Jsou to takové salátové jednohubky. Kombinace ostré masové směsi s nudlemi podávaná v salátových lodičkách se perfektně hodí jako občerstvení na večírky.
Suroviny
Postup
Zalijte nudle vroucí vodou a nechte 5 minut stát. Pak slijte a propláchněte studenou vodou. Nůžkami nakrájejte na malé kousky.
Rozpalte wok a vlijte do něj olej. Vsypte česnek, chilli a citronovou trávu a míchejte cca 30 sekund, až se rozvoní. Přidejte fazolky a mrkev a míchejte další 2 minuty, aby zelenina přestala být syrová, ale stále zůstala křupavá. Přidejte maso a během míchání vařečkou podrťte větší hrudky. Jakmile maso zmatní a je sypké, přidejte krevety. Ochuťte ústřicovou a rybí omáčkou a opékejte ještě 1–2 minuty.
Do woku přisypte nakrájené nudle a míchejte další minutu. Přilijte rýžový ocet, dobře promíchejte a vypněte. Nechte 10 minut chladnout.
Z listů salátu odstřihněte měkké okraje (použijte je třeba do nějakého míchaného salátu) tak, aby vám zbyly pevné lodičky. Rozdělte do nich směs z woku a posypte arašídy. Podávejte s klínky limety.
NĚCO NAVÍC
Z citronové trávy nejprve oloupejte jednu vrstvu svrchních listů. Použijte jen dolní silnější část, kterou nakrájejte nadrobno. Ledový salát lze nahradit salátem little gem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20 nejlepších jídel z woku(20 receptů )