Pečená žebírka jsou vždycky dobrý nápad. Ovšem ta glazovaná bourbonem jsou přímo geniální!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Žebra dejte v jedné vrstvě masitou částí dolů do velkého pekáče nebo hlubokého plechu. Přelijte vroucí vodou, aby byla tak akorát ponořená, pak přidejte koření. Důkladně zakryjte alobalem nebo dobře těsnícím víkem a pečte 2 hodiny.
Do rendlíčku dejte všechny přísady k potírání spolu se 2 lžícemi vody a prohřejte, aby se všechno spojilo.
Pekáč či plech se žebírky vyjměte a troubu zesilte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Z pečicí nádoby slijte všechnu tekutinu. Žebírka obraťte masitou stranou navrch a potřete glazurou z rendlíčku. Pečte 30 minut, v polovině pečení potřete znovu glazurou. Hotová žebírka by měla být lepkavá a lesklá.
Při podávání nezapomeňte dát na stůl spoustu papírových ubrousků!