0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Halibut s kiwi salsou

Halibut s kiwi salsou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Halibut s kiwi salsou

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1294 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 98 g
Tuky 49 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud máte rádi salsu z ananasu, vyzkoušejte i variantu s dostupnějším kiwi. Příjemně vás překvapí a s jemným rybím masem tvoří dokonalý pár. Stejně skvělá bude i s kuřecím masem.

Suroviny

kiwi 5 ks
pevná, ale ne tvrdá
cibule červená 1 ks
nadrobno
chilli paprička 1 ks
velká, jemnější chuti (např. jalapeño), najemno nakrájená
paprika červená 1 ks
např. Ramiro, na jemné kostičky
koriandr čerstvý 1 hrst
najemno
limetová šťáva
z půl limetky, nebo podle chuti a kyselosti kiwi
limetová kůra 1 PL
na plátky - k podávání, lze nahradit citronem
halibut 4 filety
bez kůže, viz Něco navíc
sůl
pepř bílý
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
máslo 2 PL

1 Kiwi oloupejte škrabkou na zeleninu (nejlépe to jde ostrou a vroubkovanou), odkrojte tvrdý koneček a dužinu nakrájejte na kostičky. Dejte do mísy. Přidejte nakrájenou cibuli, chilli papričku i sladkou papriku, lístky koriandru a limetovou šťávu a kůru. Promíchejte a odložte na chvíli stranou, aby se chutě proležely.

2 Filety ryby osušte papírovou utěrkou, osolte je a opepřete. Na středním plameni rozehřejte nepřilnavou pánev, pak vlijte olej a nakonec přidejte máslo. Do rozpálené pánve vložte filety, opékejte je a přelévejte výpekem. Trvá to cca 3–5 minut, dejte pozor, abyste jemnou rybu nevysušili. Pokud máte nižší filet, není ani potřeba rybu otočit.

Porce halibuta vložte na talíře, navrstvěte na ně trochu salsy a ozdobte kolečky limety a/nebo citronu. Podávejte se zbylou salsou, jako příloha se hodí například rýže basmati.

NĚCO NAVÍC
Maso halibuta je opravdu jemné a jeho vůně není tak ‚rybí‘, jako je tomu u ostatních mořských ryb. Proto by mohl zabodovat i u těch, kdo ryby jinak úplně nemilují. Pokud ho ale neseženete nebo za něj nebudete ochotni zaplatit vyšší cenu, můžete použít i jinou bělomasou rybu, třeba tresku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč