Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohovo-pomerančové uzly ve skořicovém cukru
Tvarohovo-pomerančové uzly ve skořicovém cukru
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tvarohovo-pomerančové uzly ve skořicovém cukru

3.8/5 Počet hodnocení: 23
Do hodiny Velmi snadné Pro 8–10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6281 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 302 g
Tuky 502 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přesvědčte se, že pomeranč a skořice spolu dokonale ladí!

Suroviny

najemno nastrouhaná z 1 pomeranče
pomerančová šťáva 3 PL
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl 1 špetka
plnotučný, ve vaničce
vejce 2 ks
olej 500 ml
lze nahradit 500 g jiného tuku na smažení (např. voňavým sádlem)
smíchaný s mletou skořicí, podle chuti, na posypání
mletá

Postup

1

Pomerančovou kůru důkladně promněte s cukrem, aby se uvolnilo aroma, pak vmíchejte pomerančovou šťávu. V robotu s míchacím nástavcem (,pádlem) zpracujte hladkou mouku, kypřicí prášek, špetku soli, ochucený cukr, tvaroh a vejce na hutné, lepivé těsto.

2

Tuk zahřejte v širokém rendlíku nebo fritéze na teplotu 170°C. Nemáte-li fritézu či speciální teploměr, poznáte to podle toho, že se kolem špejle ponořené do tuku tvoří bublinky.

3

Z těsta rychle tvarujte v dlaních dlouhé válečky, ty přehněte v půli a promotejte v uzly.

4

Smažte je po dávkách (zásadní je nepřeplnit smažicí lázeň a spouštět je do ní po jednom kuse) asi 5 minut, občas je obraťte děrovanou sběračkou, aby se zabarvily dozlatova ze všech stran a uvnitř propekly.

5

Pak je vylovte a nechte okapat na papírových utěrkách. Poté je zahorka obalte ve skořicovém cukru (chcete-li, přebytečný jemně oklepněte) a zatepla podávejte.

NĚCO NAVÍC
Potřebujete-li pohodlně podělit větší množství osob, můžete z těsta tvarovat kuličky o průměru cca 3 cm.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín