Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kandovaná slanina

Podávejte jako součást brunche v doprovodu pošírovaných (ztracených) vajec anebo nalámejte do misky a chroupejte k pivu.

Vydání: 2020/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 12 plátků
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Pečení 0:30
Maso

Ingredience

    • 12 plátků libové slaniny, zbavených tuhého okraje
    • 1 lžíce javorového sirupu
    • 1 lžíce světle hnědého cukru
    • 1 lžička dijonské hořčice

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Slaninu rozložte v jedné vrstvě na mřížku nad plech.

2 V misce smíchejte sirup, cukr, hořčici a trošku vody a směsí zlehka potřete slaninu. Pečte v předehřáté troubě 10 minut, pak obraťte, potřete druhou stranu a pečte dalších 10 minut. Pokračujte v potírání a obracení, dokud slanina nevypadá sklovitě a není křupavá a zkaramelizovaná – bude to trvat dalších asi 5–10 minut. V posledních pár minutách pečení slaninu bedlivě sledujte, cukr totiž může snadno vzplanout nebo se připálit.

Foto: Sam Stowell
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pořádná kotleta s jablečným relišem s chilli

Pomalu pečené vepřové ramínko po korejsku

Rozpadavá žebírka glazovaná bourbonem

Páj s uzeným kolenem

Kouřové pečené vepřové s fazolemi

Přidat komentář