Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Halibut s kiwi salsou

Pokud máte rádi salsu z ananasu, vyzkoušejte i variantu s dostupnějším kiwi. Příjemně vás překvapí a s jemným rybím masem tvoří dokonalý pár. Stejně skvělá bude i s kuřecím masem.

Vydání: 2020/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Opékání 0:05
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 5 kiwi, pevných, ale ne tvrdých
    • 1 malá červená cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 velká jemnější chilli paprička (jalapeño), nakrájená najemno
    • 1 menší sladká červené paprika (dobrá je například odrůda Ramiro), nakrájená na jemné kostičky
    • hrst lístků koriandru, nasekaných najemno
    • šťáva z 1/2 limety nebo podle chuti a kyselosti kiwi, 1 lžička nastrouhané kůry z limety + plátky limety a/nebo citronu k podávání
    • 4 filety halibuta bez kůže (viz Něco navíc)
    • sůl a čerstvě mletý bílý pepř
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1–2 lžíce másla

Příprava jídla

1 Kiwi oloupejte škrabkou na zeleninu (nejlépe to jde ostrou a vroubkovanou), odkrojte tvrdý koneček a dužinu nakrájejte na kostičky. Dejte do mísy. Přidejte nakrájenou cibuli, chilli papričku i sladkou papriku, lístky koriandru a limetovou šťávu a kůru. Promíchejte a odložte na chvíli stranou, aby se chutě proležely.

2 Filety ryby osušte papírovou utěrkou, osolte je a opepřete. Na středním plameni rozehřejte nepřilnavou pánev, pak vlijte olej a nakonec přidejte máslo. Do rozpálené pánve vložte filety, opékejte je a přelévejte výpekem. Trvá to cca 3–5 minut, dejte pozor, abyste jemnou rybu nevysušili. Pokud máte nižší filet, není ani potřeba rybu otočit.

Porce halibuta vložte na talíře, navrstvěte na ně trochu salsy a ozdobte kolečky limety a/nebo citronu. Podávejte se zbylou salsou, jako příloha se hodí například rýže basmati.

NĚCO NAVÍC
Maso halibuta je opravdu jemné a jeho vůně není tak ‚rybí‘, jako je tomu u ostatních mořských ryb. Proto by mohl zabodovat i u těch, kdo ryby jinak úplně nemilují. Pokud ho ale neseženete nebo za něj nebudete ochotni zaplatit vyšší cenu, můžete použít i jinou bělomasou rybu, třeba tresku.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kari s pórkovo-hráškovými knedlíčky

Stir fry z ledového salátu s pikantním tofu

Kapustičky s vajíčky

Kuře na krvavých pomerančích

Přidat komentář