pomeranč a skořice spolu dokonale ladí!
Suroviny
Postup
Pomerančovou kůru důkladně promněte s cukrem, aby se uvolnilo aroma, pak vmíchejte pomerančovou šťávu. V robotu s míchacím nástavcem (,pádlem) zpracujte hladkou mouku, kypřicí prášek, špetku soli, ochucený cukr, tvaroh a vejce na hutné, lepivé těsto.
Tuk zahřejte v širokém rendlíku nebo fritéze na teplotu 170°C. Nemáte-li fritézu či speciální teploměr, poznáte to podle toho, že se kolem špejle ponořené do tuku tvoří bublinky.
Z těsta rychle tvarujte v dlaních dlouhé válečky, ty přehněte v půli a promotejte v uzly.
Smažte je po dávkách (zásadní je nepřeplnit smažicí lázeň a spouštět je do ní po jednom kuse) asi 5 minut, občas je obraťte děrovanou sběračkou, aby se zabarvily dozlatova ze všech stran a uvnitř propekly.
Pak je vylovte a nechte okapat na papírových utěrkách. Poté je zahorka obalte ve skořicovém cukru (chcete-li, přebytečný jemně oklepněte) a zatepla podávejte.
NĚCO NAVÍC
Potřebujete-li pohodlně podělit větší množství osob, můžete z těsta tvarovat kuličky o průměru cca 3 cm.