0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kari s pórkovo-hráškovými knedlíčky

Kari s pórkovo-hráškovými knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kari s pórkovo-hráškovými knedlíčky

3.6 / 5. Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1521 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 217 g
Tuky 42 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zábavná, do Asie posunutá verze české klasiky – knedlíků s omáčkou. Tyhle knedlíčky ale nemusíte servírovat jen ke kari, výborné budou vařené v ubrousku na páře třeba k pečenému kuřeti nebo k vepřovému guláši.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
cibule červená 2 ks
na půlkolečka
kari pasta 3 PL
viz Něco navíc
brambory 450 g
oloupané, nakrájené na kousky
sůl
jogurt řeckého typu 100 g
+ trochu navíc k podávání
kapusta 100 g
listy kapusty nebo kadeřávku, zbavené stonků a nasekané nahrubo
sójová omáčka
na dochucení
rybí omáčka
na dochucení
citron
na klínky, k podávání
Na knedlíčky
rostlinný olej 1 PL
pórek 1 ks
na plátky
mražený hrášek 100 g
koriandr čerstvý 1 svazek
nasekaný
mouka pšeničná hladká 100 g
může být i cizrnová
jedlá soda ½ ČL
jogurt řeckého typu 150 g
sůl
muškátový květ 1 špetka
lze vynechat

1 Začněte přípravou knedlíčků. V pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm pórek do změknutí a zezlátnutí. Vmíchejte hrášek a ještě minutu opékejte. Odstavte a nechte vychladnout.

2 Na omáčku ve velké pánvi s poklicí nebo v kastrolu zahřejte 1 lžíci oleje a opékejte na něm 5 minut cibuli, aby změkla. Přidejte kari pastu a opékejte ji do rozvonění. Pak vsypte brambory, přidejte 100 g jogurtu a 600 ml vody, mírně osolte, promíchejte a vařte brambory do poloměkka. Potom vmíchejte kapustu nebo kadeřávek.

3 Na knedlíčky promíchejte většinu nasekaného koriandru s pórkovo-hráškovou směsí, moukou a jedlou sodou, jogurtem a špetkou soli. Můžete přidat i špetku muškátového květu. Ze směsi vytvořte vlhkýma rukama 8 knedlíčků a opatrně je rovnoměrně rozmístěte do omáčky v pánvi, zakryjte a vařte pod pokličkou 15–20 minut, dokud knedlíčky nenabudou a nebudou měkké. Omáčku dochuťte 1 lžící rybí omáčky a 2 lžícemi sójové omáčky. Podávejte se zbývajícím nasekaným koriandrem a klínky limety na pokapání.

NĚCO NAVÍC
My jsme použili indickou pastu Rogan josh, ale můžete zkusit i kormu nebo thajské kari pasty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč