Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Snadné

Suroviny

Castella
vejce 6 ks
cukr 1 hrnek
mouka pšeničná hladká 1
med 5
voda 2 PL
Krém
smetana 300 ml
na šlehačku
cukr 150 g
dle chuti
jogurt řeckého typu 150 g
ovoce
na ozdobu, dle chuti např kiwi

Castella (chlebíček):

Připravím si obdelníkovou formu a vyložím papírem. Tento krok doporučuji. Těsto po upečení se silně lepí a spousta by ho zůstala na formě i silikonové)

Do medu přidám 2 a 1/2 lžíce teplé vody a promíchám.

Proseju mouku.

Rozšlehám vajíčka s cukrem cca 5minut na vysokou rychlost.

Do vajíčka s cukrem přidám med a zamíchám.

Po 1/3 přidávám mmouku, vždy řádně promíchám.

Vleju do připravené formy a peču na 160 stupňů cca 40-45minut.

Po upečení vyndám z formy, zabalím do fólie a dám na min. 12h do lednice.

 

Krém:

Ušlehám šlehačku s cukrem a přidám jogurt.

 

Kompletace dortu:

Mísu vyložím potravinovou fólií, naskládám platky kiwi po celé ploše. Rozetřu vrstvu krému a naskládám na plátky nakrajený chlebíček. Potřu krémem, naskládám ovoce (ananas, pomeranč) a dám vrstvu chlebíšku. Opakuji do zaplnění mísy a konším vrstvou chlebíčku.

Dám do lednice na min. 3 hodiny. Dort vyklopím na podnos  a servíruju studené.

 

Zbylý chlebíček mohu zamrazit a použít příště.

Apetit magazín

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu
  • Suroviny

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu

Lískové oříšky jsou oblíbené díky své lahodné chuti a velkému množství zdraví prospěšných látek. Pokud potřebujete doplnit energii po cvičení nebo po pracovním výkonu, sáhněte po nich. Vytvořit si z nich můžete alternativy sladkých...
Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit