Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Snadné 1
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

Castella
vejce 6 ks
cukr 1 hrnek
mouka pšeničná hladká 1
med 5
voda 2 PL
Krém
smetana 300 ml
na šlehačku
cukr 150 g
dle chuti
jogurt řeckého typu 150 g
ovoce
na ozdobu, dle chuti např kiwi

Castella (chlebíček):

Připravím si obdelníkovou formu a vyložím papírem. Tento krok doporučuji. Těsto po upečení se silně lepí a spousta by ho zůstala na formě i silikonové)

Do medu přidám 2 a 1/2 lžíce teplé vody a promíchám.

Proseju mouku.

Rozšlehám vajíčka s cukrem cca 5minut na vysokou rychlost.

Do vajíčka s cukrem přidám med a zamíchám.

Po 1/3 přidávám mmouku, vždy řádně promíchám.

Vleju do připravené formy a peču na 160 stupňů cca 40-45minut.

Po upečení vyndám z formy, zabalím do fólie a dám na min. 12h do lednice.

 

Krém:

Ušlehám šlehačku s cukrem a přidám jogurt.

 

Kompletace dortu:

Mísu vyložím potravinovou fólií, naskládám platky kiwi po celé ploše. Rozetřu vrstvu krému a naskládám na plátky nakrajený chlebíček. Potřu krémem, naskládám ovoce (ananas, pomeranč) a dám vrstvu chlebíšku. Opakuji do zaplnění mísy a konším vrstvou chlebíčku.

Dám do lednice na min. 3 hodiny. Dort vyklopím na podnos  a servíruju studené.

 

Zbylý chlebíček mohu zamrazit a použít příště.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit