
Kandovaná slanina
Podávejte jako součást brunche v doprovodu pošírovaných (ztracených) vajec anebo nalámejte do misky a chroupejte k pivu.
Ingredience
- 12 plátků libové slaniny, zbavených tuhého okraje
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce světle hnědého cukru
- 1 lžička dijonské hořčice
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Slaninu rozložte v jedné vrstvě na mřížku nad plech.
2 V misce smíchejte sirup, cukr, hořčici a trošku vody a směsí zlehka potřete slaninu. Pečte v předehřáté troubě 10 minut, pak obraťte, potřete druhou stranu a pečte dalších 10 minut. Pokračujte v potírání a obracení, dokud slanina nevypadá sklovitě a není křupavá a zkaramelizovaná – bude to trvat dalších asi 5–10 minut. V posledních pár minutách pečení slaninu bedlivě sledujte, cukr totiž může snadno vzplanout nebo se připálit.
Foto: Sam Stowell
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář