Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kapustové karbanátky s bramborovo-sýrovou kaší

Kapustové karbanátky s bramborovo-sýrovou kaší

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7019 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 120 g
Tuky 692 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

asi 500g
vejce 2 ks
sýr 150 g
comté
strouhanka 3 PL
rostlinný olej 6
pepř
sůl

Postup

1

Kapustu rozeberte na listy, omyjte a uvařte doměkka. 

2

Pak ji přelijte studenou vodou, aby si zachovala svěží barvu. 

Tip: Vodu z kapusty můžete použít později na polévku, stejně jako vodu, která zbude po uvaření uzeného masa. 

3

Vymačkejte z listů vodu a umelte je na kuchyňském robotu. 

4

Uvařené maso rovněž umelte. 

5

Do směsi mletého masa a mleté kapusty vmíchejte vajíčka, jemně nakrájenou a lehce osmaženou cibulku, sůl, pepř a trochu strouhanky. 

6

Směs řádně prohněťte a pak z ní vytvořte karbanátky. 

7

Obalte je ve strouhance a osmažte na oleji. 

8

Oloupané brambory (nejvhodnější jsou typu C) uvařte, rozmačkejte, osolte, přidejte nastrouhaný sýr comté. 

9

Nakonec přidejte zakysanou smetanu a míchejte kaši jedním směrem, aby se zachovaly sýrové vazby a kaše se táhla. Kaše by měla být hutná a lehce nakyslá, jakoby navinulá.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

Autor: zuza21

Apetit magazín