Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1647 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 238 g
Tuky 57 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlépe chutná ještě teplý, s vanilkovou omáčkou nebo s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Suroviny

na vymazání
na posypání
na poprášení
Na hruškovo-rozinkový sirup
oloupaná, nakrájená
oloupané, na kostky
Na náplň
cukr 25 g
špetka
z 1 pomeranče

Postup

1

Dejte všechny suroviny na sirup do pánve a zalijte je 150 ml vody. Přiveďte k mírnému varu a vařte 10 minut, až bude ovoce měkké. Pak z pánve vyjměte vanilkový lusk a ponorným mixérem rozmixujte na hladké pyré. Nechte vychladnout.

2

Těsto rozválejte na pomoučněném vále, vykrojte z něj kruh o průměru 30 cm a přeneste ho na vymazaný plech.

3

Smíchejte všechny suroviny na náplň a dejte je do středu těsta. Okraje potřete vodou a spojte je do uzlíčku. Přiklopte druhým vymazaným plechem a převraťte. Odstraňte vrchní pekáč a ‚uzlík opatrně rozválejte, aby byl placatější.

4

Potřete těsto bílkem a posypte krupicovým cukrem. Ostrým nožem povrch těsta třikrát prořízněte a dejte na 15–20 minut vychladit do lednice.

5

Předehřejte troubu na 180 °C. Pečte 25–30 minut dozlatova. Podávejte nakrájené na dílky, poprášené moučkovým cukrem, s hruškovo-rozinkovým sirupem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín