Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hrachová polévka s uzeným kolenem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2346 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 342 g
Tuky 46 g
Vláknina 82 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čím zahájit stylové masopustní menu? Samozřejmě lahodnou polévkou!

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
nakrájená na drobno
mrkev 2 ks
na kolečka
řapíkatý celer 2 ks
na plátky
česnek 4 stroužky
drcené
hrách žlutý 500 g
půlený, propláchnutý
uzené, menší, na 3 místech proříznuté až ke kosti
sůl
pepř
čerstvě mletý
bouquet garni
2 bobkové listy, 3 snítky tymiánu a 2 snítky petrželky
petrželka
k podávání

1 Ve velkém hrnci na středním ohni opečte na oleji cibuli dosklovita spolu s mrkví a řapíkatým celerem, přidejte česnek, ještě minutu opékejte, pak vsypte hrách a vložte uzené koleno, zalijte 2 litry vody, opepřete, přidejte bouquet garni, přiveďte k varu a vařte, dokud maso nezměkne (asi 1,5–2 hodiny), zhruba v polovině doby ho obraťte. Podle potřeby přilévejte horkou vodu (pokud by polévka příliš houstla).

2 Pak vyjměte bouquet garni a koleno. To nechte zchladnout a oberte libové maso. Část hrachu rozmixujte a vraťte do polévky (nebo ji krátce promixujte tyčovým mixérem), potom přidejte obrané maso, podle chuti osolte a dopepřete, podle potřeby nařeďte horkou vodou, přiveďte k varu a ještě cca 10 minut vařte. Podávejte s natí z řapíkatého celeru či s petrželkou a pečivem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč