Kokosový koláč s ovocem

Kokosový koláč s ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kokosový koláč s ovocem

4.8 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3932 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 373 g
Tuky 245 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vlačné těsto, šťavnaté ovoce a křupavá posypka z kokosu? Jestli vás ihned napadlo, že tenhle koláč musí být skvělý, máte pravdu! 

Suroviny

ovoce 300 g
mražené červené ovoce (jahody, rebarbora…)
citronová štáva
z 1/2 citronu
krupicový cukr 180 g
máslo 120 g
změklé
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 2 ks
zakysaná smetana 100 g
mouka mandlová 70 g
kokos strouhaný 70 g
mouka pšeničná polohrubá 150 g
kypřicí prášek do pečiva 1.5 ČL
Na kokosovou posypku
máslo 25 g
citronová kůra
z 1/2 citronu
krupicový cukr 25 g
kokosové lupínky 70 g

1 Troubu předehřejte na 180°C a koláčovou formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem.

2 Ovoce nechte povolit a okapat, přesypte do misky a přidejte citronovou šťávu a 40 g cukru. Promíchejte.

3 Prošlehejte máslo a zbylý cukr, zapracujte vanilkový extrakt a po jednom vejce, pak zakysanou smetanu, mandlovou mouku, kokos, mouku a kypřicí prášek. Do těsta opatrně vmíchejte polovinu ovoce, vlijte do formy a posypte zbylým ovocem. Dejte péct na cca 45 minut.

4 Na posypku nechte v hrnci rozpustit máslo, přidejte citronovou kůru, cukr a kokos. Koláč 5–10 minut před dopečením vyjměte, posypte promíchanou posypkou a pak dopečte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit