Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kachní prsa na asijský způsob se švestkami a perníkem
Kachní prsa na asijský způsob se švestkami a perníkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kachní prsa na asijský způsob se švestkami a perníkem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 45 minut Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1034 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 112 g
Tuky 34 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Perníčky v asijské omáčce? Ano! A dodají jí úžasnou vůni a neuvěřitelný šmrnc. Aromatická omáčka je k dokonale připraveným kachním prsům skvělou volbou.

Suroviny

s kůží, každé po 250 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
na kolečka
zázvor (čerstvý) 1 ČL
nastrouhaný
česnek 2 stroužky
utřené
pak čoi 2 ks
čerstvé, nakrájené na čtvrtky
koriandr čerstvý
lístky k podávání
rýže jasmínová
k podávání
zbavená semínek
Na omáčku
sójová omáčka světlá 5 PL
ideálně tamari
perníčky 6 PL
pevné sušenky (viz fotka), nastrouhané
švestková povidla 2 PL
vývar
trocha na zředění, nebo voda

Postup

1

Přísady na omáčku vložte do rendlíku a svařte, až bude hustá a lehce lepivá, podle potřeby můžete omáčku ‚povolit‘ vývarem či vodou.

2

Prsa osolte, opepřete a kůži nařízněte do mřížky. Vložte prsa do studené pánve kůží dolů a začněte na středním plameni zahřívat, z masa se bude uvolňovat tuk a nakonec se kůže vypeče dozlatova a křupava, trvá to 10–12 minut. Pak prsa otočte a opékejte z druhé strany ještě cca 3 minuty. Vyjměte z pánve, zabalte do alobalu a vložte do trouby vyhřáté na 180°C na cca 7 minut, aby prsa došla, cílem je růžové maso o vnitřní teplotě 60°C – doporučujeme použít teploměr.

3

Z pánve slijte tuk až na 1–2 lžíce. Do rozehřátého tuku vsypte cibuli, chvilku opékejte, pak přidejte zázvor a česnek, promíchejte a asi 1 minutu restujte. Přidejte pak čoi podélně rozkrojená na poloviny či čtvrtky dle velikosti a švestky. Až se švestky na řezu lehce opečou a pak čoi zavadne, přilijte omáčku a nechte vše společně prohřát. Kachní prsa nafilírujte a podávejte s omáčkou, jasmíno- vou rýží, posypané lístky koriandru a nakrájeným chilli.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/12

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč