Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2564 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 20 g
Tuky 249 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Záleží jen na vás, jakou si vyberete: pomazánka s Moravankou je pikantní, s Kunovjankou jemná.

Související recepty

Suroviny

škvarky 300 g
1
Moravanka lze nahradit Kunovjankou (sterilovaná směs zeleniny a nálevu), slitá
cibule 2 ks
oloupané, nahrubo
česnek 1 stroužek
oloupaný
vejce 1 ks
natvrdo, nadrobno
hořčice plnotučná 2 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
kváskový chléb k podávání
pažitka
nasekaná, lez nahradit jarními cibulkami, na posypání

1 Škvarky, okapanou zeleninu, cibuli, česnek rozemelte na masovém strojku, přidejte nadrobno nakrájené vejce a hořčici, osolte a opepřete.

2 Hotovou pomazánku namažte na chléb a ozdobte pažitkou nebo jarní cibulkou.

NĚCO NAVÍC
Místo hotové směsi můžete do pomazánky přidat 180–200 g jiné nakládané zeleniny podle chuti (okurky, cibulky, kapie, feferonky...).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit