Čím zahájit stylové masopustní menu? Samozřejmě lahodnou polévkou!
Suroviny
Postup
Ve velkém hrnci na středním ohni opečte na oleji cibuli dosklovita spolu s mrkví a řapíkatým celerem, přidejte česnek, ještě minutu opékejte, pak vsypte hrách a vložte uzené koleno, zalijte 2 litry vody, opepřete, přidejte bouquet garni, přiveďte k varu a vařte, dokud maso nezměkne (asi 1,5–2 hodiny), zhruba v polovině doby ho obraťte. Podle potřeby přilévejte horkou vodu (pokud by polévka příliš houstla).
Pak vyjměte bouquet garni a koleno. To nechte zchladnout a oberte libové maso. Část hrachu rozmixujte a vraťte do polévky (nebo ji krátce promixujte tyčovým mixérem), potom přidejte obrané maso, podle chuti osolte a dopepřete, podle potřeby nařeďte horkou vodou, přiveďte k varu a ještě cca 10 minut vařte. Podávejte s natí z řapíkatého celeru či s petrželkou a pečivem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Tradiční zabijačkové hody. Jak na jitrničky, prdelačku nebo uzené z komína(33 receptů )
- 9 receptů na hrachovou polévku(9 receptů )