Kančí burger s brusinkami

Kančí burger s brusinkami

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1451 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 118 g
Tuky 84 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nepodceňujte výběr masa na burgery – mělo by mít vyvážený poměr tučného a libového, aby byl výsledek pěkně šťavnatý. Příliš libové maso se totiž vysuší a burger z něj nebude tak dobrý. 

Související recepty

Suroviny

500 g
kančí plec nebo namíchané maso z kýty a boku mletá
sůl a pepř
brusinky hrst
sušené, propláchnuté a nasekané nahrubo
citronová kůra 1 ČL
worcesterská omáčka 2 PL
nebo podle chuti
jarní cibulka 2 hrsti
nasekaná
4 PL
BBQ omáčka
hamburgerová bulka 4 ks
olivový olej 2 PL
jablka 2 ks
nakrájená na plátky těsně před podáváním
sýr s modrou plísní 150 g
salát hrst

1 Mleté maso vložte do mísy, osolte ho, opepřete, přidejte nasekané brusinky, citronovou kůru, worcester, hrst jarní cibulky a zlehka promíchejte. Moc nemačkejte, aby maso zůstalo nadýchané. Vytvořte 4 karbanátky asi 1 cm silné (měly by mít o něco větší obvod než housky, během tepelné úpravy zmenší svou velikost). Připravené karbanátky odložte na 30 minut do chladničky odpočinout.

2 Troubu předehřejte na 120 °C. V misce promíchejte BBQ omáčku s druhou hrstí jarní cibulky. Prořízněte housky, rozložte je na plech a v troubě rozpékejte 8–10 minut. Mezitím v pánvi rozpalte na středním plameni 2 lžíce oleje a opékejte na něm burgery 4 minuty po každé straně.

3 Spodní díl housek potřete BBQ omáčkou s cibulkou, přidejte pár plátků jablka, potom položte maso, na něj plátek sýra s modrou plísní a navrch rozložte salátové lístky. Přiklopte horní půlkou housky a ihned podávejte.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Komentáře

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit