0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jogurtovo-medové semifreddo s ovocem

Jogurtovo-medové semifreddo s ovocem

4.4 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Snadné Pro 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2746 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 295 g
Tuky 131 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na výrobu této zmrzliny nepotřebujete zmrzlinovač, jen tyčák, čas a místo v mrazáku. Ideální je udělat ji den dva předem, aby důkladně zmrzla.

Suroviny

med 300 g
citronová štáva
z poloviny citronu
pomerančová šťáva
z poloviny pomeranče
vanilkový lusk 1 ks
podélně rozříznutý a vyškrábnutá dřeň
4 ks
kompotované meruňky
mražené maliny 100 g
maliny 1 hrst
na ozdobu
žloutek 4 ks
600 g
hustý bílý jogurt

1 V rendlíku smíchejte 200 g medu, citronovou a pomerančovou šťávu, vanilkový lusk a z něj vyškrábnutou dřeň a na mírném plameni za stálého míchání zahřívejte, až se vše spojí. Stále míchejte a zahřívejte ještě 5 minut do zhoustnutí – pozor, směs nesmí zkaramelizovat příliš, aby nezhořkla. Ze směsi vyjměte vanilkový lusk.

2 Mezitím meruňky nakrájejte nahrubo a 3/4 z nich rozmixujte se 2 lžícemi medové směsi dohladka. Mražené maliny zahřejte se 2 lžícemi medové směsi a pak protřete sítem.

3 V jiné misce prošlehejte žloutky, zbylou medovou směs a 100 g medu. Postavte nad horkou vodní lázeň a šlehejte, až směs zesvětlá a zhoustne – trvá to asi 5 minut. Pak sundejte z vodní lázně a šlehejte do vychladnutí (4–5 minut).

4 Jogurt rozšlehejte dohladka a zašlehejte do něj žloutkovo-medovou směs. Rozdělte ho do 2 misek. Do jedné vmíchejte meruňkové pyré a odložené nasekané kousky meruňky a do druhé malinové pyré. Rozlijte do tvořítek a dejte mrazit na 6 hodin, nejlépe však přes noc, až semifreddo ztuhne. Vzniklé semifreddo z tvořítek nejlíp vyklopíte, když je zespodu na chvilku ponoříte do horké vody.

5 Nechte chvíli povolit při pokojové teplotě a podávejte ozdobené čerstvými malinami a pokapané medem.

NĚCO NAVÍC Směsi můžete odděleně mrazit i v 1litrových formách na srnčí hřbet.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit