Broskvovo-malinový koláč s mandlemi

Broskvovo-malinový koláč s mandlemi

4 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 pekáček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3222 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 391 g
Tuky 150 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vespod křupavý, uvnitř šťavnatý, navrch posypaný spoustou mandlí... Tenhle koláč na plech je náš nový letní favorit!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 185 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
rozdělné na 1,5 a 0,5 lžičky
máslo 125 g
studené, nakrájené na kostičky
krupicový cukr 180 g
broskve 6 ks
lze nahradit nektarinkami, vypeckované, nakrájené na kousky
vejce 1 ks
velké
mléko 180 ml
maliny 125 g
čerstvé
mandle plátky 50 g
na posypání

1 Předehřejte troubu na 180°C. Pekáček o rozměru 20 x 30 cm vyložte peči- cím papírem. Mouku a 1,5 lžičky kypřicího prášku prosejte do misky, přidejte máslo a zpracujte prsty do drobenkovité konzistence, pak zapracujte cukr. Na zpracování drobenky můžete použít i robot se sekacím nástavcem.

2 Polovinu těsta upěchujte dlaní na dno pekáčku a poklaďte polovinou broskví. Do druhé poloviny těsta přidejte půl lžičky kypřicího prášku, vejce a mléko a zamíchejte, nevadí, že směs nebude dokonale hladká. Vzniklé těsto nalijte na koláč, navrch naskládejte zbytek broskví a maliny. Posypte hustě plátky mandlí a dejte péct na zhruba 50 minut do vyhřáté trouby.

3 Koláč krájejte vychladlý a skladujte v chladu, uvnitř je hodně mokrý.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit