Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dvojnásobně čokoládové semifreddo
Dvojnásobně čokoládové semifreddo
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dvojnásobně čokoládové semifreddo

3.6/5 Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Snadné Na 2 litry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4962 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 322 g
Tuky 365 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná čokoládová zmrzlina. Pokud je na vás její chuť moc hutná, osvěžte ji ovocem.

Suroviny

vejce 3 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
tmavá čokoláda 250 g
kvalitní, rozpuštěná
350 g
brownies kupované, na kostky

Postup

1

Dejte do ohnivzdorné mísy vejce, žloutky navíc, vanilku a cukr. Postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Sejměte mísu z vodní lázně a nechte zchladnout.

2

Ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka do ní obracením zamíchejte vaječný krém. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a brownies. Dejte do dvoulitrové kovové nádoby a mrazte šest hodin nebo přes noc.

NĚCO NAVÍC

Brownies – měkké ultračokoládové pečivo – koupíte v lepších pekárnách, jako je třeba síť Paneria, Rembrandt Donuts, v Bakeshopu nebo v některých supermarketech. Pokud je neseženete, můžete je nahradit nějakými máslovými čokoládovými sušenkami, jako jsou třeba Koka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...