0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7484 kcal
Bílkoviny 223 g
Sacharidy 603 g
Tuky 439 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Těsto
máslo 200 g
změklé
sušená pomerančová kůra 1 PL
pomerančová šťáva 200 ml
krupicový cukr 250 g
žloutek 6 ks
mouka pšeničná hladká 300 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
kakao 2 PL
Náplň
bílek 6 ks
krupicový cukr 100 g
kokos 120 g
strouhaný

Postup

1

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak zašleháme změklé máslo, pomerančovou kůru, kakao a mouku s kypřidlem.

2

Nakonec pomerančovou šťávu - množství dle hustoty těsta a to by mělo být dobře roztíratelné, ale né tekuté).

3

Hladké těsto rovnoměrně rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu (180°C).

4

Během pečení vyšleháme z bílků sníh, do kterého vmícháme cukr a kokos dle hustoty (hmota by se měla dobře roztírat).

5

Asi 5-7 minut před dopečením koláč vyndáme, potřeme kokosovou hmotou a dáme dopéct dorůžova.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: marta13

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit