Lahodná čokoládová zmrzlina. Pokud je na vás její chuť moc hutná, osvěžte ji ovocem.
Suroviny
1Dejte do ohnivzdorné mísy vejce, žloutky navíc, vanilku a cukr. Postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Sejměte mísu z vodní lázně a nechte zchladnout.
2Ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka do ní obracením zamíchejte vaječný krém. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a brownies. Dejte do dvoulitrové kovové nádoby a mrazte šest hodin nebo přes noc.
NĚCO NAVÍC
Brownies – měkké ultračokoládové pečivo – koupíte v lepších pekárnách, jako je třeba síť Paneria, Rembrandt Donuts, v Bakeshopu nebo v některých supermarketech. Pokud je neseženete, můžete je nahradit nějakými máslovými čokoládovými sušenkami, jako jsou třeba Koka.