Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hruškový závin s marcipánem a mandlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 39
Do 30 minut Velmi snadné na 2 záviny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1952 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 241 g
Tuky 93 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do této variace na klasický štrúdl jsme se zamilovali. Pokud si chcete dát práci s taženým těstem nebo máte jiné oblíbené, náplň klidně zarolujte do něj.

Související recepty

Suroviny

rozválené na pečícím papíře
oloupané, zbavené jádřinců
podle chuti
tlučený
vanilkový
na kostičky
nasekané nahrubo
na potření
na poprášení
k podávání, nemusí být

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Hrušky nakrájejte na čtvrtky a ty pak na plátky. Pokapejte je citronovou šťávou, aby nezhnědly, a smíchejte je s cukrem, špetkou hřebíčku, pudinkovým práškem, marcipánem a s nasekanými mandlemi.

2

Směs rozdělte na pláty listového těsta. Jeho okraje potřete vejcem, po délce je přehněte přes náplň a spojte. Uzavřete oba konce, ohněte je dolů a záviny dejte na plech vyložený pečicím papírem.

3

Potřete vejcem a na vrchu těsta udělejte špičkou nože 4 malé dírky, aby mohla unikat pára.

4

Pečte asi 35–40 minut dozlatova. Vyjměte a nechte vychladnout. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem. Závin můžete navíc ozdobit šlehačkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...