Suroviny
Castella (chlebíček):
Připravím si obdelníkovou formu a vyložím papírem. Tento krok doporučuji. Těsto po upečení se silně lepí a spousta by ho zůstala na formě i silikonové)
Do medu přidám 2 a 1/2 lžíce teplé vody a promíchám.
Proseju mouku.
Rozšlehám vajíčka s cukrem cca 5minut na vysokou rychlost.
Do vajíčka s cukrem přidám med a zamíchám.
Po 1/3 přidávám mmouku, vždy řádně promíchám.
Vleju do připravené formy a peču na 160 stupňů cca 40-45minut.
Po upečení vyndám z formy, zabalím do fólie a dám na min. 12h do lednice.
Krém:
Ušlehám šlehačku s cukrem a přidám jogurt.
Kompletace dortu:
Mísu vyložím potravinovou fólií, naskládám platky kiwi po celé ploše. Rozetřu vrstvu krému a naskládám na plátky nakrajený chlebíček. Potřu krémem, naskládám ovoce (ananas, pomeranč) a dám vrstvu chlebíšku. Opakuji do zaplnění mísy a konším vrstvou chlebíčku.
Dám do lednice na min. 3 hodiny. Dort vyklopím na podnos a servíruju studené.
Zbylý chlebíček mohu zamrazit a použít příště.