Pečený trifle s malinami

Pečený trifle s malinami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 30 minut 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6445 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 445 g
Tuky 469 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čím pomaleji se pudinková vrstva peče, tím báječnější bude výsledek!

Suroviny

maliny 350 g
čerstvé, mražené, trochu na ozdobu
piškotový korpus 220 g
pokrájený na tenké plátky
5 PL
likér Drambule nebo jiný oblíbený
pomerančová šťáva
z jednoho pomeranče
smetana ke šlehání 1 l
vejce 4 ks
hnědý cukr 85 g
vanilkový extrakt
nebo esence
8 PL
ostružinová zavařenina nebo želé
sušenky 5 ks
drcené nahrubo a lehce opečené
moučkový cukr
na posypání

Troubu zahřejte na 160 °C. Maliny nasypte na dno velké hluboké ohnivzdorné nádoby a trochu je rozmačkejte. Pokryjte je plátky piškotu, zakapejte likérem a pomerančovou šťávou; nechte deset minut stát. 600 ml smetany prošlehejte s vejci, cukrem, pomerančovou kůrou a vanilkovým extraktem. Piškot potřete zavařeninou a pomalu zalijte směsí.

Nádobu posaďte do pekáče s horkou vodou;  její hladina by měla sahat aspoň do pěti centimetrů její výšky. Pečte 1 hodinu a 10 minut nebo déle, trifle by měl sednout a lehce se chvět. Nechte vychladnout. Před podáváním ozdobte zbytkem ušlehané smetany,  malinami, sušenkami a poprášené cukrem.

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit