0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kouřové pečené vepřové s fazolemi

Kouřové pečené vepřové s fazolemi

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4336 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 467 g
Tuky 189 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když přidáte do klasické americké fazolové přílohy kusy vepřového masa, získáte pořádné hlavní jídlo.

Suroviny

fazole strakaté (pinto) 375 g
suché
olivový olej
bůček 500 g
bez kosti, nakrájený na kostky
cibule 1 ks
velká, nakrájená na kolečka
česnek 3 stroužky
drcené
hořčičné semínko 1 PL
mleté, lze nahradit anglickou hořčicí v prášku
hnědý cukr 1 PL
melasa 1 PL
paprika mletá uzená pálivá 1 ČL
římský kmín 2 ČL
mletý
rajčatová passata - pyré 2 PL
tamarindová pasta 2 PL
lze nahradit dalším rajčatovým pyré
konzervovaná rajčata krájená 400 g
1 konzerva
bobkový list 2 ks
tymián 2 snítky
pečivo
čerstvé, k podávání

1 Fazole nasypte do mísy, zalijte spoustou studené vody a nechte máčet nejméně 8 hodin nebo přes noc. Pak fazole slijte a propláchněte. Dejte je do velkého rendlíku, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Zmírněte oheň a velmi zvolna vařte asi 45 minut. Sceďte, ale tekutinu uchovejte.

2 Troubu předehřejte na 140°C, horkovzdušnou na 120°C. Ve velkém těžkém kastrolu rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Vložte maso a opékejte dozlatova a dokřupava. Přidejte cibuli, a opékejte doměkka, pak vsypte česnek a opékejte další minutu. Do kastrolu přidejte hořčičný prášek, cukr, melasu, uzenou papriku, římský kmín, rajčatové pyré, tamarindovou pastu a krájená rajčata, dobře promíchejte a 30 sekund prohřívejte. Vložte fazole, 600 ml vody z vaření, bobkové listy a tymián. Promíchejte, přiveďte k varu a přiklopte dobře těsnícím víkem. Dejte na 3 hodiny do trouby, aby fazole a maso změkly a omáčka zhoustla.

3 Podávejte v miskách, jezte lžící, doplněné čerstvým pečivem.

Foto: Sam Stowell
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč