Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře na krvavých pomerančích

Kuře na krvavých pomerančích

4.9/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4156 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 362 g
Tuky 228 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduše geniální a geniálně jednoduché jídlo. Může zafungovat jako snadná večeře během týdne i jako slavnostní nedělní oběd! Krvavé pomeranče poskytují efektní vzhled, ale když je neseženete, s těmi obyčejnými se skvělá chuť nezmění.

Suroviny

horní
2 na plátky + štáva z 1-2 dalších
koření pěti vůní 1,5 ČL
olivový olej 2 PL
med 2 PL
zázvor (čerstvý) 1 PL
strouhaný nebo nadrobno nakrájený
česnek 3 stroužky
drcený
sůl 1 špetka
petrželka
hladkolistá, na ozdobení

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Všechny suroviny kromě petržele dejte do uzavíratelného sáčku a protřeste a promněte. Nebo prošlehejte vše kro- mě petržele, kuřete a plátků pomeranče v misce. Pak přidejte plátky a kuře
a promíchejte. (Takto si kuře můžete připravit a naložit i den předem.)

2

Vše přesuňte do pekáčku, plátky pomerančů vsuňte pod nebo mezi kuřecí kousky. Pekáček dejte do trouby a pečte 40–45 minut. Průběžně potírejte kuřecí kousky výpekem. Podávejte posypané petrželkou, nejlépe s rýží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...