Kapustičky s vajíčky

Kapustičky s vajíčky

Hodnocení receptu
Průměr: 2 (1)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1773 kcal
Bílkoviny 146 g
Cukr 81 g
Tuky 85 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když se na osvědčené kombinaci kapustičky a slaniny roztéká ještě vejce, nedá se tomu odolat!

 

Suroviny

balzamikový ocet 2 PL
med 1 PL
olivový olej 1 PL
trocha navíc na vymazání pekáčku
česnek 2 stroužky
drcený
sůl
pepř
čerstvě mletý
růžičková kapusta 1 kg
přepůlené
slanina 150 g
na kostičky
vejce 4 ks
parmazán 3 PL
strouhaný
chilli sušené 0.25 ČL
pažitka hrst
nadrobno

Troubu předehřejte na 200°C a vymažte menší pekáček nebo pánvičku vhodnou do trouby olejem.

2 V míse prošlehejte balzamikový ocet, med, olej a česnek. Osolte, opepřete a vmíchejte kapustičky. Vše přesuňte do pekáčku (kapustičky by měly být v jedné vrstvě) a navrch rozprostřete slaninu.

3 Vložte do trouby a pečte 10–12 minut, aby kapustičky změkly. Pak vyjměte z trouby, promíchejte, udělejte důlky a do každého rozklepněte vejce. Osolte, opepřete, posypte parmazánem a chilli a vraťte do trouby na 7–9 minut, aby bílky ztuhly, ale žloutky zůstaly tekuté. Podávejte sypané pažitkou.

NĚCO NAVÍC
Kapustičky zvládnete udělat i na pánvi. Opražte slaninu, vyjměte ji, vsypte kapustičky s marinádou, krátce poduste, rozklepněte vejce a nechte ztuhnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit