Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Škvarková pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 33
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2593 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 24 g
Tuky 249 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Škvarková pomazánka nesmí během masopustu na stole chybět. Parádu s ní ovšem uděláte i kdykoliv jindy během roku. Náš recept na škvarkovou pomazánku má dvě varianty. Záleží jen na vás, jakou si vyberete: pomazánka s Moravankou je pikantní, s Kunovjankou naopak jemná.

Suroviny

zelenina 1 sklenka
sterilovaná – Moravanka nebo Kunovjanka (sterilovaná směs zeleniny v nálevu), slitá
oloupané, nakrájené nahrubo
česnek 1 stroužek
oloupaný
vejce 1 ks
uvařené natvrdo, nakrájené nadrobno
hořčice plnotučná 2 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
k podávání
pažitka
nasekaná, lze nahradit nasekanou jarní cibulkou, na posypání

Postup

1

Škvarky, okapanou zeleninu, cibuli, česnek rozemelte na masovém strojku, přidejte nadrobno nakrájené vejce a hořčici, osolte a opepřete.

2

Hotovou pomazánku namažte na chléb a ozdobte pažitkou nebo jarní cibulkou.

NĚCO NAVÍC
Místo hotové směsi můžete do pomazánky přidat 180–200 g jiné nakládané zeleniny podle chuti (okurky, cibulky, kapie, feferonky...).

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín