Čím pomaleji se pudinková vrstva peče, tím báječnější bude výsledek!
Suroviny
maliny
350
g
čerstvé, mražené, trochu na ozdobu
piškotový korpus
220
g
pokrájený na tenké plátky
5
PL
likér Drambule nebo jiný oblíbený
pomerančová šťáva
z jednoho pomeranče
vejce
4
ks
hnědý cukr
85
g
vanilkový extrakt
nebo esence
8
PL
ostružinová zavařenina nebo želé
sušenky
5
ks
máslové, drcené nahrubo a lehce opečené
na posypání
z jednoho celého pomeranče
Postup
1
Troubu zahřejte na 160 °C. Maliny nasypte na dno velké hluboké ohnivzdorné nádoby a trochu je rozmačkejte. Pokryjte je plátky piškotu, zakapejte likérem a pomerančovou šťávou; nechte deset minut stát. 600 ml smetany prošlehejte s vejci, cukrem, pomerančovou kůrou a vanilkovým extraktem. Piškot potřete zavařeninou a pomalu zalijte směsí.
2
Nádobu posaďte do pekáče s horkou vodou; její hladina by měla sahat aspoň do pěti centimetrů její výšky. Pečte 1 hodinu a 10 minut nebo déle, trifle by měl sednout a lehce se chvět. Nechte vychladnout. Před podáváním ozdobte zbytkem ušlehané smetany, malinami, sušenkami a poprášené cukrem.