Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pořádná kotleta s jablečným relišem s chilli

Chutné vepřové a šťavnatá jablka jsou naší oblíbenou kombinací. Přidejte tentokrát chilli papričku, ať má pokrm pořádný říz. 

Vydání: 2020/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odležení
PT20M
Pečení 0:20
Maso Britská

Ingredience

    • 300 ml suchého cideru
    • 4 lžíce hrubé mořské soli
    • 5 kuliček nového koření
    • 1 pořádně velká vepřová kotleta s kostí a tukovým krytím (viz Něco navíc)
    • olivový olej na potření
    • sůl a čerstvě mletý pepř

    NA RELIŠ

    • olivový olej na opékání
    • 2 šalotky, na kolečka
    • 1 červená chilli paprička, nadrobno
    • 1/2 lžičky nasekaných lístků rozmarýnu
    • 2 jablka Granny Smith, na kostičky
    • 2 lžíce jablečného octa
    • 2 lžíce světle hnědého cukru

Příprava jídla

1 V míse smíchejte cider, sůl a nové koření, vložte maso, zakryjte a dejte přes noc do chladničky.

2 Na reliš rozehřejte v rendlíku 1 lžíci oleje a opékejte šalotky, chilli papričku a rozmarýn, až šalotka změkne. Pak přidejte jablka, 2 lžíce vody, ocet a cukr a zvolna duste doměkka.

3 Troubu předehřejte na 200/180°C. Maso vyjměte z marinády, opláchněte a osušte papírovými utěrkami. Ze všech stran ho potřete olejem, dobře osolte a opepřete. Rozpalte pánev vhodnou do trouby. Z obou stran na ní opečte maso, aby se pěkně zabarvilo (5 minut z každé strany), pak ho obraťte a tiskněte k pánvi, aby se tuk vypekl dokřupava. Pak vložte do trouby a pečte 20 minut. Nechte 5 minut odpočívat, potom podávejte nakrájené na plátky s relišem a vařenými bramborami či pečivem.

NĚCO NAVÍC
Kupte si kotletu z přeštíka od The Real Meat Society (TRMS) nebo požádejte řezníka o kotletu přes 2 žebra.

Foto: Sam Stowell
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pomalu pečené vepřové ramínko po korejsku

Kandovaná slanina

Rozpadavá žebírka glazovaná bourbonem

Páj s uzeným kolenem

Kouřové pečené vepřové s fazolemi

Přidat komentář