Zábavná, do Asie posunutá verze české klasiky – knedlíků s omáčkou. Tyhle knedlíčky ale nemusíte servírovat jen ke kari, výborné budou vařené v ubrousku na páře třeba k pečenému kuřeti nebo k vepřovému guláši.
Suroviny
1 Začněte přípravou knedlíčků. V pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm pórek do změknutí a zezlátnutí. Vmíchejte hrášek a ještě minutu opékejte. Odstavte a nechte vychladnout.
2 Na omáčku ve velké pánvi s poklicí nebo v kastrolu zahřejte 1 lžíci oleje a opékejte na něm 5 minut cibuli, aby změkla. Přidejte kari pastu a opékejte ji do rozvonění. Pak vsypte brambory, přidejte 100 g jogurtu a 600 ml vody, mírně osolte, promíchejte a vařte brambory do poloměkka. Potom vmíchejte kapustu nebo kadeřávek.
3 Na knedlíčky promíchejte většinu nasekaného koriandru s pórkovo-hráškovou směsí, moukou a jedlou sodou, jogurtem a špetkou soli. Můžete přidat i špetku muškátového květu. Ze směsi vytvořte vlhkýma rukama 8 knedlíčků a opatrně je rovnoměrně rozmístěte do omáčky v pánvi, zakryjte a vařte pod pokličkou 15–20 minut, dokud knedlíčky nenabudou a nebudou měkké. Omáčku dochuťte 1 lžící rybí omáčky a 2 lžícemi sójové omáčky. Podávejte se zbývajícím nasekaným koriandrem a klínky limety na pokapání.
NĚCO NAVÍC
My jsme použili indickou pastu Rogan josh, ale můžete zkusit i kormu nebo thajské kari pasty.