Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Broskvovo-malinový koláč s mandlemi

Vespod křupavý, uvnitř šťavnatý, navrch posypaný spoustou mandlí... Tenhle koláč na plech je náš nový letní favorit!

Vydání: 2019/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 pekáček
Doba přípravy: Do 20 minut
PT50M
Pečení 0:50
Koláč Česká

Ingredience

    • 185 g hladké mouky
    • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva (rozdělené na 1,5 + 0,5 lžičky)
    • 125 g másla, studeného a nakrájeného na kostičky
    • 180 g krupicového cukru
    • 6 broskví (nebo nektarinek), vypeckovaných a nakrájených na kousky
    • 1 velké vejce
    • 180 ml mléka
    • 125 g čerstvých malin
    • 50 g plátků mandlí na posypání

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180°C. Pekáček o rozměru 20 x 30 cm vyložte peči- cím papírem. Mouku a 1,5 lžičky kypřicího prášku prosejte do misky, přidejte máslo a zpracujte prsty do drobenkovité konzistence, pak zapracujte cukr. Na zpracování drobenky můžete použít i robot se sekacím nástavcem.

Polovinu těsta upěchujte dlaní na dno pekáčku a poklaďte polovinou broskví. Do druhé poloviny těsta přidejte půl lžičky kypřicího prášku, vejce a mléko a zamíchejte, nevadí, že směs nebude dokonale hladká. Vzniklé těsto nalijte na koláč, navrch naskládejte zbytek broskví a maliny. Posypte hustě plátky mandlí a dejte péct na zhruba 50 minut do vyhřáté trouby.

Koláč krájejte vychladlý a skladujte v chladu, uvnitř je hodně mokrý.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty

REKLAMA

Přidat komentář