Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kokosový koláč tres leches

Třímlékový koláč je skvělý. Bez debat. Ale tahle kokosová verze má ještě něco navíc! Pořádnou špetku exotiky!

Vydání: 2015/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Koláč

Ingredience

    • korpus podle základního receptu
    • mléčná směs podle základního receptu, jen zaměňte mléko či smetanu a polovinu neslazeného kondenzovaného mléka za 200 ml kokosového mléka 60–100 ml kokosového rumu (např. Malibu)

    NA DOKONČENÍ

    • 375 ml smetany ke šlehání
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 1–2 lžíce kokosového rumu
    • 75 g kokosových lupínků na posypání

Příprava jídla

1 Na mléčnou směs prošlehejte slazené kondenzované mléko, půlku konzervy neslazeného kondenzovaného mléka a kokosové mléko a směsí přelijte vychladlý a vidličkou propíchaný korpus. Přetáhněte potravinářskou fólií a dejte chladit minimálně na 2 hodiny, ale raději přes noc.

2 Smetanu vyšlehejte do polotuha. Zapracujte vanilkový extrakt a malibu a ušlehejte dotuha. Rozetřete na korpus a dejte zpět do lednice. Kokosové lupínky zlehka opražte na pánvi nebo v troubě a posypte jimi hotový koláč. 

Tres leches (základní recept)

Název této španělské speciality je odvozen od tří druhů mléka, kterými se prolévá piškotový korpus...

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tres leches (základní recept)

Kávový koláč tres leches

Koláč tres leches s opilým ovocem

Čokoládový koláč tres leches

5x třímlékový koláč

Přidat komentář