Když přidáte do klasické americké fazolové přílohy kusy vepřového masa, získáte pořádné hlavní jídlo.
Suroviny
1 Fazole nasypte do mísy, zalijte spoustou studené vody a nechte máčet nejméně 8 hodin nebo přes noc. Pak fazole slijte a propláchněte. Dejte je do velkého rendlíku, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Zmírněte oheň a velmi zvolna vařte asi 45 minut. Sceďte, ale tekutinu uchovejte.
2 Troubu předehřejte na 140°C, horkovzdušnou na 120°C. Ve velkém těžkém kastrolu rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Vložte maso a opékejte dozlatova a dokřupava. Přidejte cibuli, a opékejte doměkka, pak vsypte česnek a opékejte další minutu. Do kastrolu přidejte hořčičný prášek, cukr, melasu, uzenou papriku, římský kmín, rajčatové pyré, tamarindovou pastu a krájená rajčata, dobře promíchejte a 30 sekund prohřívejte. Vložte fazole, 600 ml vody z vaření, bobkové listy a tymián. Promíchejte, přiveďte k varu a přiklopte dobře těsnícím víkem. Dejte na 3 hodiny do trouby, aby fazole a maso změkly a omáčka zhoustla.
3 Podávejte v miskách, jezte lžící, doplněné čerstvým pečivem.
Foto: Sam Stowell
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media