0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jelítka zapékaná s bramborami a vejci

Jelítka zapékaná s bramborami a vejci

4.3/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1768 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 104 g
Tuky 114 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud je pro vás jelítko příliš odvážná volba, použijte místo něj chorizo – nejlépe tu variantu, která vyžaduje tepelnou úpravu.

Suroviny

sádlo
lze nahradit máslem, na vymazání zapékací mísy
brambory 400 g
drobné, nakrájené na velmi tenká kolečka (oloupejte je jen v případě, že je to nutné)
cibule červená 1 ks
nakrájená na klínky
sůl
pepř
čerstvě mletý
jelito 1 ks
velké, nakrájené na kolečka
vejce 4 ks
jarní cibulka
nasekaná, k podávání
petrželka
hladkolistá, nasekaná, k podávání

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Dvě zapékací misky nebo jednu přiměřeně velkou zapékací mísu vymažte sádlem či máslem a nasypte do ní brambory promíchané s cibulí, rovnoměrně prolijte smetanou, osolte a opepřete. Pečte asi 45 minut, aby brambory zezlátly a změkly. Zhruba po půlhodině rozdělte navrch kolečka jelita.

2 Až brambory změknou, vyjměte z trouby, v obsahu misek rozhrňte důlky podle počtu vajec, rozklepněte do nich vejce a vraťte do trouby na cca 5–10 minut – podle toho, jak moc chcete vajíčka ztuhlá. Podávejte posypané jarní cibulkou a hladkolistou petrželkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč