Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cranachan

Sladké maliny, nadýchaná šlehačka, oslazená medem a ovoněná skotskou whisky, a křupavé ovesné vločky... Tenhle jednoduchý, ale přesto neodolatelný skotský dezert budete chtít mlsat celé léto!

Vydání: 2018/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Opékání 0:05
Pohár

Ingredience

    • 8 lžic ovesných vloček
    • 300 g čerstvých malin
    • moučkový cukr podle chuti
    • 350 ml smetany ke šlehání (nejlépe 40%)
    • 2 lžíce tekutého medu + navíc podle chuti
    • 2–3 lžíce whisky

Příprava jídla

1 Ovesné vločky vsypte do pánve, rovnoměrně rozprostřete a nasucho na mírném ohni opékejte, dokud se nerozvoní. Nechte vychladnout.

2 Polovinu malin rozmačkejte a přepasírujte přes jemné síto. Semínka vyhoďte a pyré oslaďte podle chuti. Smetanu vyšlehejte dotuha a opatrně do ní vmíchejte med a whisky. Do skleničky střídavě vrstvěte ochucenou smetanu, malinové pyré a opražené vločky. Ozdobte čerstvými malinami, případně zakápněte medem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kynuté koláče s tvarohem, červeným rybízem a drobenkou

Broskvová galetka

Cheesecake brownies s třešněmi

Bezlepkové borůvkové muffiny

Malinový sen aneb Nejlepší malinové dezerty

Přidat komentář