Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pivní sekaná

Horkou sekanou s výpekem můžete jíst rovnou z misek lžící, když zchladne, dá se krájet a podávat jako obyčejně.

Vydání: 2019/2
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6–8 osob
Doba přípravy: Do hodiny
PT40M
Pečení 0:40
Maso Česká

Ingredience

    • 2 lžíce másla + na vymazání
    • 750 g bílého zelí
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2,5 lžíce sedmibylinného či jablečného octa
    • 2,5 lžíce datlového nebo javorového sirupu či medu
    • 700 g směsi mletého vepřového a hovězího masa (1:1)
    • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
    • 2–3 stroužky česneku, nadrobno
    • lístky ze 7 snítek tymiánu a 2–3 snítek petrželky, nasekané
    • 3 lžíce strouhanky
    • 2x 100 ml tmavého piva

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Na středním až silném ohni zpěňte máslo, vsypte zelí, podlijte trochou vody, zmírněte oheň, osolte a opepřete. Za častého míchání duste pod pokličkou asi 20–25 minut, až se odpaří tekutina a zelí změkne. Pak přidejte ocet a sirup či med, promíchejte, prohřejte a odstavte.

2 Mezitím promíchejte maso s cibulí, česnekem, bylinkami a strouhankou, osolte a opepřete. Přilijte 100 ml piva a důkladně ho zapracujte rukama. Pak do směsi zapracujte třetinu dušeného zelí.

3 Směs přesuňte do vymazané zapékací mísy či menšího pekáče (cca 15 x 25 cm) a rovnoměrně ji rozprostřete. Navrch naneste zbývající zelí a pokropte 100 ml piva. Dejte do trouby a pečte, až bude maso hotové a zelí velmi dobře zkaramelizuje – asi 40 minut. (Bude-li ve formě přebytečný tuk, odeberte ho, ale vypečenou netučnou šťávu ponechte.) Před podáváním nechte aspoň 10 minut stát.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jelítka zapékaná s bramborami a vejci

Hrachová polévka s uzeným kolenem

Škvarková pomazánka

Vepřový guláš z plece a jater s těstovinami

Tvarohovo-pomerančové uzly ve skořicovém cukru

Česká kuchyně – zabijačka a další hody

REKLAMA

Přidat komentář