Kančí burger s brusinkami

Kančí burger s brusinkami

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1451 kcal
Bílkoviny 62 g
Cukr 118 g
Tuky 84 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nepodceňujte výběr masa na burgery – mělo by mít vyvážený poměr tučného a libového, aby byl výsledek pěkně šťavnatý. Příliš libové maso se totiž vysuší a burger z něj nebude tak dobrý. 

Suroviny

500 g
kančí plec nebo namíchané maso z kýty a boku mletá
sůl a pepř
brusinky hrst
sušené, propláchnuté a nasekané nahrubo
citronová kůra 1 ČL
worcesterská omáčka 2 PL
nebo podle chuti
jarní cibulka 2 hrsti
nasekaná
4 PL
BBQ omáčka
hamburgerová bulka 4 ks
olivový olej 2 PL
jablka 2 ks
nakrájená na plátky těsně před podáváním
sýr s modrou plísní 150 g
salát hrst

1 Mleté maso vložte do mísy, osolte ho, opepřete, přidejte nasekané brusinky, citronovou kůru, worcester, hrst jarní cibulky a zlehka promíchejte. Moc nemačkejte, aby maso zůstalo nadýchané. Vytvořte 4 karbanátky asi 1 cm silné (měly by mít o něco větší obvod než housky, během tepelné úpravy zmenší svou velikost). Připravené karbanátky odložte na 30 minut do chladničky odpočinout.

2 Troubu předehřejte na 120 °C. V misce promíchejte BBQ omáčku s druhou hrstí jarní cibulky. Prořízněte housky, rozložte je na plech a v troubě rozpékejte 8–10 minut. Mezitím v pánvi rozpalte na středním plameni 2 lžíce oleje a opékejte na něm burgery 4 minuty po každé straně.

3 Spodní díl housek potřete BBQ omáčkou s cibulkou, přidejte pár plátků jablka, potom položte maso, na něj plátek sýra s modrou plísní a navrch rozložte salátové lístky. Přiklopte horní půlkou housky a ihned podávejte.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit