Suroviny
Těsto
máslo
200
g
změklé
sušená pomerančová kůra
1
PL
pomerančová šťáva
200
ml
krupicový cukr
250
g
žloutek
6
ks
mouka pšeničná hladká
300
g
kypřicí prášek do pečiva
1
ks
kakao
2
PL
Náplň
bílek
6
ks
krupicový cukr
100
g
kokos
120
g
strouhaný
Postup
1
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak zašleháme změklé máslo, pomerančovou kůru, kakao a mouku s kypřidlem.
2
Nakonec pomerančovou šťávu - množství dle hustoty těsta a to by mělo být dobře roztíratelné, ale né tekuté).
3
Hladké těsto rovnoměrně rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu (180°C).
4
Během pečení vyšleháme z bílků sníh, do kterého vmícháme cukr a kokos dle hustoty (hmota by se měla dobře roztírat).
5
Asi 5-7 minut před dopečením koláč vyndáme, potřeme kokosovou hmotou a dáme dopéct dorůžova.
Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com