Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kandovaná slanina
Slanina
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kandovaná slanina

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Na 12 plátků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3801 kcal
Bílkoviny 505 g
Sacharidy 25 g
Tuky 181 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podávejte jako součást brunche v doprovodu pošírovaných (ztracených) vajec anebo nalámejte do misky a chroupejte k pivu.

Suroviny

slanina 12 plátků
libová slanina bez tuhého okraje
třtinový cukr muscovado světlý 1 PL
hořčice dijonská 1 ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Slaninu rozložte v jedné vrstvě na mřížku nad plech.

2

V misce smíchejte sirup, cukr, hořčici a trošku vody a směsí zlehka potřete slaninu. Pečte v předehřáté troubě 10 minut, pak obraťte, potřete druhou stranu a pečte dalších 10 minut. Pokračujte v potírání a obracení, dokud slanina nevypadá sklovitě a není křupavá a zkaramelizovaná – bude to trvat dalších asi 5–10 minut. V posledních pár minutách pečení slaninu bedlivě sledujte, cukr totiž může snadno vzplanout nebo se připálit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín