Suroviny
máslo
60
g
jogurt
250
g
vejce
2
ks
cukr
50
g
vanilkový lusk
1
ks
sůl mořská
špetka
pomerančová kůra
1
ČL
rum
20
ml
krupice
200
g
kypřicí prášek do pečiva
2
ČL
fíky
6
ks
Postup
1
V malom kastróliku pozvoľna rozpustíme na miernom ohni maslo a necháme vychladnúť.
2
Rúru predhrejeme na 180 °C (teplovzdušnú na 160 °C).
3
Z jogurtu, vajec, ovocného cukru, vanilkovej drene, soli, pomarančovej kôry, a rumu vyšľaháme hustý krém.
4
Po troškách do neho za stáleho miešania pridávame vychladnuté maslo.
5
Krupicu zmiešame s práškom do pečiva, preosejeme a vmiešame do cesta.
6
Formu o priemere 26 cm vymažeme tukom a vysypeme strúhankou. Naplníme cestom a povrch uhladíme.
7
Figy dobre umyjeme, rozpolíme, reznou plochou ich rozložíme na cesto a ľahko zatlačíme.
8
Koláč pečieme 40-45 minút. Necháme vychladnúť a vyberieme z formy.