Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kari s pórkovo-hráškovými knedlíčky
Kari s pórkovo-hráškovými knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kari s pórkovo-hráškovými knedlíčky

3.7/5 Počet hodnocení: 19
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1521 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 217 g
Tuky 42 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zábavná, do Asie posunutá verze české klasiky – knedlíků s omáčkou. Tyhle knedlíčky ale nemusíte servírovat jen ke kari, výborné budou vařené v ubrousku na páře třeba k pečenému kuřeti nebo k vepřovému guláši.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
na půlkolečka
viz Něco navíc
oloupané, nakrájené na kousky
sůl
+ trochu navíc k podávání
kapusta 100 g
listy kapusty nebo kadeřávku, zbavené stonků a nasekané nahrubo
sójová omáčka
na dochucení
rybí omáčka
na dochucení
na klínky, k podávání
Na knedlíčky
rostlinný olej 1 PL
pórek 1 ks
na plátky
mražený hrášek 100 g
koriandr čerstvý 1 svazek
nasekaný
může být i cizrnová
sůl
lze vynechat

Postup

1

Začněte přípravou knedlíčků. V pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm pórek do změknutí a zezlátnutí. Vmíchejte hrášek a ještě minutu opékejte. Odstavte a nechte vychladnout.

2

Na omáčku ve velké pánvi s poklicí nebo v kastrolu zahřejte 1 lžíci oleje a opékejte na něm 5 minut cibuli, aby změkla. Přidejte kari pastu a opékejte ji do rozvonění. Pak vsypte brambory, přidejte 100 g jogurtu a 600 ml vody, mírně osolte, promíchejte a vařte brambory do poloměkka. Potom vmíchejte kapustu nebo kadeřávek.

3

Na knedlíčky promíchejte většinu nasekaného koriandru s pórkovo-hráškovou směsí, moukou a jedlou sodou, jogurtem a špetkou soli. Můžete přidat i špetku muškátového květu. Ze směsi vytvořte vlhkýma rukama 8 knedlíčků a opatrně je rovnoměrně rozmístěte do omáčky v pánvi, zakryjte a vařte pod pokličkou 15–20 minut, dokud knedlíčky nenabudou a nebudou měkké. Omáčku dochuťte 1 lžící rybí omáčky a 2 lžícemi sójové omáčky. Podávejte se zbývajícím nasekaným koriandrem a klínky limety na pokapání.

NĚCO NAVÍC
My jsme použili indickou pastu Rogan josh, ale můžete zkusit i kormu nebo thajské kari pasty.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín