Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kouřové pečené vepřové s fazolemi

Kouřové pečené vepřové s fazolemi

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4336 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 467 g
Tuky 189 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když přidáte do klasické americké fazolové přílohy kusy vepřového masa, získáte pořádné hlavní jídlo.

Suroviny

fazole strakaté (pinto) 375 g
suché
olivový olej
bůček 500 g
bez kosti, nakrájený na kostky
velká, nakrájená na kolečka
česnek 3 stroužky
drcené
hořčičné semínko 1 PL
mleté, lze nahradit anglickou hořčicí v prášku
hnědý cukr 1 PL
melasa 1 PL
paprika mletá uzená pálivá 1 ČL
římský kmín 2 ČL
mletý
rajčatová passata - pyré 2 PL
tamarindová pasta 2 PL
lze nahradit dalším rajčatovým pyré
tymián 2 snítky
čerstvé, k podávání

Postup

1

Fazole nasypte do mísy, zalijte spoustou studené vody a nechte máčet nejméně 8 hodin nebo přes noc. Pak fazole slijte a propláchněte. Dejte je do velkého rendlíku, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Zmírněte oheň a velmi zvolna vařte asi 45 minut. Sceďte, ale tekutinu uchovejte.

2

Troubu předehřejte na 140°C, horkovzdušnou na 120°C. Ve velkém těžkém kastrolu rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Vložte maso a opékejte dozlatova a dokřupava. Přidejte cibuli, a opékejte doměkka, pak vsypte česnek a opékejte další minutu. Do kastrolu přidejte hořčičný prášek, cukr, melasu, uzenou papriku, římský kmín, rajčatové pyré, tamarindovou pastu a krájená rajčata, dobře promíchejte a 30 sekund prohřívejte. Vložte fazole, 600 ml vody z vaření, bobkové listy a tymián. Promíchejte, přiveďte k varu a přiklopte dobře těsnícím víkem. Dejte na 3 hodiny do trouby, aby fazole a maso změkly a omáčka zhoustla.

3

Podávejte v miskách, jezte lžící, doplněné čerstvým pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín