Škvarková pomazánka nesmí během masopustu na stole chybět. Parádu s ní ovšem uděláte i kdykoliv jindy během roku. Náš recept na škvarkovou pomazánku má dvě varianty. Záleží jen na vás, jakou si vyberete: pomazánka s Moravankou je pikantní, s Kunovjankou naopak jemná.
Suroviny
vepřové škvarky
300
g
zelenina
1
sklenka
sterilovaná – Moravanka nebo Kunovjanka (sterilovaná směs zeleniny v nálevu), slitá
cibule
2
ks
oloupané, nakrájené nahrubo
česnek
1
stroužek
oloupaný
vejce
1
ks
uvařené natvrdo, nakrájené nadrobno
hořčice plnotučná
2
ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
k podávání
pažitka
nasekaná, lze nahradit nasekanou jarní cibulkou, na posypání
Postup
1
Škvarky, okapanou zeleninu, cibuli, česnek rozemelte na masovém strojku, přidejte nadrobno nakrájené vejce a hořčici, osolte a opepřete.
2
Hotovou pomazánku namažte na chléb a ozdobte pažitkou nebo jarní cibulkou.
NĚCO NAVÍC
Místo hotové směsi můžete do pomazánky přidat 180–200 g jiné nakládané zeleniny podle chuti (okurky, cibulky, kapie, feferonky...).
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Tradiční zabijačkové hody. Jak na jitrničky, prdelačku nebo uzené z komína(33 receptů )
- Pochoutky ze škvarků: 17 ověřených receptů(17 receptů )
- Nejlepší pomazánky a obložené pečivo(33 receptů )