Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Perník

Vzpomínáte na vláčný perník, potřený domácím džemem a politý čokoládou, který vám pekla babička? Tak tohle je přesně on!

Vydání: 2018/11
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 plech
Doba přípravy: Do 30 minut
PT40M
Pečení 0:40
Koláč

Ingredience

    • 1 hrnek polohrubé mouky
    • 2 hrnky hladké mouky
    • 1 hrnek krupicového cukru
    • 1 hrnek rostlinného oleje
    • 2 vejce
    • 2 lžíce kakaa holandského typu
    • 2 hrnky mléka
    • 1 kypřicí prášek do perníku

    NA DOKONČENÍ

    • jahodový, malinový či meruňkový džem
    • 100 g tmavé čokolády, nalámané
    • 1 lžíce másla


    * V receptu odměřujeme suroviny hrnkem o objemu 250 ml.

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 170°C. Všechny suroviny na perník dobře promíchejte, vlijte na plech o rozměrech 25 x 40 cm vyložený pečicím papírem, uhlaďte a pečte asi 40 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do těsta nebude po vytažení suchá.

2 Horký perník potřete džemem a nechte vychladnout.

3 Čokoládu s máslem nechte rozpustit nad vodní lázní, promíchejte a natřete na perník.

NĚCO NAVÍC
Džemem nemusíte potírat jen povrch perníku. Pokud máte rádi klasiku, perník jednou vodorovně prokrojte, spodní díl potřete džemem a přiklopte horním dílem. Čokoládu můžete na závěr ještě posypat strouhaným kokosem nebo nasekanými ořechy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sypaný koláč s tvarohem a rozinkami

Hrnková buchta s borůvkami a drobenkou

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dobrý den, perník jsem dělala podle receptu, ale srazil se mi..můžete mi prosím poradit, v čem může být problém? :) Děkuji
Obrazek uzivatele
Dobrý den, paní Sloupová, moc nás mrzí, že se perník srazil :-(. Nejpravděpodobnější vysvětlení asi bude, že byl ještě trochu nedopečený (rozhodně ne syrový, už se tvářil upečeně, ale... zkrátka možná stačilo pár minut) a tak se po vytažení z trouby a "šoku" z chladnějšího vzduchu srazil. Pokud byl navíc džem, kterým jste ho potřela, zrovna vytažený z lednice, asi bylo neštěstí rychle dokonáno... Zkrátka bychom v tomhle případě vsadili na nešťastnou kombinaci okolností. Věříme, že příště už se povede na výbornou!

Držíme palce, redakce Apetitu
Obrazek uzivatele
Tento recept používám pokaždé, perník je vynikající. Akorát ho nechávám v troubě kratší dobu.

Přidat komentář