0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jogurtovo-medové semifreddo s ovocem

Jogurtovo-medové semifreddo s ovocem

4.4/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Snadné Pro 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2746 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 295 g
Tuky 131 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na výrobu této zmrzliny nepotřebujete zmrzlinovač, jen tyčák, čas a místo v mrazáku. Ideální je udělat ji den dva předem, aby důkladně zmrzla.

Suroviny

med 300 g
citronová šťáva
z poloviny citronu
pomerančová šťáva
z poloviny pomeranče
vanilkový lusk 1 ks
podélně rozříznutý a vyškrábnutá dřeň
4 ks
kompotované meruňky
mražené maliny 100 g
maliny 1 hrst
na ozdobu
žloutek 4 ks
600 g
hustý bílý jogurt

1 V rendlíku smíchejte 200 g medu, citronovou a pomerančovou šťávu, vanilkový lusk a z něj vyškrábnutou dřeň a na mírném plameni za stálého míchání zahřívejte, až se vše spojí. Stále míchejte a zahřívejte ještě 5 minut do zhoustnutí – pozor, směs nesmí zkaramelizovat příliš, aby nezhořkla. Ze směsi vyjměte vanilkový lusk.

2 Mezitím meruňky nakrájejte nahrubo a 3/4 z nich rozmixujte se 2 lžícemi medové směsi dohladka. Mražené maliny zahřejte se 2 lžícemi medové směsi a pak protřete sítem.

3 V jiné misce prošlehejte žloutky, zbylou medovou směs a 100 g medu. Postavte nad horkou vodní lázeň a šlehejte, až směs zesvětlá a zhoustne – trvá to asi 5 minut. Pak sundejte z vodní lázně a šlehejte do vychladnutí (4–5 minut).

4 Jogurt rozšlehejte dohladka a zašlehejte do něj žloutkovo-medovou směs. Rozdělte ho do 2 misek. Do jedné vmíchejte meruňkové pyré a odložené nasekané kousky meruňky a do druhé malinové pyré. Rozlijte do tvořítek a dejte mrazit na 6 hodin, nejlépe však přes noc, až semifreddo ztuhne. Vzniklé semifreddo z tvořítek nejlíp vyklopíte, když je zespodu na chvilku ponoříte do horké vody.

5 Nechte chvíli povolit při pokojové teplotě a podávejte ozdobené čerstvými malinami a pokapané medem.

NĚCO NAVÍC Směsi můžete odděleně mrazit i v 1litrových formách na srnčí hřbet.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/5

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč