
Perník
Vzpomínáte na vláčný perník, potřený domácím džemem a politý čokoládou, který vám pekla babička? Tak tohle je přesně on!
Ingredience
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1 hrnek rostlinného oleje
- 2 vejce
- 2 lžíce kakaa holandského typu
- 2 hrnky mléka
- 1 kypřicí prášek do perníku
- jahodový, malinový či meruňkový džem
- 100 g tmavé čokolády, nalámané
- 1 lžíce másla
NA DOKONČENÍ
* V receptu odměřujeme suroviny hrnkem o objemu 250 ml.
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 170°C. Všechny suroviny na perník dobře promíchejte, vlijte na plech o rozměrech 25 x 40 cm vyložený pečicím papírem, uhlaďte a pečte asi 40 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do těsta nebude po vytažení suchá.
2 Horký perník potřete džemem a nechte vychladnout.
3 Čokoládu s máslem nechte rozpustit nad vodní lázní, promíchejte a natřete na perník.
NĚCO NAVÍC
Džemem nemusíte potírat jen povrch perníku. Pokud máte rádi klasiku, perník jednou vodorovně prokrojte, spodní díl potřete džemem a přiklopte horním dílem. Čokoládu můžete na závěr ještě posypat strouhaným kokosem nebo nasekanými ořechy.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Veronika Sloupová
4. Listopad 2019 08:52
Martina Zajícová
5. Listopad 2019 09:23
Držíme palce, redakce Apetitu
Adéla Stőrová
3. Prosinec 2019 16:20