0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dvojnásobně čokoládové semifreddo

Dvojnásobně čokoládové semifreddo
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dvojnásobně čokoládové semifreddo

4 / 5. Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Snadné Na 2 litry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4962 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 322 g
Tuky 365 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná čokoládová zmrzlina. Pokud je na vás její chuť moc hutná, osvěžte ji ovocem.

Suroviny

vejce 3 ks
žloutek 2 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
krupicový cukr 220 g
smetana ke šlehání 500 ml
tmavá čokoláda 250 g
kvalitní, rozpuštěná
350 g
brownies kupované, na kostky

1Dejte do ohnivzdorné mísy vejce, žloutky navíc, vanilku a cukr. Postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Sejměte mísu z vodní lázně a nechte zchladnout.

2Ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka do ní obracením zamíchejte vaječný krém. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a brownies. Dejte do dvoulitrové kovové nádoby a mrazte šest hodin nebo přes noc.

NĚCO NAVÍC

Brownies – měkké ultračokoládové pečivo – koupíte v lepších pekárnách, jako je třeba síť Paneria, Rembrandt Donuts, v Bakeshopu nebo v některých supermarketech. Pokud je neseženete, můžete je nahradit nějakými máslovými čokoládovými sušenkami, jako jsou třeba Koka.

 

 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit