Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Klínky ledového salátu s rafinovanou zálivkou
Klínky ledového salátu s rafinovanou zálivkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Klínky ledového salátu s rafinovanou zálivkou

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4334 kcal
Bílkoviny 307 g
Sacharidy 9 g
Tuky 345 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ledový salát byl vyšlechtěn počátkem 20. století ve Spojených státech a je dodnes oblíbený především díky své schopnosti udržet si křupavost i dlouho po nakrájení. K dokonalosti mu pak stačí svěží zálivka!

Suroviny

ledový salát 1 ks
nakrájený na klínky
strouhaný k podávání
Na zálivku
ančovičky (konzerva) 10 ks
filety
česnek 1 stroužek
nasekaný nadrobno
olivový olej extra panenský 200 ml
sůl mořská

Postup

1

Na zálivku tyčovým mixérem rozmixujte citronovou šťávu, sardelky, česnek a žloutky. Za stálého mixování pak přilévejte tenkým pramínkem olej, až má zálivka hustotu těsta na palačinky. Ochutnejte, případně dosolte, ale nebude to asi potřeba, protože sardelky jsou dost slané. Odložte do chladničky.

2

Klínky ledového salátu rozložte na servírovací talíř nebo dejte do mísy. Pokapejte připravenou zálivkou a posypte parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín