Broskvovo-malinový koláč s mandlemi

Broskvovo-malinový koláč s mandlemi

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 pekáček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2905 kcal
Bílkoviny 44 g
Cukr 386 g
Tuky 123 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vespod křupavý, uvnitř šťavnatý, navrch posypaný spoustou mandlí... Tenhle koláč na plech je náš nový letní favorit!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 185 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
rozdělné na 1,5 a 0,5 lžičky
máslo 125 g
studené, na kostičky
krupicový cukr 180 g
broskve 6 ks
lze nahradit nektarinkami, vypeckované, na kousky
vejce 1 ks
velké
mléko 180 ml
maliny 125 g
čerstvé
50 g
plátky mandlí na posypání

1 Předehřejte troubu na 180°C. Pekáček o rozměru 20 x 30 cm vyložte peči- cím papírem. Mouku a 1,5 lžičky kypřicího prášku prosejte do misky, přidejte máslo a zpracujte prsty do drobenkovité konzistence, pak zapracujte cukr. Na zpracování drobenky můžete použít i robot se sekacím nástavcem.

Polovinu těsta upěchujte dlaní na dno pekáčku a poklaďte polovinou broskví. Do druhé poloviny těsta přidejte půl lžičky kypřicího prášku, vejce a mléko a zamíchejte, nevadí, že směs nebude dokonale hladká. Vzniklé těsto nalijte na koláč, navrch naskládejte zbytek broskví a maliny. Posypte hustě plátky mandlí a dejte péct na zhruba 50 minut do vyhřáté trouby.

Koláč krájejte vychladlý a skladujte v chladu, uvnitř je hodně mokrý.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit