Kouřové pečené vepřové s fazolemi

Kouřové pečené vepřové s fazolemi

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4337 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 467 g
Tuky 189 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když přidáte do klasické americké fazolové přílohy kusy vepřového masa, získáte pořádné hlavní jídlo.

Suroviny

fazole strakaté (pinto) 375 g
suché
olivový olej
bůček 500 g
bez kosti, nakrájený na kostky
cibule 1 ks
velká, nakrájená na kolečka
česnek 3 stroužky
drcené
hořčičné semínko 1 PL
mleté, lze nahradit anglickou hořčicí v prášku
hnědý cukr 1 PL
melasa 1 PL
paprika uzená pálivá 1 ČL
římský kmín 2 ČL
mletý
rajčatové pyré 2 PL
tamarindová pasta 2 PL
lze nahradit dalším rajčatovým pyré
konzervovaná rajčata krájená 400 g
1 konzerva
bobkový list 2 ks
tymián 2 snítky
pečivo
čerstvé, k podávání

1 Fazole nasypte do mísy, zalijte spoustou studené vody a nechte máčet nejméně 8 hodin nebo přes noc. Pak fazole slijte a propláchněte. Dejte je do velkého rendlíku, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Zmírněte oheň a velmi zvolna vařte asi 45 minut. Sceďte, ale tekutinu uchovejte.

2 Troubu předehřejte na 140°C, horkovzdušnou na 120°C. Ve velkém těžkém kastrolu rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Vložte maso a opékejte dozlatova a dokřupava. Přidejte cibuli, a opékejte doměkka, pak vsypte česnek a opékejte další minutu. Do kastrolu přidejte hořčičný prášek, cukr, melasu, uzenou papriku, římský kmín, rajčatové pyré, tamarindovou pastu a krájená rajčata, dobře promíchejte a 30 sekund prohřívejte. Vložte fazole, 600 ml vody z vaření, bobkové listy a tymián. Promíchejte, přiveďte k varu a přiklopte dobře těsnícím víkem. Dejte na 3 hodiny do trouby, aby fazole a maso změkly a omáčka zhoustla.

3 Podávejte v miskách, jezte lžící, doplněné čerstvým pečivem.

Foto: Sam Stowell
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit