Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kakaové palačinky s čokoládou a jahodami
Kakaové palačinky s čokoládou a jahodami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kakaové palačinky s čokoládou a jahodami

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2498 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 229 g
Tuky 132 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Palačinky jsou stálice sladkých snídaní. Když začnou zrát jahody, máme na ně chuť každý den. Se šťavnatými, omamně vonícími plody jsou totiž úplně nejlepší. Obvykle si je dopráváme se zakysanou smetanou, ale tentokrát jsme neodolali a přidali ještě luxusní čokoládový krém... 

Související recepty

Suroviny

sůl 1 špetka
vejce 3 ks
mléko 375 g
rozpuštěné
rostlinný olej
nebo přepuštěné máslo na opékání
Na náplň k podávání
tmavá čokoláda 100 g
nasekaná
jahody 250 g
nakrájené
ušlehaná k podávání
Na jahodový cukr
lyofilizované (mrazem sušené), rozmixované na prášek – 5 g je váha prášku

Postup

1

V míse smíchejte metlou mouku, kakao, vanilkový cukr a špetku soli. Vejce rozšlehejte v mléce. V suché směsi udělejte důlek, pomalu přilévejte vejce s mlékem a šlehejte metlou, aby se netvořily hrudky. Na závěr vmíchejte rozpuštěné máslo. Nebo těsto připravte pomocí tyčového mixéru: rozmixujte mléko s vejci a rozpuštěným máslem, pak přisypávejte suchou směs a mixujte dohladka. Těsto uložte na 30 minut do chladu. 

2

Nepřilnavou pánev s rovným dnem rozehřejte na středním ohni. Vlijte pár kapek oleje nebo přidejte trošku másla a rozetřete po celém dně pánve. Vlijte cca 3 lžíce těsta a krouživým pohybem rozlijte po celé pánvi. Opečte z jedné i z druhé strany. Hotové palačinky uchovejte v teple. 

3

Na náplň svařte v rendlíku smetanu, odstavte a vsypte čokoládu a míchejte do rozpuštění. Ještě teplou směsí potřete palačinky. Smíchejte cukr a jahodový prášek, posypte palačinky. Podávejte s čerstvými jahodami a šlehačkou.

NĚCO NAVÍC
Nespotřebovaný jahodový cukr uchovejte ve vzduchotěsné nádobce.

TIP REDAKCE
U tmavých palačinek se hůře pozná, kdy je pravý čas je obrátit. Sledujte okraje, jakmile začnou být křupavé, obraťte je a opečte z druhé strany.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/6

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...