Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Povidlová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1599 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 170 g
Tuky 93 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná povidlová omáčka se nejlépe hodí k uzenému masu nebo zvěřině. Skořice ji provoní, mandlové lupínky a smetana zase dodají jemnou chuť. Pokud navíc máte domácí švestková povidla, pak úspěch je víc než zaručený!

Suroviny

švestková povidla 200 g
voda 500 ml
najemno nastrouhaný
sůl 1 špetka
skořice ½ ČL
mletá
mletý, na špičku nože
nastrouhaná z 1 citronu
smetana 250 ml
mandle plátky 25 g
nasekané

Postup

1

200 g švestkových povidel smíchejte s 500 ml vody. Přidejte 2 lžíce najemno nastrouhaného perníku, špetku soli, ½ lžičky mleté skořice, na špičku nože mletého hřebíčku, 25 g spařených rozinek, nastrouhanou kůru z 1 citronu a asi 10 minut vařte.

2

Ve 250 ml smetany ke šlehání rozmíchejte 1 lžičku hladké mouky a vmíchejte ji do povidlové směsi.

3

Poté přidejte 25 g nasekaných mandlových lupínků a ještě asi 10 minut povařte, aby omáčka zhoustla.

4

Podle potřeby doslaďte či dosolte. Ideální k uzenému.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín