0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1647 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 238 g
Tuky 57 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlépe chutná ještě teplý, s vanilkovou omáčkou nebo s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Suroviny

listové těsto 1 bal
mouka pšeničná hladká
na podsypání
bílek 1 ks
máslo
na vymazání
krupicový cukr
na posypání
moučkový cukr
na poprášení
Na hruškovo-rozinkový sirup
hruška 1 ks
oloupaná, nakrájená
krupicový cukr 50 g
rozinky 50 g
vanilkový lusk 1 ks
hruška 2 ks
oloupané, na kostky
Na náplň
rozinky 25 g
cukr 25 g
máslo 25 g
skořice
špetka
pomerančová kůra
z 1 pomeranče

1 Dejte všechny suroviny na sirup do pánve a zalijte je 150 ml vody. Přiveďte k mírnému varu a vařte 10 minut, až bude ovoce měkké. Pak z pánve vyjměte vanilkový lusk a ponorným mixérem rozmixujte na hladké pyré. Nechte vychladnout.

2 Těsto rozválejte na pomoučněném vále, vykrojte z něj kruh o průměru 30 cm a přeneste ho na vymazaný plech.

3 Smíchejte všechny suroviny na náplň a dejte je do středu těsta. Okraje potřete vodou a spojte je do uzlíčku. Přiklopte druhým vymazaným plechem a převraťte. Odstraňte vrchní pekáč a ‚uzlík‘ opatrně rozválejte, aby byl placatější.

4 Potřete těsto bílkem a posypte krupicovým cukrem. Ostrým nožem povrch těsta třikrát prořízněte a dejte na 15–20 minut vychladit do lednice.

5 Předehřejte troubu na 180 °C. Pečte 25–30 minut dozlatova. Podávejte nakrájené na dílky, poprášené moučkovým cukrem, s hruškovo-rozinkovým sirupem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč