Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lodičky s krevetovo-vepřovou pikantní směsí

Lodičky s krevetovo-vepřovou pikantní směsí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lodičky s krevetovo-vepřovou pikantní směsí

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Na 8-10 lodiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2375 kcal
Bílkoviny 130 g
Sacharidy 208 g
Tuky 105 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou to takové salátové jednohubky. Kombinace ostré masové směsi s nudlemi podávaná v salátových lodičkách se perfektně hodí jako občerstvení na večírky.

Suroviny

nudle rýžové 50 g
rostlinný olej 2 PL
česnek 3 stroužky
nakrájený nadrobno
ptačí oko, nakrájená nadrobno
citronová tráva 2
jen měkká část, nakrájená nadrobno
fazolky zelené 10 ks
nakrájené nadrobno
mrkev 1 ks
nakrájená nadrobno
nebo libové vepřové
krevety 140 g
syrové, oloupané a nasekané
ústřicová omáčka 1,5 PL
rybí omáčka 1 PL
rýžový ocet ½ ČL
ledový salát 1 ks
nesolené, opražené a nasekané nahrubo
na klínky, k podávání

1 Zalijte nudle vroucí vodou a nechte 5 minut stát. Pak slijte a propláchněte studenou vodou. Nůžkami nakrájejte na malé kousky.

2 Rozpalte wok a vlijte do něj olej. Vsypte česnek, chilli a citronovou trávu a míchejte cca 30 sekund, až se rozvoní. Přidejte fazolky a mrkev a míchejte další 2 minuty, aby zelenina přestala být syrová, ale stále zůstala křupavá. Přidejte maso a během míchání vařečkou podrťte větší hrudky. Jakmile maso zmatní a je sypké, přidejte krevety. Ochuťte ústřicovou a rybí omáčkou a opékejte ještě 1–2 minuty.

3 Do woku přisypte nakrájené nudle a míchejte další minutu. Přilijte rýžový ocet, dobře promíchejte a vypněte. Nechte 10 minut chladnout.

4 Z listů salátu odstřihněte měkké okraje (použijte je třeba do nějakého míchaného salátu) tak, aby vám zbyly pevné lodičky. Rozdělte do nich směs z woku a posypte arašídy. Podávejte s klínky limety.

NĚCO NAVÍC
Z citronové trávy nejprve oloupejte jednu vrstvu svrchních listů. Použijte jen dolní silnější část, kterou nakrájejte nadrobno. Ledový salát lze nahradit salátem little gem. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč