Rozpadavá žebírka glazovaná bourbonem

Rozpadavá žebírka glazovaná bourbonem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5165 kcal
Bílkoviny 400 g
Sacharidy 295 g
Tuky 274 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečená žebírka jsou vždycky dobrý nápad. Ovšem ta glazovaná bourbonem jsou přímo geniální!

Související recepty

Suroviny

vepřové maso 2 kg
žebírka masitá, ideální jsou tzv. baby back ribs, která nabízí např. Robertston, na kusy po 4-5 žebrech
badyán 2 ks
nové koření 8 kuliček
K potírání
bourbon 6 PL
třtinový cukr muscovado světlý 100 g
kečup 100 g
hořčice dijonská 2 PL
worcesterská omáčka 3 PL
sójová omáčka 4 PL
nové koření 1.5 ČL
mleté

1 Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Žebra dejte v jedné vrstvě masitou částí dolů do velkého pekáče nebo hlubokého plechu. Přelijte vroucí vodou, aby byla tak akorát ponořená, pak přidejte koření. Důkladně zakryjte alobalem nebo dobře těsnícím víkem a pečte 2 hodiny.

2 Do rendlíčku dejte všechny přísady k potírání spolu se 2 lžícemi vody a prohřejte, aby se všechno spojilo.

Pekáč či plech se žebírky vyjměte a troubu zesilte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Z pečicí nádoby slijte všechnu tekutinu. Žebírka obraťte masitou stranou navrch a potřete glazurou z rendlíčku. Pečte 30 minut, v polovině pečení potřete znovu glazurou. Hotová žebírka by měla být lepkavá a lesklá.

4 Při podávání nezapomeňte dát na stůl spoustu papírových ubrousků!

Foto: Sam Stowell
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit