Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Klínky ledového salátu s rafinovanou zálivkou

Ledový salát byl vyšlechtěn počátkem 20. století ve Spojených státech a je dodnes oblíbený především díky své schopnosti udržet si křupavost i dlouho po nakrájení. K dokonalosti mu pak stačí svěží zálivka!

Vydání: 2015/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Salát

Ingredience

    • 1 větší ledový salát, nakrájený na klínky s
    • trouhaný parmazán k podávání

    NA ZÁLIVKU

    • 80 ml citronové šťávy
    • 10 sardelových filetů
    • 1 stroužek česneku, nasekaný nadrobno
    • 1 žloutek
    • 200 ml jemného panenského olivového oleje
    • mořská sůl

Příprava jídla

1 Na zálivku tyčovým mixérem rozmixujte citronovou šťávu, sardelky, česnek a žloutky. Za stálého mixování pak přilévejte tenkým pramínkem olej, až má zálivka hustotu těsta na palačinky. Ochutnejte, případně dosolte, ale nebude to asi potřeba, protože sardelky jsou dost slané. Odložte do chladničky.

2 Klínky ledového salátu rozložte na servírovací talíř nebo dejte do mísy. Pokapejte připravenou zálivkou a posypte parmazánem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Indické kuře se salátem

Lodičky s krevetovo-vepřovou pikantní směsí

REKLAMA

Přidat komentář