Kakaové bezé

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Kakaové bezé

Hodnocení receptu
Průměr: 1 (2)
Snadné

Suroviny

vejce 5 ks
mouka pšeničná hladká 1 PL
krystalový cukr 6
kakao 2 PL
holandské
smetana 200 ml

V míse smíchejte žloutky, kakao, cukr a hladkou mouku.

Poté opatrně vmíchejte ušlehaný sníh z 5 bílků.

Těsto rozetřete na plech vyložený pečícím papírem.

Pečte v troubě rozehřáté na 220°C asi 7 minut.

Po vychladnutí vyšlehejte ze smetany šlehačku (bez cukru), naneste na roládu a opatrně zatočte.

Zdobit lze čokoládovou polevou, posypat ořechy nebo potřít zbytkem šlehačky a posypat kakaem, apod.

Autor: marek.novak75

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit