Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kari s pórkovo-hráškovými knedlíčky

Zábavná, do Asie posunutá verze české klasiky – knedlíků s omáčkou. Tyhle knedlíčky ale nemusíte servírovat jen ke kari, výborné budou vařené v ubrousku na páře třeba k pečenému kuřeti nebo k vepřovému guláši.

Vydání: 2020/3
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25
Omáčka Asijská

Ingredience

    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 2 červené cibule, nakrájené na půlkolečka
    • 2–3 lžíce kari pasty (viz Něco navíc)
    • 450 g brambor, oloupaných a nakrájených na kousky
    • sůl
    • 100 g řeckého jogurtu + navíc k podávání
    • 100 g listů kapusty nebo kadeřávku, zbavené stonků a nasekané nahrubo
    • sójová a rybí omáčka na dochucení
    • klínky citronu k podávání

    NA KNEDLÍČKY

    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 1 velký pórek, nakrájený na plátky
    • 100 g zmraženého hrášku
    • malý svazek koriandru, lístky nasekané
    • 100 g hladké mouky (může být cizrnová)
    • 1/2 lžičky jedlé sody
    • 150 g řeckého jogurtu
    • sůl
    • špetka muškátového květu (nemusí být)
     

Příprava jídla

1 Začněte přípravou knedlíčků. V pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm pórek do změknutí a zezlátnutí. Vmíchejte hrášek a ještě minutu opékejte. Odstavte a nechte vychladnout.

2 Na omáčku ve velké pánvi s poklicí nebo v kastrolu zahřejte 1 lžíci oleje a opékejte na něm 5 minut cibuli, aby změkla. Přidejte kari pastu a opékejte ji do rozvonění. Pak vsypte brambory, přidejte 100 g jogurtu a 600 ml vody, mírně osolte, promíchejte a vařte brambory do poloměkka. Potom vmíchejte kapustu nebo kadeřávek.

3 Na knedlíčky promíchejte většinu nasekaného koriandru s pórkovo-hráškovou směsí, moukou a jedlou sodou, jogurtem a špetkou soli. Můžete přidat i špetku muškátového květu. Ze směsi vytvořte vlhkýma rukama 8 knedlíčků a opatrně je rovnoměrně rozmístěte do omáčky v pánvi, zakryjte a vařte pod pokličkou 15–20 minut, dokud knedlíčky nenabudou a nebudou měkké. Omáčku dochuťte 1 lžící rybí omáčky a 2 lžícemi sójové omáčky. Podávejte se zbývajícím nasekaným koriandrem a klínky limety na pokapání.

NĚCO NAVÍC
My jsme použili indickou pastu Rogan josh, ale můžete zkusit i kormu nebo thajské kari pasty.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Stir fry z ledového salátu s pikantním tofu

Kapustičky s vajíčky

Kuře na krvavých pomerančích

Halibut s kiwi salsou

Přidat komentář