Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lodičky s krevetovo-vepřovou pikantní směsí
Lodičky s krevetovo-vepřovou pikantní směsí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lodičky s krevetovo-vepřovou pikantní směsí

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Na 8-10 lodiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2375 kcal
Bílkoviny 130 g
Sacharidy 208 g
Tuky 105 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou to takové salátové jednohubky. Kombinace ostré masové směsi s nudlemi podávaná v salátových lodičkách se perfektně hodí jako občerstvení na večírky.

Související recepty

Suroviny

nudle rýžové 50 g
rostlinný olej 2 PL
česnek 3 stroužky
nakrájený nadrobno
ptačí oko, nakrájená nadrobno
citronová tráva 2
jen měkká část, nakrájená nadrobno
fazolky zelené 10 ks
nakrájené nadrobno
mrkev 1 ks
nakrájená nadrobno
nebo libové vepřové
krevety 140 g
syrové, oloupané a nasekané
ústřicová omáčka 1,5 PL
rybí omáčka 1 PL
rýžový ocet ½ ČL
ledový salát 1 ks
nesolené, opražené a nasekané nahrubo
na klínky, k podávání

Postup

1

Zalijte nudle vroucí vodou a nechte 5 minut stát. Pak slijte a propláchněte studenou vodou. Nůžkami nakrájejte na malé kousky.

2

Rozpalte wok a vlijte do něj olej. Vsypte česnek, chilli a citronovou trávu a míchejte cca 30 sekund, až se rozvoní. Přidejte fazolky a mrkev a míchejte další 2 minuty, aby zelenina přestala být syrová, ale stále zůstala křupavá. Přidejte maso a během míchání vařečkou podrťte větší hrudky. Jakmile maso zmatní a je sypké, přidejte krevety. Ochuťte ústřicovou a rybí omáčkou a opékejte ještě 1–2 minuty.

3

Do woku přisypte nakrájené nudle a míchejte další minutu. Přilijte rýžový ocet, dobře promíchejte a vypněte. Nechte 10 minut chladnout.

4

Z listů salátu odstřihněte měkké okraje (použijte je třeba do nějakého míchaného salátu) tak, aby vám zbyly pevné lodičky. Rozdělte do nich směs z woku a posypte arašídy. Podávejte s klínky limety.

NĚCO NAVÍC
Z citronové trávy nejprve oloupejte jednu vrstvu svrchních listů. Použijte jen dolní silnější část, kterou nakrájejte nadrobno. Ledový salát lze nahradit salátem little gem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín