Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kokosový koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné Pro 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7328 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 1023 g
Tuky 285 g
Vláknina 106 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle koláč zkrátka musíte ochutnat, spojení kokosového krému a malinové polevy je naprosto geniální nápad.

Suroviny

kokosový krém 200 g
olej 3 PL
nejlépe arašídový
ricotta 200 g
vejce 5 ks
velká
vanilkový extrakt 2 ČL
sůl 1 špetka
na tenké proužky, na ozdobu
Na polevu
maliny 500 g
třtinový cukr 3 PL
limeta ½ ks
jemně nastrouhaná kůra

Postup

1

V rendlíku zahřejte kokosový krém s olejem tak, abyste získali tekutou směs. Přelijte do mísy a nechte zchladnout.

2

Troubu předehřejte na 160 °C.

3

Hluboký pekáček o rozměrech 20 × 30 cm vyložte pečicím papírem.

4

Do zchladlého rozpuštěného kokosového krému přidejte ricottu, krupicový cukr a prošlehejte. Po jednom přidávejte vejce, nakonec vmíchejte vanilkový extrakt a špetku soli a pořádně prošlehejte do pěny. Přidejte mouku a strouhaný kokos.

5

Směs přendejte do pekáčku a pečte asi hodinu a deset minut, dokud není váš koláč lehce nazlátlý a dokud těsto ulpívá na špejli. Vyklopte na mřížku a nechte zchladnout.

6

Mezitím připravte malinovou polevu: polovinu malin rozmačkejte s třtinovým cukrem a propasírujte přes síto. Pyré smíchejte se zbytkem malin a limetkovou kůrou.

7

Koláč nakrájejte na jednotlivé porce, poprašte cukrem, přelijte malinovou polevou a ozdobte kůrou z limetky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Komentáře

17.01.2016 17:02

Skusal niekto tento recept? Je tam naozaj straaasne vela cukru

18.01.2016 09:41

Určitě nebude problém, když si množství cukru snížíte podle svých představ :-)!

23.07.2010 15:12
Dort je velice lakavy..., ale zda se mi v korpusu opravdu vysoky obsah cukru???!!!!

Apetit magazín