Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 120 min
4,3 (9x)
11. 4. 2022
Ořechové jidáše
Apetit
Ořechové jidáše
Apetit


Snadné
> 120 min
4,3 (9x)

Jidáše neodmyslitelně patří k velikonočním svátkům. Připomínají zradu jednoho z Ježíšových apoštolů a podle tradice by se měly jíst na Zelený čtvrtek ještě před východem slunce. Nejčastěji se pečou z kynutého těsta a tvarují se do uzlu, ale existuje nespočet variant. Oblíbené je také stáčení do tvaru šnečí ulity.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

30

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

30

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 135.43 kcal
  • Bílkoviny 3.37 g
  • Sacharidy 17.07 g
  • Tuky 5.93 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(9 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2021/4

Jaro je tu! Dubnový Apetit na váš stůl přinese pestré svěží barvy i rozmanité chutě. Nalaďte se s novým číslem, které je v prodeji už od 11. 3., na jarní notu i na blížící se Velikonoce. Těšit se můžete na staročeské sváteční recepty i netradiční velikonoční dezerty, vejce ve všech podobách, oblíbené pomazánky, jemné jehněčí maso, svěží ředkvičky, lehké rodinné večeře a mnoho další lahodné inspirace. Apetit, napsáno s chutí.