Chlebíček se skořicovým středem

Chlebíček se skořicovým středem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 30 minut Velmi snadné Na 2 chlebíčky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11627 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 1036 g
Tuky 721 g
Vláknina 94 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Se sladkým středem

Související recepty

Suroviny

mouka pšeničná hladká 450 g
kypřicí prášek do pečiva 1
plus špetka soli
máslo 450 g
změklé, plus na vymazání
krupicový cukr 450 g
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 9 ks
o pokojové teplotě, lehce prošlehaná
čokoládová poleva
Na náplň
třtinový cukr 225 g
pekanové ořechy 1 hrnek
nasekané
máslo 115 g
změklé
mouka pšeničná hladká 2 PL
skořice 2 PL
mletá

1 Troubu předehřejte na 160 °C. Vymažte máslem 2 formy na chlebíček (cca 12 x 23cm). V míse promíchejte mouku, kypřicí prášek a špetku soli. Ručním šlehačem (nebo v robotu) zapnutým na vysoké otáčky utřete máslo s cukrem do pěny; trvá to zhruba 8 minut. Snižte otáčky na střední a zapracujte vanilkový extrakt.

2 Vejce přidejte ve 4 dávkách postupně, přičemž každou dobře zašlehejte a pak stěrkou oškrabte těsto ze stěn. Snižte otáčky šlehače na pomalé a postupně ve 4 dávkách vmíchejte mouku jen tak, aby se vstřebala – nepřešlehejte.

3 Smíchejte přísady na náplň. Těsto rozdělte do pečicích forem, pak dejte do každé polovinu náplně ve tvaru válečku. Pečte zhruba 65–80 minut, až špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Vyjměte a nechte 30 minut chladnout ve formě. Pak vyklopte a nechte zcela vychladnout na mřížce. Potřete rumovou polevou a nechte zaschnout.

Jak na to: sladký chlebíček

Jak na to: sladký chlebíček

Více

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit