Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rozpadavá žebírka glazovaná bourbonem

Rozpadavá žebírka glazovaná bourbonem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5165 kcal
Bílkoviny 400 g
Sacharidy 295 g
Tuky 274 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečená žebírka jsou vždycky dobrý nápad. Ovšem ta glazovaná bourbonem jsou přímo geniální!

Související recepty

Suroviny

žebírka masitá, ideální jsou tzv. baby back ribs, která nabízí např. Robertston, na kusy po 4-5 žebrech
nové koření 8 kuliček
K potírání
třtinový cukr muscovado světlý 100 g
kečup 100 g
hořčice dijonská 2 PL
worcesterská omáčka 3 PL
sójová omáčka 4 PL
mleté

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Žebra dejte v jedné vrstvě masitou částí dolů do velkého pekáče nebo hlubokého plechu. Přelijte vroucí vodou, aby byla tak akorát ponořená, pak přidejte koření. Důkladně zakryjte alobalem nebo dobře těsnícím víkem a pečte 2 hodiny.

2

Do rendlíčku dejte všechny přísady k potírání spolu se 2 lžícemi vody a prohřejte, aby se všechno spojilo.

3

Pekáč či plech se žebírky vyjměte a troubu zesilte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Z pečicí nádoby slijte všechnu tekutinu. Žebírka obraťte masitou stranou navrch a potřete glazurou z rendlíčku. Pečte 30 minut, v polovině pečení potřete znovu glazurou. Hotová žebírka by měla být lepkavá a lesklá.

4

Při podávání nezapomeňte dát na stůl spoustu papírových ubrousků!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín