0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1647 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 238 g
Tuky 57 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlépe chutná ještě teplý, s vanilkovou omáčkou nebo s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Suroviny

listové těsto 1 bal
mouka pšeničná hladká
na podsypání
bílek 1 ks
máslo
na vymazání
krupicový cukr
na posypání
moučkový cukr
na poprášení
Na hruškovo-rozinkový sirup
hruška 1 ks
oloupaná, nakrájená
krupicový cukr 50 g
rozinky 50 g
vanilkový lusk 1 ks
hruška 2 ks
oloupané, na kostky
Na náplň
rozinky 25 g
cukr 25 g
máslo 25 g
skořice
špetka
pomerančová kůra
z 1 pomeranče

1 Dejte všechny suroviny na sirup do pánve a zalijte je 150 ml vody. Přiveďte k mírnému varu a vařte 10 minut, až bude ovoce měkké. Pak z pánve vyjměte vanilkový lusk a ponorným mixérem rozmixujte na hladké pyré. Nechte vychladnout.

2 Těsto rozválejte na pomoučněném vále, vykrojte z něj kruh o průměru 30 cm a přeneste ho na vymazaný plech.

3 Smíchejte všechny suroviny na náplň a dejte je do středu těsta. Okraje potřete vodou a spojte je do uzlíčku. Přiklopte druhým vymazaným plechem a převraťte. Odstraňte vrchní pekáč a ‚uzlík‘ opatrně rozválejte, aby byl placatější.

4 Potřete těsto bílkem a posypte krupicovým cukrem. Ostrým nožem povrch těsta třikrát prořízněte a dejte na 15–20 minut vychladit do lednice.

5 Předehřejte troubu na 180 °C. Pečte 25–30 minut dozlatova. Podávejte nakrájené na dílky, poprášené moučkovým cukrem, s hruškovo-rozinkovým sirupem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit