Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kapustičky s vajíčky

Když se na osvědčené kombinaci kapustičky a slaniny roztéká ještě vejce, nedá se tomu odolat!

 

Vydání: 2020/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Pečení 0:20
Zelenina

Ingredience

    • 2 lžíce balzamikového octa
    • 1 lžíce medu
    • 1 lžíce olivového oleje + navíc na vymazání pekáčku
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 kg kapustiček, přepůlených
    • 150 g plátků slaniny, na kostičky
    • 4–6 vajec podle velikosti
    • 3 lžíce strouhaného parmazánu
    • 1/4 lžičky drcených chilli vloček
    • hrst nakrájené pažitky

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 200°C a vymažte menší pekáček nebo pánvičku vhodnou do trouby olejem.

2 V míse prošlehejte balzamikový ocet, med, olej a česnek. Osolte, opepřete a vmíchejte kapustičky. Vše přesuňte do pekáčku (kapustičky by měly být v jedné vrstvě) a navrch rozprostřete slaninu.

3 Vložte do trouby a pečte 10–12 minut, aby kapustičky změkly. Pak vyjměte z trouby, promíchejte, udělejte důlky a do každého rozklepněte vejce. Osolte, opepřete, posypte parmazánem a chilli a vraťte do trouby na 7–9 minut, aby bílky ztuhly, ale žloutky zůstaly tekuté. Podávejte sypané pažitkou.

NĚCO NAVÍC
Kapustičky zvládnete udělat i na pánvi. Opražte slaninu, vyjměte ji, vsypte kapustičky s marinádou, krátce poduste, rozklepněte vejce a nechte ztuhnout.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kari s pórkovo-hráškovými knedlíčky

Stir fry z ledového salátu s pikantním tofu

Kuře na krvavých pomerančích

Halibut s kiwi salsou

Přidat komentář