0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rozpadavá žebírka glazovaná bourbonem

Rozpadavá žebírka glazovaná bourbonem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5165 kcal
Bílkoviny 400 g
Sacharidy 295 g
Tuky 274 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečená žebírka jsou vždycky dobrý nápad. Ovšem ta glazovaná bourbonem jsou přímo geniální!

Suroviny

vepřové maso 2 kg
žebírka masitá, ideální jsou tzv. baby back ribs, která nabízí např. Robertston, na kusy po 4-5 žebrech
badyán 2 ks
nové koření 8 kuliček
K potírání
bourbon 6 PL
třtinový cukr muscovado světlý 100 g
kečup 100 g
hořčice dijonská 2 PL
worcesterská omáčka 3 PL
sójová omáčka 4 PL
nové koření 1.5 ČL
mleté

1 Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Žebra dejte v jedné vrstvě masitou částí dolů do velkého pekáče nebo hlubokého plechu. Přelijte vroucí vodou, aby byla tak akorát ponořená, pak přidejte koření. Důkladně zakryjte alobalem nebo dobře těsnícím víkem a pečte 2 hodiny.

2 Do rendlíčku dejte všechny přísady k potírání spolu se 2 lžícemi vody a prohřejte, aby se všechno spojilo.

Pekáč či plech se žebírky vyjměte a troubu zesilte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Z pečicí nádoby slijte všechnu tekutinu. Žebírka obraťte masitou stranou navrch a potřete glazurou z rendlíčku. Pečte 30 minut, v polovině pečení potřete znovu glazurou. Hotová žebírka by měla být lepkavá a lesklá.

4 Při podávání nezapomeňte dát na stůl spoustu papírových ubrousků!

Foto: Sam Stowell
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit