Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kouřové pečené vepřové s fazolemi

Když přidáte do klasické americké fazolové přílohy kusy vepřového masa, získáte pořádné hlavní jídlo.

Vydání: 2020/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
+ namáčení přes noc
PT3H
Pečení 3:00
Maso

Ingredience

    • 375 g suchých strakatých fazolí
    • olivový olej
    • 500 g vepřového bůčku bez kosti, nakrájeného na kostky
    • 1 velká cibule, nakrájená na kolečka
    • 3 stroužky česneku, drcené
    • 1 lžíce mletého hořčičného semínka či anglické hořčice v prášku
    • 1 lžíce světle hnědého cukru
    • 1 lžíce melasy
    • 1 lžička mleté uzené pálivé papriky
    • 2 lžičky mletého římského kmínu
    • 2 lžíce rajčatového pyré
    • 2 lžíce tamarindové pasty (lze nahradit dalším rajčatovým pyré)
    • 400 g konzerva krájených rajčat
    • 2 bobkové listy
    • 2 snítky tymiánu
    • čerstvé pečivo k podávání

Příprava jídla

1 Fazole nasypte do mísy, zalijte spoustou studené vody a nechte máčet nejméně 8 hodin nebo přes noc. Pak fazole slijte a propláchněte. Dejte je do velkého rendlíku, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Zmírněte oheň a velmi zvolna vařte asi 45 minut. Sceďte, ale tekutinu uchovejte.

2 Troubu předehřejte na 140°C, horkovzdušnou na 120°C. Ve velkém těžkém kastrolu rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Vložte maso a opékejte dozlatova a dokřupava. Přidejte cibuli, a opékejte doměkka, pak vsypte česnek a opékejte další minutu. Do kastrolu přidejte hořčičný prášek, cukr, melasu, uzenou papriku, římský kmín, rajčatové pyré, tamarindovou pastu a krájená rajčata, dobře promíchejte a 30 sekund prohřívejte. Vložte fazole, 600 ml vody z vaření, bobkové listy a tymián. Promíchejte, přiveďte k varu a přiklopte dobře těsnícím víkem. Dejte na 3 hodiny do trouby, aby fazole a maso změkly a omáčka zhoustla.

3 Podávejte v miskách, jezte lžící, doplněné čerstvým pečivem.

Foto: Sam Stowell
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pořádná kotleta s jablečným relišem s chilli

Pomalu pečené vepřové ramínko po korejsku

Kandovaná slanina

Rozpadavá žebírka glazovaná bourbonem

Páj s uzeným kolenem

Přidat komentář