Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.4/5 Počet hodnocení: 122
Více než hodinu Snadné 16 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9747 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 579 g
Tuky 754 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kokosový cheesecake s bílou čokoládou vypadá jak zasněžená louka a chutná jako obláček. Navíc ho připravíte velmi snadno. Sušenkový korpus s náplní z mascarpone a krémového sýra společně se bílou čokoládou tvoří naprosto dokonalé souznění chutí, které může doplnit už jen čerstvé ovoce. Pečený cheesecake s kokosem je osvědčený recept naší čtenářky.

Suroviny

sušenky 1,5 hrnku
rozmixované, lze nahradit piškoty
změklé
např. Philadelphia
lze nahradit tučným tvarohem
vejce 5 ks
nastrouhaná

Postup

1

Předehřejte troubu na 150 stupňů. Formu o průměru 24 cm si vyložte pečícím papírem.

2

Sušenky promíchejte s máslem a vtlačte je na dno formy.

3

Do velké mísy dejte krémový sýr, mascarpone, vejce, cukr, kokos, kokosové mléko a bílou čokoládu – promíchejte do jemné hladké konzistence a nalijte na korpus ze sušenek a másla.

4

Dejte do trouby a pečte 60 minut. Poté nechte dort vychladnout ve zavřené troubě.

5

 Ořízněte cheesecake z ráfku a do druhého dne ho dejte vychladit do ledničky.

6

Před podáváním jemně posypte kokosem a můžete servírovat.

Autor: vikulda

Apetit magazín