
Kouřové pečené vepřové s fazolemi
Když přidáte do klasické americké fazolové přílohy kusy vepřového masa, získáte pořádné hlavní jídlo.
Ingredience
- 375 g suchých strakatých fazolí
- olivový olej
- 500 g vepřového bůčku bez kosti, nakrájeného na kostky
- 1 velká cibule, nakrájená na kolečka
- 3 stroužky česneku, drcené
- 1 lžíce mletého hořčičného semínka či anglické hořčice v prášku
- 1 lžíce světle hnědého cukru
- 1 lžíce melasy
- 1 lžička mleté uzené pálivé papriky
- 2 lžičky mletého římského kmínu
- 2 lžíce rajčatového pyré
- 2 lžíce tamarindové pasty (lze nahradit dalším rajčatovým pyré)
- 400 g konzerva krájených rajčat
- 2 bobkové listy
- 2 snítky tymiánu
- čerstvé pečivo k podávání
Příprava jídla
1 Fazole nasypte do mísy, zalijte spoustou studené vody a nechte máčet nejméně 8 hodin nebo přes noc. Pak fazole slijte a propláchněte. Dejte je do velkého rendlíku, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Zmírněte oheň a velmi zvolna vařte asi 45 minut. Sceďte, ale tekutinu uchovejte.
2 Troubu předehřejte na 140°C, horkovzdušnou na 120°C. Ve velkém těžkém kastrolu rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Vložte maso a opékejte dozlatova a dokřupava. Přidejte cibuli, a opékejte doměkka, pak vsypte česnek a opékejte další minutu. Do kastrolu přidejte hořčičný prášek, cukr, melasu, uzenou papriku, římský kmín, rajčatové pyré, tamarindovou pastu a krájená rajčata, dobře promíchejte a 30 sekund prohřívejte. Vložte fazole, 600 ml vody z vaření, bobkové listy a tymián. Promíchejte, přiveďte k varu a přiklopte dobře těsnícím víkem. Dejte na 3 hodiny do trouby, aby fazole a maso změkly a omáčka zhoustla.
3 Podávejte v miskách, jezte lžící, doplněné čerstvým pečivem.
Foto: Sam Stowell
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář