Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečený trifle s malinami
Pečený trifle s malinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečený trifle s malinami

3.9/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6445 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 445 g
Tuky 469 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čím pomaleji se pudinková vrstva peče, tím báječnější bude výsledek!

Suroviny

maliny 350 g
čerstvé, mražené, trochu na ozdobu
pokrájený na tenké plátky
5 PL
likér Drambule nebo jiný oblíbený
pomerančová šťáva
z jednoho pomeranče
vejce 4 ks
hnědý cukr 85 g
vanilkový extrakt
nebo esence
8 PL
ostružinová zavařenina nebo želé
sušenky 5 ks
máslové, drcené nahrubo a lehce opečené
na posypání
z jednoho celého pomeranče

Postup

1

Troubu zahřejte na 160 °C. Maliny nasypte na dno velké hluboké ohnivzdorné nádoby a trochu je rozmačkejte. Pokryjte je plátky piškotu, zakapejte likérem a pomerančovou šťávou; nechte deset minut stát. 600 ml smetany prošlehejte s vejci, cukrem, pomerančovou kůrou a vanilkovým extraktem. Piškot potřete zavařeninou a pomalu zalijte směsí.

2

Nádobu posaďte do pekáče s horkou vodou; její hladina by měla sahat aspoň do pěti centimetrů její výšky. Pečte 1 hodinu a 10 minut nebo déle, trifle by měl sednout a lehce se chvět. Nechte vychladnout. Před podáváním ozdobte zbytkem ušlehané smetany, malinami, sušenkami a poprášené cukrem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Apetit magazín