Na výrobu této zmrzliny nepotřebujete zmrzlinovač, jen tyčák, čas a místo v mrazáku. Ideální je udělat ji den dva předem, aby důkladně zmrzla.
1 V rendlíku smíchejte 200 g medu, citronovou a pomerančovou šťávu, vanilkový lusk a z něj vyškrábnutou dřeň a na mírném plameni za stálého míchání zahřívejte, až se vše spojí. Stále míchejte a zahřívejte ještě 5 minut do zhoustnutí – pozor, směs nesmí zkaramelizovat příliš, aby nezhořkla. Ze směsi vyjměte vanilkový lusk.
2 Mezitím meruňky nakrájejte nahrubo a 3/4 z nich rozmixujte se 2 lžícemi medové směsi dohladka. Mražené maliny zahřejte se 2 lžícemi medové směsi a pak protřete sítem.
3 V jiné misce prošlehejte žloutky, zbylou medovou směs a 100 g medu. Postavte nad horkou vodní lázeň a šlehejte, až směs zesvětlá a zhoustne – trvá to asi 5 minut. Pak sundejte z vodní lázně a šlehejte do vychladnutí (4–5 minut).
4 Jogurt rozšlehejte dohladka a zašlehejte do něj žloutkovo-medovou směs. Rozdělte ho do 2 misek. Do jedné vmíchejte meruňkové pyré a odložené nasekané kousky meruňky a do druhé malinové pyré. Rozlijte do tvořítek a dejte mrazit na 6 hodin, nejlépe však přes noc, až semifreddo ztuhne. Vzniklé semifreddo z tvořítek nejlíp vyklopíte, když je zespodu na chvilku ponoříte do horké vody.
5 Nechte chvíli povolit při pokojové teplotě a podávejte ozdobené čerstvými malinami a pokapané medem.
NĚCO NAVÍC Směsi můžete odděleně mrazit i v 1litrových formách na srnčí hřbet.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jogurtové pohlazení(7 receptů)