Kari s pórkovo-hráškovými knedlíčky

Kari s pórkovo-hráškovými knedlíčky

Hodnocení receptu
Průměr: 1 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1467 kcal
Bílkoviny 63 g
Cukr 210 g
Tuky 37 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zábavná, do Asie posunutá verze české klasiky – knedlíků s omáčkou. Tyhle knedlíčky ale nemusíte servírovat jen ke kari, výborné budou vařené v ubrousku na páře třeba k pečenému kuřeti nebo k vepřovému guláši.

Suroviny

olej 1 PL
cibule červená 2 ks
na půlkolečka
kari pasta 2 PL
brambory 450 g
oloupaná, nakrájená na kousky
sůl
jogurt řeckého typu 100 g
+ trochu navíc k podávání
kapusta 100 g
listy kapusty, nebo kadeřávku, nasekané na hrubo
sójová omáčka
na dochucení, lze nahradit rybí omáčkou
citron
na klínky, k podávání
Na knedlíčky
olej 1 PL
pórek 1 ks
na plátky
hrášek 100 g
mražený
koriandr 1 svazek
nasekaný
mouka pšeničná hladká 100 g
jedlá soda 0.5 ČL
jogurt řeckého typu 150 g
sůl
muškátový květ
lze vynechat

1 Začněte přípravou knedlíčků. V pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm pórek do změknutí a zezlátnutí. Vmíchejte hrášek a ještě minutu opékejte. Odstavte a nechte vychladnout.

2 Na omáčku ve velké pánvi s poklicí nebo v kastrolu zahřejte 1 lžíci oleje a opékejte na něm 5 minut cibuli, aby změkla. Přidejte kari pastu a opékejte ji do rozvonění. Pak vsypte brambory, přidejte 100 g jogurtu a 600 ml vody, mírně osolte, promíchejte a vařte brambory do poloměkka. Potom vmíchejte kapustu nebo kadeřávek.

3 Na knedlíčky promíchejte většinu nasekaného koriandru s pórkovo-hráškovou směsí, moukou a jedlou sodou, jogurtem a špetkou soli. Můžete přidat i špetku muškátového květu. Ze směsi vytvořte vlhkýma rukama 8 knedlíčků a opatrně je rovnoměrně rozmístěte do omáčky v pánvi, zakryjte a vařte pod pokličkou 15–20 minut, dokud knedlíčky nenabudou a nebudou měkké. Omáčku dochuťte 1 lžící rybí omáčky a 2 lžícemi sójové omáčky. Podávejte se zbývajícím nasekaným koriandrem a klínky limety na pokapání.

NĚCO NAVÍC
My jsme použili indickou pastu Rogan josh, ale můžete zkusit i kormu nebo thajské kari pasty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit