Lodičky s krevetovo-vepřovou pikantní směsí

Lodičky s krevetovo-vepřovou pikantní směsí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 8-10 lodiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2016 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 160 g
Tuky 104 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou to takové salátové jednohubky. Kombinace ostré masové směsi s nudlemi podávaná v salátových lodičkách se perfektně hodí jako občerstvení na večírky.

Suroviny

50 g
skleněné nudle
rostlinný olej 2 PL
česnek 3 stroužky
nakrájený nadrobno
chilli paprička 1 ks
ptačí oko, nakrájená nadrobno
citronová tráva 2
jen měkká část, nakrájená nadrobno
fazolky zelené 10 ks
nakrájené nadrobno
mrkev 1 ks
nakrájená nadrobno
140 g
libové vepřové nebo krůtí maso
krevety 140 g
syrové, oloupané a nasekané
1.5 PL
ústřicová omáčka
rybí omáčka 1 PL
rýžový ocet 1 ČL
ledový salát 1 ks
arašídy 140 g
nesolené, opražené a nasekané nahrubo
klínky limety k podávání

1 Zalijte nudle vroucí vodou a nechte 5 minut stát. Pak slijte a propláchněte studenou vodou. Nůžkami nakrájejte na malé kousky.

2 Rozpalte wok a vlijte do něj olej. Vsypte česnek, chilli a citronovou trávu a míchejte cca 30 sekund, až se rozvoní. Přidejte fazolky a mrkev a míchejte další 2 minuty, aby zelenina přestala být syrová, ale stále zůstala křupavá. Přidejte maso a během míchání vařečkou podrťte větší hrudky. Jakmile maso zmatní a je sypké, přidejte krevety. Ochuťte ústřicovou a rybí omáčkou a opékejte ještě 1–2 minuty.

3 Do woku přisypte nakrájené nudle a míchejte další minutu. Přilijte rýžový ocet, dobře promíchejte a vypněte. Nechte 10 minut chladnout.

4 Z listů salátu odstřihněte měkké okraje (použijte je třeba do nějakého míchaného salátu) tak, aby vám zbyly pevné lodičky. Rozdělte do nich směs z woku a posypte arašídy. Podávejte s klínky limety.

NĚCO NAVÍC
Z citronové trávy nejprve oloupejte jednu vrstvu svrchních listů. Použijte jen dolní silnější část, kterou nakrájejte nadrobno. Ledový salát lze nahradit salátem little gem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit