0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lodičky s krevetovo-vepřovou pikantní směsí

Lodičky s krevetovo-vepřovou pikantní směsí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lodičky s krevetovo-vepřovou pikantní směsí

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Na 8-10 lodiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2375 kcal
Bílkoviny 130 g
Sacharidy 208 g
Tuky 105 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou to takové salátové jednohubky. Kombinace ostré masové směsi s nudlemi podávaná v salátových lodičkách se perfektně hodí jako občerstvení na večírky.

Suroviny

nudle rýžové 50 g
rostlinný olej 2 PL
česnek 3 stroužky
nakrájený nadrobno
chilli paprička 1 ks
ptačí oko, nakrájená nadrobno
citronová tráva 2
jen měkká část, nakrájená nadrobno
fazolky zelené 10 ks
nakrájené nadrobno
mrkev 1 ks
nakrájená nadrobno
krůtí maso 140 g
nebo libové vepřové
krevety 140 g
syrové, oloupané a nasekané
ústřicová omáčka 1,5 PL
rybí omáčka 1 PL
rýžový ocet ½ ČL
ledový salát 1 ks
arašídy 140 g
nesolené, opražené a nasekané nahrubo
limeta
na klínky, k podávání

1 Zalijte nudle vroucí vodou a nechte 5 minut stát. Pak slijte a propláchněte studenou vodou. Nůžkami nakrájejte na malé kousky.

2 Rozpalte wok a vlijte do něj olej. Vsypte česnek, chilli a citronovou trávu a míchejte cca 30 sekund, až se rozvoní. Přidejte fazolky a mrkev a míchejte další 2 minuty, aby zelenina přestala být syrová, ale stále zůstala křupavá. Přidejte maso a během míchání vařečkou podrťte větší hrudky. Jakmile maso zmatní a je sypké, přidejte krevety. Ochuťte ústřicovou a rybí omáčkou a opékejte ještě 1–2 minuty.

3 Do woku přisypte nakrájené nudle a míchejte další minutu. Přilijte rýžový ocet, dobře promíchejte a vypněte. Nechte 10 minut chladnout.

4 Z listů salátu odstřihněte měkké okraje (použijte je třeba do nějakého míchaného salátu) tak, aby vám zbyly pevné lodičky. Rozdělte do nich směs z woku a posypte arašídy. Podávejte s klínky limety.

NĚCO NAVÍC
Z citronové trávy nejprve oloupejte jednu vrstvu svrchních listů. Použijte jen dolní silnější část, kterou nakrájejte nadrobno. Ledový salát lze nahradit salátem little gem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč