Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kapustičky s vajíčky
Kapustičky s vajíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kapustičky s vajíčky

4/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2084 kcal
Bílkoviny 171 g
Sacharidy 82 g
Tuky 107 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když se na osvědčené kombinaci kapustičky a slaniny roztéká ještě vejce, nedá se tomu odolat!

Suroviny

balzamikový ocet 2 PL
med 1 PL
olivový olej 1 PL
+ trocha navíc na vymazání pekáčku
česnek 2 stroužky
drcené
sůl
pepř
čerstvě mletý
růžičky očištěné a přepůlené
slanina 150 g
plátky nakrájené na kostičky
vejce 6 ks
nebo 4, pokud máte velká
strouhaný
chilli sušené ¼ ČL
vločky
pažitka 1 hrst
nakrájená

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C a vymažte menší pekáček nebo pánvičku vhodnou do trouby olejem.

2

V míse prošlehejte balzamikový ocet, med, olej a česnek. Osolte, opepřete a vmíchejte kapustičky. Vše přesuňte do pekáčku (kapustičky by měly být v jedné vrstvě) a navrch rozprostřete slaninu.

3

Vložte do trouby a pečte 10–12 minut, aby kapustičky změkly. Pak vyjměte z trouby, promíchejte, udělejte důlky a do každého rozklepněte vejce. Osolte, opepřete, posypte parmazánem a chilli a vraťte do trouby na 7–9 minut, aby bílky ztuhly, ale žloutky zůstaly tekuté. Podávejte sypané pažitkou.

NĚCO NAVÍC
Kapustičky zvládnete udělat i na pánvi. Opražte slaninu, vyjměte ji, vsypte kapustičky s marinádou, krátce poduste, rozklepněte vejce a nechte ztuhnout.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...