0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kedlubnové zelí

Kedlubnové zelí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kedlubnové zelí

4.4 / 5. Počet hodnocení: 22
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 297 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 39 g
Tuky 12 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kedlubnová varianta na kyselé zelí se stane zajímavou obměnou ve vašem klasickém repertoáru.

Suroviny

máslo 1 PL
nebo sádlo či 1 lžička ghí
cibule 1 ks
nakrájená na kostičky
krupicový cukr 1 PL
mouka pšeničná hladká 1 PL
chcete-li zahušťovat, ale nutné to není
kedlubna 1 ks
gigant nebo 3 běžné kedlubny, oloupané a nakrájené na tenké nudličky či nastrouhané nahrubo
ocet 2 ČL
podle chuti

Postup

1

Na lžíci másla (sádla) nebo lžičce ghí zpěňte cibuli, přidejte lžičku cukru. Kdo má rád zelí zahuštěné, přidá k cukru i 1 lžíci hladké mouky (zelí na fotce je zahuštěné).

2

Zamíchejte, přidejte kedlubnu a duste pod pokličkou asi 10 minut, pak dochuťte octem a můžete podávat.

Související články

Naučte rodinu jíst zeleninové přílohy
  • Zajímavosti

Naučte rodinu jíst zeleninové přílohy

Hádanku se pokusily rozluštit redaktorky Darina Sieglová a Katka Švejdová. Radí servírovat místo kopce obligátních brambor nápadité zeleninové přílohy. Rybu doplňte hráškovým pyré, zapečte krémový pórek se strouhankou, ke kuřecímu masu...
Přílohy plné vitaminů
  • Zajímavosti

Přílohy plné vitaminů

Dochází vám šťáva z dlouhého mrazivého počasí? Odlehčete svá jídla svěžími zelenými bylinkami, zvednou vám náladu. Do španělských pečených brambor můžete směle vhodit česnek a hrst petrželky. Jsou moc dobré jen tak jako menší večeře nebo...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit