Tvarohovo-pomerančové uzly ve skořicovém cukru

Tvarohovo-pomerančové uzly ve skořicovém cukru

Hodnocení receptu
Průměr: 1.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 8–10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6111 kcal
Bílkoviny 59 g
Cukr 303 g
Tuky 502 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přesvědčte se, že pomeranč a skořice spolu dokonale ladí!

Suroviny

pomeranč 1 ks
kůra najemno
krupicový cukr 125 g
pomerančová šťáva 3 PL
mouka pšeničná hladká 250 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl špetka
250 g
plnotučný tvaroh (my použili ve vaničce)
vejce 2 ks
olej 500 ml
lze nahradit 500g jiného tuku na smažení (voňavé sádlo)
krupicový cukr
smíchaný s mletou skořicí, podle chuti, na posypání

1 Pomerančovou kůru důkladně promněte s cukrem, aby se uvolnilo aroma, pak vmíchejte pomerančovou šťávu. V robotu s míchacím nástavcem (,pádlem‘) zpracujte hladkou mouku, kypřicí prášek, špetku soli, ochucený cukr, tvaroh a vejce na hutné, lepivé těsto.

Tuk zahřejte v širokém rendlíku nebo fritéze na teplotu 170°C. Nemáte-li fritézu či speciální teploměr, poznáte to podle toho, že se kolem špejle ponořené do tuku tvoří bublinky.

Z těsta rychle tvarujte v dlaních dlouhé válečky, ty přehněte v půli a promotejte v uzly.

4 Smažte je po dávkách (zásadní je nepřeplnit smažicí lázeň a spouštět je do ní po jednom kuse) asi 5 minut, občas je obraťte děrovanou sběračkou, aby se zabarvily dozlatova ze všech stran a uvnitř propekly.

5 Pak je vylovte a nechte okapat na papírových utěrkách. Poté je zahorka obalte ve skořicovém cukru (chcete-li, přebytečný jemně oklepněte) a zatepla podávejte.

NĚCO NAVÍC
Potřebujete-li pohodlně podělit větší množství osob, můžete z těsta tvarovat kuličky o průměru cca 3 cm.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...

Obchod Apetit