0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kandovaná slanina

Slanina
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kandovaná slanina

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na 12 plátků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3801 kcal
Bílkoviny 505 g
Sacharidy 25 g
Tuky 181 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podávejte jako součást brunche v doprovodu pošírovaných (ztracených) vajec anebo nalámejte do misky a chroupejte k pivu.

Suroviny

slanina 12 plátků
libová slanina bez tuhého okraje
javorový sirup 1 PL
třtinový cukr muscovado světlý 1 PL
hořčice dijonská 1 ČL

1 Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Slaninu rozložte v jedné vrstvě na mřížku nad plech.

2 V misce smíchejte sirup, cukr, hořčici a trošku vody a směsí zlehka potřete slaninu. Pečte v předehřáté troubě 10 minut, pak obraťte, potřete druhou stranu a pečte dalších 10 minut. Pokračujte v potírání a obracení, dokud slanina nevypadá sklovitě a není křupavá a zkaramelizovaná – bude to trvat dalších asi 5–10 minut. V posledních pár minutách pečení slaninu bedlivě sledujte, cukr totiž může snadno vzplanout nebo se připálit.

Foto: Sam Stowell
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit