Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pořádná kotleta s jablečným relišem s chilli

Pořádná kotleta s jablečným relišem s chilli

1.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 631 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 94 g
Tuky 16 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chutné vepřové a šťavnatá jablka jsou naší oblíbenou kombinací. Přidejte tentokrát chilli papričku, ať má pokrm pořádný říz. 

Suroviny

cider 300 ml
suchý
sůl mořská 4 PL
hrubá
nové koření 5 kuličky
vepřová kotleta pořádně velká, s kostí a tukovým krytím (viz Něco navíc)
olivový olej
na potření
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na reliš
olivový olej
na opékání
na kolečka
nadrobno
rozmarýn ½ ČL
nasekané
Granny Smith, na kostičky
jablečný ocet 2 PL
třtinový cukr muscovado světlý 2 PL

1 V míse smíchejte cider, sůl a nové koření, vložte maso, zakryjte a dejte přes noc do chladničky.

2 Na reliš rozehřejte v rendlíku 1 lžíci oleje a opékejte šalotky, chilli papričku a rozmarýn, až šalotka změkne. Pak přidejte jablka, 2 lžíce vody, ocet a cukr a zvolna duste doměkka.

3 Troubu předehřejte na 200/180°C. Maso vyjměte z marinády, opláchněte a osušte papírovými utěrkami. Ze všech stran ho potřete olejem, dobře osolte a opepřete. Rozpalte pánev vhodnou do trouby. Z obou stran na ní opečte maso, aby se pěkně zabarvilo (5 minut z každé strany), pak ho obraťte a tiskněte k pánvi, aby se tuk vypekl dokřupava. Pak vložte do trouby a pečte 20 minut. Nechte 5 minut odpočívat, potom podávejte nakrájené na plátky s relišem a vařenými bramborami či pečivem.

NĚCO NAVÍC
Kupte si kotletu z přeštíka od The Real Meat Society (TRMS) nebo požádejte řezníka o kotletu přes 2 žebra.

Foto: Sam Stowell
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete
  • Tipy a triky

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete

Rýže basmati vyniká svými dlouhými zrny a aromatickou chutí, podobně jako rýže jasmínová. Roste v podhůří Himálaje, kde jí místní podmínky dodávají jedinečné aroma. Skvěle doprovodí indické pokrmy, nemusíte se však ostýchat uvařit ji i ke...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč