0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Povidlová omáčka

Povidlová omáčka

4.6 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1519 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 159 g
Tuky 89 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výbornou omáčku provoní skořice, mandlové lupínky a smetana jí dodají jemnou chuť.

Suroviny

švestková povidla 200 g
voda 500 ml
perník 2 PL
strouhaný
sůl 1 špetka
skořice 0.5 ČL
hřebíček 1 špetka
na špičku nože
rozinky 25 g
citronová kůra 1 PL
smetana 250 ml
mouka pšeničná hladká 1 ČL
mandle plátky 25 g
nasekané

1 200 g švestkových povidel smíchejte s 500 ml vody. Přidejte 2 lžíce najemno nastrouhaného perníku, špetku soli, ½ lžičky mleté skořice, na špičku nože mletého hřebíčku, 25 g rozinek, spařených, nastrouhanou kůru z 1 biocitronu a asi 10 minut vařte.

2 Ve 250 ml smetany ke šlehání rozmíchejte 1 lžičku hladké mouky a vmíchejte ji do povidlové směsi. Poté přidejte 25 g nasekaných mandlových lupínků a ještě asi 10 minut povařte, aby omáčka zhoustla.

3 Podle potřeby doslaďte či dosolte. Ideální k uzenému.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit