Kokosový cheesecake s bílou čokoládou vypadá jak zasněžená louka a chutná jako obláček. Navíc ho připravíte velmi snadno. Sušenkový korpus s náplní z mascarpone a krémového sýra společně se bílou čokoládou tvoří naprosto dokonalé souznění chutí, které může doplnit už jen čerstvé ovoce. Pečený cheesecake s kokosem je osvědčený recept naší čtenářky.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 150 stupňů. Formu o průměru 24 cm si vyložte pečícím papírem.
Sušenky promíchejte s máslem a vtlačte je na dno formy.
Do velké mísy dejte krémový sýr, mascarpone, vejce, cukr, kokos, kokosové mléko a bílou čokoládu – promíchejte do jemné hladké konzistence a nalijte na korpus ze sušenek a másla.
Dejte do trouby a pečte 60 minut. Poté nechte dort vychladnout ve zavřené troubě.
Ořízněte cheesecake z ráfku a do druhého dne ho dejte vychladit do ledničky.
Před podáváním jemně posypte kokosem a můžete servírovat.