Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře na krvavých pomerančích

Jednoduše geniální a geniálně jednoduché jídlo. Může zafungovat jako snadná večeře během týdne i jako slavnostní nedělní oběd! Krvavé pomeranče poskytují efektní vzhled, ale když je neseženete, s těmi obyčejnými se skvělá chuť nezmění.

Vydání: 2020/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT45M
Pečení 0:45
Kuře

Ingredience

    • 8 kuřecích horních stehen
    • 2 krvavé pomeranče, nakrájené na plátky + šťáva z 1–2 dalších
    • 1 a 1/2 lžičky koření pěti vůní
    • 4 hvězdičky badyánu
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce medu
    • 1 lžíce strouhaného nebo nadrobno nakrájeného zázvoru
    • 3 stroužky česneku, drcené
    • špetka soli
    • hladkolistá petržel na ozdobení

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Všechny suroviny kromě petržele dejte do uzavíratelného sáčku a protřeste a promněte. Nebo prošlehejte vše kro- mě petržele, kuřete a plátků pomeranče v misce. Pak přidejte plátky a kuře
a promíchejte. (Takto si kuře můžete připravit a naložit i den předem.)

2 Vše přesuňte do pekáčku, plátky pomerančů vsuňte pod nebo mezi kuřecí kousky. Pekáček dejte do trouby a pečte 40–45 minut. Průběžně potírejte kuřecí kousky výpekem. Podávejte posypané petrželkou, nejlépe s rýží.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kari s pórkovo-hráškovými knedlíčky

Stir fry z ledového salátu s pikantním tofu

Kapustičky s vajíčky

Halibut s kiwi salsou

Maso a pomeranče? Chutná i zdraví prospěšná kombinace

Přidat komentář