Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Sorbet z pečených jablek se skořicí

Sorbet z pečených jablek se skořicí

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2680 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 438 g
Tuky 68 g
Vláknina 142 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Letos v létě byly v kurzu zmrzliny neotřelých příchutí a my už víme, co bude hitem podzimu – sorbet, který nápadně připomíná voňavý jablečný štrúdl! V jednoduchosti je krása a tenhle recept to dokazuje! Zmražená pečená jablíčka ovoněná skořicí chutnají jako nebeská mana. Připravená je můžete mít v mrazáku pro nečekanou návštěvu. 

Suroviny

jablka 6 ks
citronová štáva 2 PL
krupicový cukr 100 g
skořice 1 ČL
mletá
hřebíček 4 ks
calvados 100 ml
k podávání
jedlé květy
na ozdobení

1 Předehřejte troubu na 180°C. Oloupaná jablka pokrájená na klínky rozložte do zapékací nádoby, promíchejte s trochou citronové šťávy, lžící cukru a kořením. Zakryjte alobalem a pečte úplně doměkka, asi 30 minut. Nechte zchladnout, odstraňte hřebíčky a jablka propasírujte přes jemné síto nebo jen rozmixujte. Výrazněji dochuťte cukrem a citronovou šťávou a vmíchejte pár kapek calvadosu, chcete-li. Dejte zmrazit do zmrzlinovače nebo do kovové misky do mrazničky.

2 Před podáváním nechte směs trochu povolit, rozmixujte ji a vraťte na chvíli do mrazáku. Sorbet pak naškrábejte lžící na zmrzlinu do kopečků. Podávejte ve skle ozdobené jedlými kvítky, případně přelijte stopičkou alkoholu.

NĚCO NAVÍC

Nebojte se slazení, je v pořádku, když se vám sorbety a zmrzliny před mražením zdají příliš sladké. Zato s alkoholem to nepřežeňte. Kdybyste ho dali moc, sorbet či zmrzlina by neztuhly. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit