Suroviny
Postup
Kapustu rozeberte na listy, omyjte a uvařte doměkka.
Pak ji přelijte studenou vodou, aby si zachovala svěží barvu.
Tip: Vodu z kapusty můžete použít později na polévku, stejně jako vodu, která zbude po uvaření uzeného masa.
Vymačkejte z listů vodu a umelte je na kuchyňském robotu.
Uvařené maso rovněž umelte.
Do směsi mletého masa a mleté kapusty vmíchejte vajíčka, jemně nakrájenou a lehce osmaženou cibulku, sůl, pepř a trochu strouhanky.
Směs řádně prohněťte a pak z ní vytvořte karbanátky.
Obalte je ve strouhance a osmažte na oleji.
Oloupané brambory (nejvhodnější jsou typu C) uvařte, rozmačkejte, osolte, přidejte nastrouhaný sýr comté.
Nakonec přidejte zakysanou smetanu a míchejte kaši jedním směrem, aby se zachovaly sýrové vazby a kaše se táhla. Kaše by měla být hutná a lehce nakyslá, jakoby navinulá.
Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com