Sorbet z pečených jablek se skořicí

Sorbet z pečených jablek se skořicí

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 634 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 102 g
Tuky 0 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Letos v létě byly v kurzu zmrzliny neotřelých příchutí a my už víme, co bude hitem podzimu – sorbet, který nápadně připomíná voňavý jablečný štrúdl! V jednoduchosti je krása a tenhle recept to dokazuje! Zmražená pečená jablíčka ovoněná skořicí chutnají jako nebeská mana. Připravená je můžete mít v mrazáku pro nečekanou návštěvu. 

Suroviny

6 ks
jablek oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na klínky
citronová štáva
z jednoho citrónu
krupicový cukr 100 g
skořice 1 ČL
mletá
4 ks
hřebíčky
calvados 100 ml
k podávání
jedlé květy
na ozdobení

1 Předehřejte troubu na 180°C. Dílky jablek rozložte do zapékací nádoby, promíchejte s trochou citronové šťávy, lžící cukru a kořením. Zakryjte alobalem a pečte úplně doměkka, asi 30 minut. Nechte zchladnout, odstraňte hřebíčky a jablka propasírujte přes jemné síto nebo jen rozmixujte. Výrazněji dochuťte cukrem a citronovou šťávou a vmíchejte pár kapek calvadosu, chcete-li. Dejte zmrazit do zmrzlinovače nebo do kovové misky do mrazničky.

2 Před podáváním nechte směs trochu povolit, rozmixujte ji a vraťte na chvíli do mrazáku. Sorbet pak naškrábejte lžící na zmrzlinu do kopečků. Podávejte ve skle ozdobené jedlými kvítky, případně přelijte stopičkou alkoholu.

NĚCO NAVÍC

Nebojte se slazení, je v pořádku, když se vám sorbety a zmrzliny před mražením zdají příliš sladké. Zato s alkoholem to nepřežeňte. Kdybyste ho dali moc, sorbet či zmrzlina by neztuhly. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...

Obchod Apetit