0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sorbet z pečených jablek se skořicí

Sorbet z pečených jablek se skořicí

4.2 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2680 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 438 g
Tuky 68 g
Vláknina 142 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Letos v létě byly v kurzu zmrzliny neotřelých příchutí a my už víme, co bude hitem podzimu – sorbet, který nápadně připomíná voňavý jablečný štrúdl! V jednoduchosti je krása a tenhle recept to dokazuje! Zmražená pečená jablíčka ovoněná skořicí chutnají jako nebeská mana. Připravená je můžete mít v mrazáku pro nečekanou návštěvu. 

Suroviny

jablko 6 ks
citronová štáva 2 PL
krupicový cukr 100 g
skořice 1 ČL
mletá
hřebíček 4 ks
calvados 100 ml
k podávání
jedlé květy
na ozdobení

1 Předehřejte troubu na 180°C. Oloupaná jablka pokrájená na klínky rozložte do zapékací nádoby, promíchejte s trochou citronové šťávy, lžící cukru a kořením. Zakryjte alobalem a pečte úplně doměkka, asi 30 minut. Nechte zchladnout, odstraňte hřebíčky a jablka propasírujte přes jemné síto nebo jen rozmixujte. Výrazněji dochuťte cukrem a citronovou šťávou a vmíchejte pár kapek calvadosu, chcete-li. Dejte zmrazit do zmrzlinovače nebo do kovové misky do mrazničky.

2 Před podáváním nechte směs trochu povolit, rozmixujte ji a vraťte na chvíli do mrazáku. Sorbet pak naškrábejte lžící na zmrzlinu do kopečků. Podávejte ve skle ozdobené jedlými kvítky, případně přelijte stopičkou alkoholu.

NĚCO NAVÍC

Nebojte se slazení, je v pořádku, když se vám sorbety a zmrzliny před mražením zdají příliš sladké. Zato s alkoholem to nepřežeňte. Kdybyste ho dali moc, sorbet či zmrzlina by neztuhly. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč