Nepodceňujte výběr masa na burgery – mělo by mít vyvážený poměr tučného a libového, aby byl výsledek pěkně šťavnatý. Příliš libové maso se totiž vysuší a burger z něj nebude tak dobrý.
Suroviny
Postup
Mleté maso vložte do mísy, osolte ho, opepřete, přidejte nasekané brusinky, citronovou kůru, worcester, hrst jarní cibulky a zlehka promíchejte. Moc nemačkejte, aby maso zůstalo nadýchané.
Vytvořte 4 karbanátky asi 1 cm silné (měly by mít o něco větší obvod než housky, během tepelné úpravy zmenší svou velikost). Připravené karbanátky odložte na 30 minut do chladničky odpočinout.
Troubu předehřejte na 120 °C. V misce promíchejte BBQ omáčku s druhou hrstí jarní cibulky. Prořízněte housky, rozložte je na plech a v troubě rozpékejte 8–10 minut.
Mezitím v pánvi rozpalte na středním plameni 2 lžíce oleje a opékejte na něm burgery 4 minuty po každé straně.
Spodní díl housek potřete BBQ omáčkou s cibulkou, přidejte pár plátků jablka, potom položte maso, na něj plátek sýra s modrou plísní a navrch rozložte salátové lístky. Přiklopte horní půlkou housky a ihned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nadivoko! 12 receptů, díky kterým si zamilujete zvěřinu(12 receptů )
- 20 nejlepších zvěřinových receptů(20 receptů )
- Nejlepší masové burgery 21x jinak(21 receptů )
Komentáře
Luxusní kombinace