Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kokosový koláč s ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4394 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 390 g
Tuky 291 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vlačné těsto, šťavnaté ovoce a křupavá posypka z kokosu? Jestli vás ihned napadlo, že tenhle koláč musí být skvělý, máte pravdu! 

Související recepty

Suroviny

ovoce 300 g
mražené červené ovoce (jahody, rebarbora…)
z 1/2 citronu
máslo 120 g
změklé
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 2 ks
kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
Na kokosovou posypku
z 1/2 citronu
kokos plátky 70 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C a koláčovou formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem.

2

Ovoce nechte povolit a okapat, přesypte do misky a přidejte citronovou šťávu a 40 g cukru. Promíchejte.

3

Prošlehejte máslo a zbylý cukr, zapracujte vanilkový extrakt a po jednom vejce, pak zakysanou smetanu, mandlovou mouku, kokos, mouku a kypřicí prášek.

4

Do těsta opatrně vmíchejte polovinu ovoce, vlijte do formy a posypte zbylým ovocem. Dejte péct na cca 45 minut.

5

Na posypku nechte v hrnci rozpustit máslo, přidejte citronovou kůru, cukr a kokos. Koláč 5–10 minut před dopečením vyjměte, posypte promíchanou posypkou a pak dopečte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...