Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rozpadavá žebírka glazovaná bourbonem

Pečená žebírka jsou vždycky dobrý nápad. Ovšem ta glazovaná bourbonem jsou přímo geniální!

Vydání: 2020/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT2H30M
Pečení 2:30
Maso

Ingredience

    • 2–2,5 kg masitých vepřových žebírek (ideální jsou tzv. baby back ribs, která nabízí např. Robertson), rozdělených na kusy po 4–5 žebrech
    • 2 hvězdičky badyánu
    • 8 kuliček nového koření

    K POTÍRÁNÍ

    • 6 lžic bourbonu
    • 100 g světle hnědého cukru
    • 100 g dobrého kečupu
    • 2 lžíce dijonské hořčice
    • 3 lžíce worcesterské omáčky
    • 4 lžíce sójové omáčky
    • 1,5 lžičky mletého nového koření

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Žebra dejte v jedné vrstvě masitou částí dolů do velkého pekáče nebo hlubokého plechu. Přelijte vroucí vodou, aby byla tak akorát ponořená, pak přidejte koření. Důkladně zakryjte alobalem nebo dobře těsnícím víkem a pečte 2 hodiny.

2 Do rendlíčku dejte všechny přísady k potírání spolu se 2 lžícemi vody a prohřejte, aby se všechno spojilo.

Pekáč či plech se žebírky vyjměte a troubu zesilte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Z pečicí nádoby slijte všechnu tekutinu. Žebírka obraťte masitou stranou navrch a potřete glazurou z rendlíčku. Pečte 30 minut, v polovině pečení potřete znovu glazurou. Hotová žebírka by měla být lepkavá a lesklá.

4 Při podávání nezapomeňte dát na stůl spoustu papírových ubrousků!

Foto: Sam Stowell
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pořádná kotleta s jablečným relišem s chilli

Pomalu pečené vepřové ramínko po korejsku

Kandovaná slanina

Páj s uzeným kolenem

Kouřové pečené vepřové s fazolemi

REKLAMA

Přidat komentář