0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tvarohovo-pomerančové uzly ve skořicovém cukru

Tvarohovo-pomerančové uzly ve skořicovém cukru
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tvarohovo-pomerančové uzly ve skořicovém cukru

3.4 / 5. Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 8–10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6281 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 302 g
Tuky 502 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přesvědčte se, že pomeranč a skořice spolu dokonale ladí!

Suroviny

pomerančová kůra
najemno nastrouhaná z 1 pomeranče
krupicový cukr 125 g
pomerančová šťáva 3 PL
mouka pšeničná hladká 250 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl 1 špetka
tvaroh měkký 250 g
plnotučný, ve vaničce
vejce 2 ks
olej 500 ml
lze nahradit 500 g jiného tuku na smažení (např. voňavým sádlem)
krupicový cukr
smíchaný s mletou skořicí, podle chuti, na posypání
skořice
mletá

1 Pomerančovou kůru důkladně promněte s cukrem, aby se uvolnilo aroma, pak vmíchejte pomerančovou šťávu. V robotu s míchacím nástavcem (,pádlem‘) zpracujte hladkou mouku, kypřicí prášek, špetku soli, ochucený cukr, tvaroh a vejce na hutné, lepivé těsto.

Tuk zahřejte v širokém rendlíku nebo fritéze na teplotu 170°C. Nemáte-li fritézu či speciální teploměr, poznáte to podle toho, že se kolem špejle ponořené do tuku tvoří bublinky.

Z těsta rychle tvarujte v dlaních dlouhé válečky, ty přehněte v půli a promotejte v uzly.

4 Smažte je po dávkách (zásadní je nepřeplnit smažicí lázeň a spouštět je do ní po jednom kuse) asi 5 minut, občas je obraťte děrovanou sběračkou, aby se zabarvily dozlatova ze všech stran a uvnitř propekly.

5 Pak je vylovte a nechte okapat na papírových utěrkách. Poté je zahorka obalte ve skořicovém cukru (chcete-li, přebytečný jemně oklepněte) a zatepla podávejte.

NĚCO NAVÍC
Potřebujete-li pohodlně podělit větší množství osob, můžete z těsta tvarovat kuličky o průměru cca 3 cm.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč