0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečený trifle s malinami

Pečený trifle s malinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečený trifle s malinami

3.5 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 30 minut 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6445 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 445 g
Tuky 469 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čím pomaleji se pudinková vrstva peče, tím báječnější bude výsledek!

Suroviny

maliny 350 g
čerstvé, mražené, trochu na ozdobu
piškotový korpus 220 g
pokrájený na tenké plátky
5 PL
likér Drambule nebo jiný oblíbený
pomerančová šťáva
z jednoho pomeranče
smetana ke šlehání 1 l
vejce 4 ks
hnědý cukr 85 g
vanilkový extrakt
nebo esence
8 PL
ostružinová zavařenina nebo želé
sušenky 5 ks
máslové, drcené nahrubo a lehce opečené
moučkový cukr
na posypání
pomerančová kůra
z jednoho celého pomeranče

1 Troubu zahřejte na 160 °C. Maliny nasypte na dno velké hluboké ohnivzdorné nádoby a trochu je rozmačkejte. Pokryjte je plátky piškotu, zakapejte likérem a pomerančovou šťávou; nechte deset minut stát. 600 ml smetany prošlehejte s vejci, cukrem, pomerančovou kůrou a vanilkovým extraktem. Piškot potřete zavařeninou a pomalu zalijte směsí.

2 Nádobu posaďte do pekáče s horkou vodou;  její hladina by měla sahat aspoň do pěti centimetrů její výšky. Pečte 1 hodinu a 10 minut nebo déle, trifle by měl sednout a lehce se chvět. Nechte vychladnout. Před podáváním ozdobte zbytkem ušlehané smetany,  malinami, sušenkami a poprášené cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit