Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kapří vývar se šafránem a zeleninou

Nádherně voní, má výraznou chuť a přitom je lehká a delikátní. Podávat ji můžete na Štědrý den i ráno po flámu - její posilňující účinky jsou prokázány. 

Vydání: 2015/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce másla
    • 300g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, řapíkatý celer), oloupané a nakrájené na nudličky (julienne)
    • 5 nitek pravého šafránu
    • 100ml suchého bílého vína
    • 1 litr kapřího vývaru
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 100g lusků cukrového hrášku, úhledně pokrájených 

Příprava jídla

1 Na másle opékejte kořenovou zeleninu asi 8 minut, až změkne a rozvoní se. Přidejte šafrán a zalijte vínem. Víno nechte vyvařit a zalijte rybím vývarem. Zprudka přiveďte k varu, ztlumte a vařte 5 minut. Pak dochuťte solí a pepřem. Ve finále přidejte cukrové lusky a nechte je jen chvilku přejít varem. 

NĚCO NAVÍC

Polévka je vhodná pro bezlepkovou dietu a při nahrazení másla olivovým olejem také pro dietu bezlaktózovou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní kapří vývar

Rybí krémová polévka se zastřeným vejcem a kaviárem

Kapří tomatová polévka s bazalkovým pestem

Kapří polévka s kari, ovocem & krevetami

Rybí polévka pokaždé jinak

Přidat komentář