Povidlová omáčka

Povidlová omáčka

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1519 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 159 g
Tuky 89 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výbornou omáčku provoní skořice, mandlové lupínky a smetana jí dodají jemnou chuť.

Suroviny

švestková povidla 200 g
voda 500 ml
perník 2 PL
strouhaný
sůl 1 špetka
skořice 0.5 ČL
hřebíček 1 špetka
na špičku nože
rozinky 25 g
citronová kůra 1 PL
smetana 250 ml
mouka pšeničná hladká 1 ČL
mandle plátky 25 g
nasekané

1 200 g švestkových povidel smíchejte s 500 ml vody. Přidejte 2 lžíce najemno nastrouhaného perníku, špetku soli, ½ lžičky mleté skořice, na špičku nože mletého hřebíčku, 25 g rozinek, spařených, nastrouhanou kůru z 1 biocitronu a asi 10 minut vařte.

2 Ve 250 ml smetany ke šlehání rozmíchejte 1 lžičku hladké mouky a vmíchejte ji do povidlové směsi. Poté přidejte 25 g nasekaných mandlových lupínků a ještě asi 10 minut povařte, aby omáčka zhoustla.

3 Podle potřeby doslaďte či dosolte. Ideální k uzenému.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...

Obchod Apetit