0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Povidlová omáčka

Povidlová omáčka

4.6 / 5. Počet hodnocení: 11
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1519 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 159 g
Tuky 89 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výbornou omáčku provoní skořice, mandlové lupínky a smetana jí dodají jemnou chuť.

Suroviny

švestková povidla 200 g
voda 500 ml
perník 2 PL
strouhaný
sůl 1 špetka
skořice ½ ČL
hřebíček 1 špetka
na špičku nože
rozinky 25 g
citronová kůra 1 PL
smetana 250 ml
mouka pšeničná hladká 1 ČL
mandle plátky 25 g
nasekané

Postup

1

200 g švestkových povidel smíchejte s 500 ml vody. Přidejte 2 lžíce najemno nastrouhaného perníku, špetku soli, ½ lžičky mleté skořice, na špičku nože mletého hřebíčku, 25 g rozinek, spařených, nastrouhanou kůru z 1 biocitronu a asi 10 minut vařte.

2

Ve 250 ml smetany ke šlehání rozmíchejte 1 lžičku hladké mouky a vmíchejte ji do povidlové směsi.

3

Poté přidejte 25 g nasekaných mandlových lupínků a ještě asi 10 minut povařte, aby omáčka zhoustla.

4

Podle potřeby doslaďte či dosolte. Ideální k uzenému.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč