Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hrachová polévka s uzeným kolenem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2346 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 342 g
Tuky 46 g
Vláknina 82 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čím zahájit stylové masopustní menu? Samozřejmě lahodnou polévkou!

Související recepty

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
nakrájená na drobno
mrkev 2 ks
na kolečka
řapíkatý celer 2 ks
na plátky
česnek 4 stroužky
drcené
hrách žlutý 500 g
půlený, propláchnutý
uzené, menší, na 3 místech proříznuté až ke kosti
sůl
pepř
čerstvě mletý
bouquet garni
2 bobkové listy, 3 snítky tymiánu a 2 snítky petrželky
petrželka
k podávání

Postup

1

Ve velkém hrnci na středním ohni opečte na oleji cibuli dosklovita spolu s mrkví a řapíkatým celerem, přidejte česnek, ještě minutu opékejte, pak vsypte hrách a vložte uzené koleno, zalijte 2 litry vody, opepřete, přidejte bouquet garni, přiveďte k varu a vařte, dokud maso nezměkne (asi 1,5–2 hodiny), zhruba v polovině doby ho obraťte. Podle potřeby přilévejte horkou vodu (pokud by polévka příliš houstla).

2

Pak vyjměte bouquet garni a koleno. To nechte zchladnout a oberte libové maso. Část hrachu rozmixujte a vraťte do polévky (nebo ji krátce promixujte tyčovým mixérem), potom přidejte obrané maso, podle chuti osolte a dopepřete, podle potřeby nařeďte horkou vodou, přiveďte k varu a ještě cca 10 minut vařte. Podávejte s natí z řapíkatého celeru či s petrželkou a pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...