Kuře na krvavých pomerančích

Kuře na krvavých pomerančích

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4068 kcal
Bílkoviny 165 g
Cukr 340 g
Tuky 228 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduše geniální a geniálně jednoduché jídlo. Může zafungovat jako snadná večeře během týdne i jako slavnostní nedělní oběd! Krvavé pomeranče poskytují efektní vzhled, ale když je neseženete, s těmi obyčejnými se skvělá chuť nezmění.

Suroviny

kuřecí stehna 8 ks
huřecí stehna horní
pomeranč 2 ks
krvavé, na plátky + štáva z 1-2 dlaších
koření pěti vůní 1.5 ČL
badyán 4 ks
olivový olej 2 PL
med 2 PL
zázvor (čerstvý) 1 PL
strouhaný nebo nadrobno nakrájený
česnek 3 stroužky
drcený
sůl špetka
petrželka
na ozdobení

1 Troubu předehřejte na 180°C. Všechny suroviny kromě petržele dejte do uzavíratelného sáčku a protřeste a promněte. Nebo prošlehejte vše kro- mě petržele, kuřete a plátků pomeranče v misce. Pak přidejte plátky a kuře
a promíchejte. (Takto si kuře můžete připravit a naložit i den předem.)

2 Vše přesuňte do pekáčku, plátky pomerančů vsuňte pod nebo mezi kuřecí kousky. Pekáček dejte do trouby a pečte 40–45 minut. Průběžně potírejte kuřecí kousky výpekem. Podávejte posypané petrželkou, nejlépe s rýží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit