Jednoduše geniální a geniálně jednoduché jídlo. Může zafungovat jako snadná večeře během týdne i jako slavnostní nedělní oběd! Krvavé pomeranče poskytují efektní vzhled, ale když je neseženete, s těmi obyčejnými se skvělá chuť nezmění.
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 180°C. Všechny suroviny kromě petržele dejte do uzavíratelného sáčku a protřeste a promněte. Nebo prošlehejte vše kro- mě petržele, kuřete a plátků pomeranče v misce. Pak přidejte plátky a kuře
a promíchejte. (Takto si kuře můžete připravit a naložit i den předem.)
2 Vše přesuňte do pekáčku, plátky pomerančů vsuňte pod nebo mezi kuřecí kousky. Pekáček dejte do trouby a pečte 40–45 minut. Průběžně potírejte kuřecí kousky výpekem. Podávejte posypané petrželkou, nejlépe s rýží.