Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sorbet z pečených jablek se skořicí

Sorbet z pečených jablek se skořicí

4.4/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2680 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 438 g
Tuky 68 g
Vláknina 142 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Letos v létě byly v kurzu zmrzliny neotřelých příchutí a my už víme, co bude hitem podzimu – sorbet, který nápadně připomíná voňavý jablečný štrúdl! V jednoduchosti je krása a tenhle recept to dokazuje! Zmražená pečená jablíčka ovoněná skořicí chutnají jako nebeská mana. Připravená je můžete mít v mrazáku pro nečekanou návštěvu. 

Suroviny

mletá
calvados 100 ml
k podávání
jedlé květy
na ozdobení

Postup

1

Předehřejte troubu na 180°C. Oloupaná jablka pokrájená na klínky rozložte do zapékací nádoby, promíchejte s trochou citronové šťávy, lžící cukru a kořením. Zakryjte alobalem a pečte úplně doměkka, asi 30 minut. Nechte zchladnout, odstraňte hřebíčky a jablka propasírujte přes jemné síto nebo jen rozmixujte. Výrazněji dochuťte cukrem a citronovou šťávou a vmíchejte pár kapek calvadosu, chcete-li. Dejte zmrazit do zmrzlinovače nebo do kovové misky do mrazničky.

2

Před podáváním nechte směs trochu povolit, rozmixujte ji a vraťte na chvíli do mrazáku. Sorbet pak naškrábejte lžící na zmrzlinu do kopečků. Podávejte ve skle ozdobené jedlými kvítky, případně přelijte stopičkou alkoholu.

NĚCO NAVÍC

Nebojte se slazení, je v pořádku, když se vám sorbety a zmrzliny před mražením zdají příliš sladké. Zato s alkoholem to nepřežeňte. Kdybyste ho dali moc, sorbet či zmrzlina by neztuhly.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...