Jidáše neodmyslitelně patří k velikonočním svátkům. Připomínají zradu jednoho z Ježíšových apoštolů a podle tradice by se měly jíst na Zelený čtvrtek ještě před východem slunce. Nejčastěji se pečou z kynutého těsta a tvarují se do uzlu, ale existuje nespočet variant. Oblíbené je také stáčení do tvaru šnečí ulity.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 135.43 kcal
- Bílkoviny 3.37 g
- Sacharidy 17.07 g
- Tuky 5.93 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/4
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,3/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2021/4
Jaro je tu! Dubnový Apetit na váš stůl přinese pestré svěží barvy i rozmanité chutě. Nalaďte se s novým číslem, které je v prodeji už od 11. 3., na jarní notu i na blížící se Velikonoce. Těšit se můžete na staročeské sváteční recepty i netradiční velikonoční dezerty, vejce ve všech podobách, oblíbené pomazánky, jemné jehněčí maso, svěží ředkvičky, lehké rodinné večeře a mnoho další lahodné inspirace. Apetit, napsáno s chutí.