Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tvarohovo-pomerančové uzly ve skořicovém cukru

Přesvědčte se, že pomeranč a skořice spolu dokonale ladí!

Vydání: 2019/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8–10 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Smažení 0:20
Koláč Česká

Ingredience

    • najemno nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
    • 125 g krupicového cukru
    • 3 lžíce pomerančové šťávy
    • 250 g hladké mouky
    • 2 lžičky kypřicího prášku
    • špetka soli
    • 250 g plnotučného tvarohu (my jsme použili ve vaničce)
    • 2 vejce
    • 500 ml oleje či 500 g jiného tuku vhodného na smažení (třeba voňavého sádla)
    • krupicový cukr smíchaný s mletou skořicí podle chuti na posypání

Příprava jídla

1 Pomerančovou kůru důkladně promněte s cukrem, aby se uvolnilo aroma, pak vmíchejte pomerančovou šťávu. V robotu s míchacím nástavcem (,pádlem‘) zpracujte hladkou mouku, kypřicí prášek, špetku soli, ochucený cukr, tvaroh a vejce na hutné, lepivé těsto.

Tuk zahřejte v širokém rendlíku nebo fritéze na teplotu 170°C. Nemáte-li fritézu či speciální teploměr, poznáte to podle toho, že se kolem špejle ponořené do tuku tvoří bublinky.

Z těsta rychle tvarujte v dlaních dlouhé válečky, ty přehněte v půli a promotejte v uzly.

4 Smažte je po dávkách (zásadní je nepřeplnit smažicí lázeň a spouštět je do ní po jednom kuse) asi 5 minut, občas je obraťte děrovanou sběračkou, aby se zabarvily dozlatova ze všech stran a uvnitř propekly.

5 Pak je vylovte a nechte okapat na papírových utěrkách. Poté je zahorka obalte ve skořicovém cukru (chcete-li, přebytečný jemně oklepněte) a zatepla podávejte.

NĚCO NAVÍC
Potřebujete-li pohodlně podělit větší množství osob, můžete z těsta tvarovat kuličky o průměru cca 3 cm.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jelítka zapékaná s bramborami a vejci

Hrachová polévka s uzeným kolenem

Škvarková pomazánka

Vepřový guláš z plece a jater s těstovinami

Pivní sekaná

Koblihy a spol.

Česká kuchyně – zabijačka a další hody

REKLAMA

Přidat komentář