Chutné vepřové a šťavnatá jablka jsou naší oblíbenou kombinací. Přidejte tentokrát chilli papričku, ať má pokrm pořádný říz.
Suroviny
Postup
V míse smíchejte cider, sůl a nové koření, vložte maso, zakryjte a dejte přes noc do chladničky.
Na reliš rozehřejte v rendlíku 1 lžíci oleje a opékejte šalotky, chilli papričku a rozmarýn, až šalotka změkne. Pak přidejte jablka, 2 lžíce vody, ocet a cukr a zvolna duste doměkka.
Troubu předehřejte na 200/180°C. Maso vyjměte z marinády, opláchněte a osušte papírovými utěrkami. Ze všech stran ho potřete olejem, dobře osolte a opepřete. Rozpalte pánev vhodnou do trouby. Z obou stran na ní opečte maso, aby se pěkně zabarvilo (5 minut z každé strany), pak ho obraťte a tiskněte k pánvi, aby se tuk vypekl dokřupava. Pak vložte do trouby a pečte 20 minut. Nechte 5 minut odpočívat, potom podávejte nakrájené na plátky s relišem a vařenými bramborami či pečivem.
NĚCO NAVÍC
Kupte si kotletu z přeštíka od The Real Meat Society (TRMS) nebo požádejte řezníka o kotletu přes 2 žebra.