Podávejte jako součást brunche v doprovodu pošírovaných (ztracených) vajec anebo nalámejte do misky a chroupejte k pivu.
Suroviny
slanina
12
plátků
libová slanina bez tuhého okraje
javorový sirup
1
PL
třtinový cukr muscovado světlý
1
PL
hořčice dijonská
1
ČL
Postup
1
Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Slaninu rozložte v jedné vrstvě na mřížku nad plech.
2
V misce smíchejte sirup, cukr, hořčici a trošku vody a směsí zlehka potřete slaninu. Pečte v předehřáté troubě 10 minut, pak obraťte, potřete druhou stranu a pečte dalších 10 minut. Pokračujte v potírání a obracení, dokud slanina nevypadá sklovitě a není křupavá a zkaramelizovaná – bude to trvat dalších asi 5–10 minut. V posledních pár minutách pečení slaninu bedlivě sledujte, cukr totiž může snadno vzplanout nebo se připálit.