0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Škvarková pomazánka

4.7 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2593 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 24 g
Tuky 249 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Záleží jen na vás, jakou si vyberete: pomazánka s Moravankou je pikantní, s Kunovjankou jemná.

Suroviny

vepřové škvarky 300 g
zelenina 1
sterilovaná – Moravanka nebo Kunovjanka (sterilovaná směs zeleniny a nálevu), slitá
cibule 2 ks
oloupané, nahrubo
česnek 1 stroužek
oloupaný
vejce 1 ks
uvařené natvrdo, nakrájené nadrobno
hořčice plnotučná 2 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
chleba
kváskový, k podávání
pažitka
nasekaná, lze nahradit jarními cibulkami, na posypání

Postup

1

Škvarky, okapanou zeleninu, cibuli, česnek rozemelte na masovém strojku, přidejte nadrobno nakrájené vejce a hořčici, osolte a opepřete.

2

Hotovou pomazánku namažte na chléb a ozdobte pažitkou nebo jarní cibulkou.

NĚCO NAVÍC
Místo hotové směsi můžete do pomazánky přidat 180–200 g jiné nakládané zeleniny podle chuti (okurky, cibulky, kapie, feferonky...).

Související články

6 + 1 tip na pomazánky, které připravíte za pár korun
  • Tipy a triky

6 + 1 tip na pomazánky, které připravíte za pár korun

Dokonalé pohoštění, skvělá studená večeře nebo lahodná snídaně. Pomazánky se těší oblibě u dětí i dospělých, proto bývají běžnou součástí jídelníčků. Když je navíc zvládnete připravit za pouhých pár korun, radost je dvojnásobná. Mrkněte na...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit