Kokosový koláč s ovocem

Kokosový koláč s ovocem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3960 kcal
Bílkoviny 61 g
Cukr 362 g
Tuky 244 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vlačné těsto, šťavnaté ovoce a křupavá posypka z kokosu? Jestli vás ihned napadlo, že tenhle koláč musí být skvělý, máte pravdu! 

Suroviny

ovoce 300 g
červené ovoce mražené (jahodz, rebarbora…)
citronová štáva
z 1/2 citronu
krupicový cukr 180 g
máslo 120 g
změklé
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 2 ks
zakysaná smetana 100 g
mouka mandlová 70 g
kokos 70 g
strouhaný
mouka pšeničná polohrubá 150 g
kypřicí prášek do pečiva 1.5 ČL
Na kokosovou posypku
máslo 25 g
citronová kůra
z 1/2 citronu
krupicový cukr 25 g
kokosové lupínky 70 g

1 Troubu předehřejte na 180°C a koláčovou formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem.

2 Ovoce nechte povolit a okapat, přesypte do misky a přidejte citronovou šťávu a 40 g cukru. Promíchejte.

3 Prošlehejte máslo a zbylý cukr, zapracujte vanilkový extrakt a po jednom vejce, pak zakysanou smetanu, mandlovou mouku, kokos, mouku a kypřicí prášek. Do těsta opatrně vmíchejte polovinu ovoce, vlijte do formy a posypte zbylým ovocem. Dejte péct na cca 45 minut.

4 Na posypku nechte v hrnci rozpustit máslo, přidejte citronovou kůru, cukr a kokos. Koláč 5–10 minut před dopečením vyjměte, posypte promíchanou posypkou a pak dopečte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...
  • Tipy a triky

Jak oloupat pečené papriky

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to! ...

Obchod Apetit