Perníčky v asijské omáčce? Ano! A dodají jí úžasnou vůni a neuvěřitelný šmrnc. Aromatická omáčka je k dokonale připraveným kachním prsům skvělou volbou.
Suroviny
Postup
Přísady na omáčku vložte do rendlíku a svařte, až bude hustá a lehce lepivá, podle potřeby můžete omáčku ‚povolit‘ vývarem či vodou.
Prsa osolte, opepřete a kůži nařízněte do mřížky. Vložte prsa do studené pánve kůží dolů a začněte na středním plameni zahřívat, z masa se bude uvolňovat tuk a nakonec se kůže vypeče dozlatova a křupava, trvá to 10–12 minut. Pak prsa otočte a opékejte z druhé strany ještě cca 3 minuty. Vyjměte z pánve, zabalte do alobalu a vložte do trouby vyhřáté na 180°C na cca 7 minut, aby prsa došla, cílem je růžové maso o vnitřní teplotě 60°C – doporučujeme použít teploměr.
Z pánve slijte tuk až na 1–2 lžíce. Do rozehřátého tuku vsypte cibuli, chvilku opékejte, pak přidejte zázvor a česnek, promíchejte a asi 1 minutu restujte. Přidejte pak čoi podélně rozkrojená na poloviny či čtvrtky dle velikosti a švestky. Až se švestky na řezu lehce opečou a pak čoi zavadne, přilijte omáčku a nechte vše společně prohřát. Kachní prsa nafilírujte a podávejte s omáčkou, jasmíno- vou rýží, posypané lístky koriandru a nakrájeným chilli.