0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pořádná kotleta s jablečným relišem s chilli

Pořádná kotleta s jablečným relišem s chilli

1.5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 631 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 94 g
Tuky 16 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chutné vepřové a šťavnatá jablka jsou naší oblíbenou kombinací. Přidejte tentokrát chilli papričku, ať má pokrm pořádný říz. 

Suroviny

cider 300 ml
suchý
sůl mořská 4 PL
hrubá
nové koření 5 kuličky
vepřové maso 1 ks
vepřová kotleta pořádně velká, s kostí a tukovým krytím (viz Něco navíc)
olivový olej
na potření
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na reliš
olivový olej
na opékání
šalotka 2 ks
na kolečka
chilli paprička 1 ks
nadrobno
rozmarýn 0.5 ČL
nasekané
jablko 2 ks
Granny Smith, na kostičky
jablečný ocet 2 PL
třtinový cukr muscovado světlý 2 PL

1 V míse smíchejte cider, sůl a nové koření, vložte maso, zakryjte a dejte přes noc do chladničky.

2 Na reliš rozehřejte v rendlíku 1 lžíci oleje a opékejte šalotky, chilli papričku a rozmarýn, až šalotka změkne. Pak přidejte jablka, 2 lžíce vody, ocet a cukr a zvolna duste doměkka.

3 Troubu předehřejte na 200/180°C. Maso vyjměte z marinády, opláchněte a osušte papírovými utěrkami. Ze všech stran ho potřete olejem, dobře osolte a opepřete. Rozpalte pánev vhodnou do trouby. Z obou stran na ní opečte maso, aby se pěkně zabarvilo (5 minut z každé strany), pak ho obraťte a tiskněte k pánvi, aby se tuk vypekl dokřupava. Pak vložte do trouby a pečte 20 minut. Nechte 5 minut odpočívat, potom podávejte nakrájené na plátky s relišem a vařenými bramborami či pečivem.

NĚCO NAVÍC
Kupte si kotletu z přeštíka od The Real Meat Society (TRMS) nebo požádejte řezníka o kotletu přes 2 žebra.

Foto: Sam Stowell
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit