Když se na osvědčené kombinaci kapustičky a slaniny roztéká ještě vejce, nedá se tomu odolat!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C a vymažte menší pekáček nebo pánvičku vhodnou do trouby olejem.
V míse prošlehejte balzamikový ocet, med, olej a česnek. Osolte, opepřete a vmíchejte kapustičky. Vše přesuňte do pekáčku (kapustičky by měly být v jedné vrstvě) a navrch rozprostřete slaninu.
Vložte do trouby a pečte 10–12 minut, aby kapustičky změkly. Pak vyjměte z trouby, promíchejte, udělejte důlky a do každého rozklepněte vejce. Osolte, opepřete, posypte parmazánem a chilli a vraťte do trouby na 7–9 minut, aby bílky ztuhly, ale žloutky zůstaly tekuté. Podávejte sypané pažitkou.
NĚCO NAVÍC
Kapustičky zvládnete udělat i na pánvi. Opražte slaninu, vyjměte ji, vsypte kapustičky s marinádou, krátce poduste, rozklepněte vejce a nechte ztuhnout.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé rodinné recepty z kapustiček: 50 pokrmů, které si zamilujete(53 receptů )
- Podzimní jídla z jednoho hrnce do půl hodiny(40 receptů )