Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pořádná kotleta s jablečným relišem s chilli

Pořádná kotleta s jablečným relišem s chilli

1.6/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 631 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 94 g
Tuky 16 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chutné vepřové a šťavnatá jablka jsou naší oblíbenou kombinací. Přidejte tentokrát chilli papričku, ať má pokrm pořádný říz. 

Suroviny

cider 300 ml
suchý
sůl mořská 4 PL
hrubá
nové koření 5 kuličky
vepřová kotleta pořádně velká, s kostí a tukovým krytím (viz Něco navíc)
olivový olej
na potření
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na reliš
olivový olej
na opékání
na kolečka
nadrobno
rozmarýn ½ ČL
nasekané
Granny Smith, na kostičky
jablečný ocet 2 PL
třtinový cukr muscovado světlý 2 PL

Postup

1

V míse smíchejte cider, sůl a nové koření, vložte maso, zakryjte a dejte přes noc do chladničky.

2

Na reliš rozehřejte v rendlíku 1 lžíci oleje a opékejte šalotky, chilli papričku a rozmarýn, až šalotka změkne. Pak přidejte jablka, 2 lžíce vody, ocet a cukr a zvolna duste doměkka.

3

Troubu předehřejte na 200/180°C. Maso vyjměte z marinády, opláchněte a osušte papírovými utěrkami. Ze všech stran ho potřete olejem, dobře osolte a opepřete. Rozpalte pánev vhodnou do trouby. Z obou stran na ní opečte maso, aby se pěkně zabarvilo (5 minut z každé strany), pak ho obraťte a tiskněte k pánvi, aby se tuk vypekl dokřupava. Pak vložte do trouby a pečte 20 minut. Nechte 5 minut odpočívat, potom podávejte nakrájené na plátky s relišem a vařenými bramborami či pečivem.

NĚCO NAVÍC
Kupte si kotletu z přeštíka od The Real Meat Society (TRMS) nebo požádejte řezníka o kotletu přes 2 žebra.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...