0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jogurtové slepičky

Jogurtové slepičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jogurtové slepičky

4.2 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1780 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 204 g
Tuky 93 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na vynikající velikonoční zákusek nepotřebujete ani moc času, ani moc nádobí. Stačí smíchat pár ingrediencí, strčit do trouby a pak čekat, až zavoní.

Suroviny

jogurt bílý 1 kelímek
200 g
vejce 1 ks
sůl 0.5 ČL
krupicový cukr 0.5 kelímku
slunečnicový olej 0.5 kelímku
citronová kůra
jemně nastrouhaná z 1 citronu
mouka pšeničná polohrubá 1 kelímek
+ navíc na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
máslo
na vymazání formy
moučkový cukr
na poprášení

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Do mísy vyklopte jogurt a rozšlehejte ho s vejcem a solí. Přidejte krupicový cukr (jako odměrku použijte prázdný kelímek od jogurtu). Vmíchejte olej, citronovou kůru a postupně mouku prosátou společně s kypřicím práškem do pečiva.

2

Těsto nalijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečte v předehřáté troubě 15 minut. Pak snižte teplotu na 160°C a pečte dalších 30 minut.

3

Po upečení vyjměte z trouby, nechte 10 minut chladnout, poté vyklopte a dejte na mřížku úplně vychladnout. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit