Letos v létě byly v kurzu zmrzliny neotřelých příchutí a my už víme, co bude hitem podzimu – sorbet, který nápadně připomíná voňavý jablečný štrúdl! V jednoduchosti je krása a tenhle recept to dokazuje! Zmražená pečená jablíčka ovoněná skořicí chutnají jako nebeská mana. Připravená je můžete mít v mrazáku pro nečekanou návštěvu.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 180°C. Oloupaná jablka pokrájená na klínky rozložte do zapékací nádoby, promíchejte s trochou citronové šťávy, lžící cukru a kořením. Zakryjte alobalem a pečte úplně doměkka, asi 30 minut. Nechte zchladnout, odstraňte hřebíčky a jablka propasírujte přes jemné síto nebo jen rozmixujte. Výrazněji dochuťte cukrem a citronovou šťávou a vmíchejte pár kapek calvadosu, chcete-li. Dejte zmrazit do zmrzlinovače nebo do kovové misky do mrazničky.
Před podáváním nechte směs trochu povolit, rozmixujte ji a vraťte na chvíli do mrazáku. Sorbet pak naškrábejte lžící na zmrzlinu do kopečků. Podávejte ve skle ozdobené jedlými kvítky, případně přelijte stopičkou alkoholu.
NĚCO NAVÍC
Nebojte se slazení, je v pořádku, když se vám sorbety a zmrzliny před mražením zdají příliš sladké. Zato s alkoholem to nepřežeňte. Kdybyste ho dali moc, sorbet či zmrzlina by neztuhly.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20x skvělá domácí zmrzlina(20 receptů )