Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Broskvovo-malinový koláč s mandlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 40
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 pekáček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3222 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 391 g
Tuky 150 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vespod křupavý, uvnitř šťavnatý, navrch posypaný spoustou mandlí... Tenhle koláč na plech je náš nový letní favorit!

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
rozdělné na 1,5 a 0,5 lžičky
máslo 125 g
studené, nakrájené na kostičky
lze nahradit nektarinkami, vypeckované, nakrájené na kousky
vejce 1 ks
velké
mléko 180 ml
maliny 125 g
čerstvé
mandle plátky 50 g
na posypání

Postup

1

Předehřejte troubu na 180°C. Pekáček o rozměru 20 x 30 cm vyložte peči- cím papírem. Mouku a 1,5 lžičky kypřicího prášku prosejte do misky, přidejte máslo a zpracujte prsty do drobenkovité konzistence, pak zapracujte cukr. Na zpracování drobenky můžete použít i robot se sekacím nástavcem.

2

Polovinu těsta upěchujte dlaní na dno pekáčku a poklaďte polovinou broskví. Do druhé poloviny těsta přidejte půl lžičky kypřicího prášku, vejce a mléko a zamíchejte, nevadí, že směs nebude dokonale hladká. Vzniklé těsto nalijte na koláč, navrch naskládejte zbytek broskví a maliny. Posypte hustě plátky mandlí a dejte péct na zhruba 50 minut do vyhřáté trouby.

3

Koláč krájejte vychladlý a skladujte v chladu, uvnitř je hodně mokrý.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...