0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5 / 5. Počet hodnocení: 19
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1900 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 157 g
Tuky 124 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladké maliny, nadýchaná šlehačka, oslazená medem a ovoněná skotskou whisky, a křupavé ovesné vločky... Tenhle jednoduchý, ale přesto neodolatelný skotský dezert budete chtít mlsat celé léto!

Suroviny

ovesné vločky 8 PL
maliny 300 g
čerstvé
moučkový cukr
podle chuti
smetana ke šlehání 350 ml
nejlépe 40%
med 2 PL
tekutý, navíc podle chuti
whiskey 2 PL

1 Ovesné vločky vsypte do pánve, rovnoměrně rozprostřete a nasucho na mírném ohni opékejte, dokud se nerozvoní. Nechte vychladnout.

2 Polovinu malin rozmačkejte a přepasírujte přes jemné síto. Semínka vyhoďte a pyré oslaďte podle chuti. Smetanu vyšlehejte dotuha a opatrně do ní vmíchejte med a whisky. Do skleničky střídavě vrstvěte ochucenou smetanu, malinové pyré a opražené vločky. Ozdobte čerstvými malinami, případně zakápněte medem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit