
Kokosový koláč s ovocem
Vlačné těsto, šťavnaté ovoce a křupavá posypka z kokosu? Jestli vás ihned napadlo, že tenhle koláč musí být skvělý, máte pravdu!
Ingredience
- 300g mraženého červeného ovoce (rebarbora, jahody...)
- šťáva z 1/2 citronu
- 180 g krupicového cukru
- 120 g másla, změklého
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 vejce
- 100 g zakysané smetany
- 70 g mandlové mouky
- 70 g strouhaného kokosu
- 150 g polohrubé mouky
- 1 a 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 25 g másla
- nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
- 25 g krupicového cukru
- 70 g kokosových lupínků
NA KOKOSOVOU POSYPKU
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 180°C a koláčovou formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem.
2 Ovoce nechte povolit a okapat, přesypte do misky a přidejte citronovou šťávu a 40 g cukru. Promíchejte.
3 Prošlehejte máslo a zbylý cukr, zapracujte vanilkový extrakt a po jednom vejce, pak zakysanou smetanu, mandlovou mouku, kokos, mouku a kypřicí prášek. Do těsta opatrně vmíchejte polovinu ovoce, vlijte do formy a posypte zbylým ovocem. Dejte péct na cca 45 minut.
4 Na posypku nechte v hrnci rozpustit máslo, přidejte citronovou kůru, cukr a kokos. Koláč 5–10 minut před dopečením vyjměte, posypte promíchanou posypkou a pak dopečte.
Přidat komentář