
Kapustičky s vajíčky
Když se na osvědčené kombinaci kapustičky a slaniny roztéká ještě vejce, nedá se tomu odolat!
Ingredience
- 2 lžíce balzamikového octa
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce olivového oleje + navíc na vymazání pekáčku
- 2 stroužky česneku, drcené
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 kg kapustiček, přepůlených
- 150 g plátků slaniny, na kostičky
- 4–6 vajec podle velikosti
- 3 lžíce strouhaného parmazánu
- 1/4 lžičky drcených chilli vloček
- hrst nakrájené pažitky
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 200°C a vymažte menší pekáček nebo pánvičku vhodnou do trouby olejem.
2 V míse prošlehejte balzamikový ocet, med, olej a česnek. Osolte, opepřete a vmíchejte kapustičky. Vše přesuňte do pekáčku (kapustičky by měly být v jedné vrstvě) a navrch rozprostřete slaninu.
3 Vložte do trouby a pečte 10–12 minut, aby kapustičky změkly. Pak vyjměte z trouby, promíchejte, udělejte důlky a do každého rozklepněte vejce. Osolte, opepřete, posypte parmazánem a chilli a vraťte do trouby na 7–9 minut, aby bílky ztuhly, ale žloutky zůstaly tekuté. Podávejte sypané pažitkou.
NĚCO NAVÍC
Kapustičky zvládnete udělat i na pánvi. Opražte slaninu, vyjměte ji, vsypte kapustičky s marinádou, krátce poduste, rozklepněte vejce a nechte ztuhnout.
Přidat komentář