0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát Waldorf
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2 / 5. Počet hodnocení: 27
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 810 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 39 g
Tuky 69 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát poprvé připravil roku 1893 vrchní číšník newyorského hotelu Waldorf Astoria. Dnes je to absolutní klasika!

Suroviny

jablko 2 ks
pevná, omytá
citronová štáva 1 PL
řapíkatý celer 1 ks
majonéza 4 PL
vlašské ořechy 2 hrsti
ledový salát
k podávání

Postup

1

Jablka nakrájejte nebo nastrouhejte a zalijte citronovou šťávou.

2

Přidejte ostatní ingredience a důkladně promíchejte.

3

Rozdělte na talíř na listy salátu a podávejte.

Související články

Příběhy tří slavných salátů: Waldorf, Niçoise a Caesar
  • Zajímavosti

Příběhy tří slavných salátů: Waldorf, Niçoise a Caesar

Když si připravit salát, tak světově. Znáte proslulé saláty, které můžete vychutnat po celém světě? Jejich věhlas je stejně rozšířený jako jejich varianty. Možná vás překvapí, že obyčejný salát dokáže vzbudit vášnivé i nenávistné debaty, dá...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit