Lahodná čokoládová zmrzlina. Pokud je na vás její chuť moc hutná, osvěžte ji ovocem.
Suroviny
Postup
Dejte do ohnivzdorné mísy vejce, žloutky navíc, vanilku a cukr. Postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Sejměte mísu z vodní lázně a nechte zchladnout.
Ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka do ní obracením zamíchejte vaječný krém. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a brownies. Dejte do dvoulitrové kovové nádoby a mrazte šest hodin nebo přes noc.
NĚCO NAVÍCBrownies – měkké ultračokoládové pečivo – koupíte v lepších pekárnách, jako je třeba síť Paneria, Rembrandt Donuts, v Bakeshopu nebo v některých supermarketech. Pokud je neseženete, můžete je nahradit nějakými máslovými čokoládovými sušenkami, jako jsou třeba Koka.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Božské čokoládové dezerty a tipy, jak pracovat s čokoládou bez rozčilování(84 receptů )
- 16x božské brownies, které budete chtít péct pořád(16 receptů )
- 20x skvělá domácí zmrzlina(20 receptů )