Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7275 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 726 g
Tuky 379 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Třímlékový koláč je skvělý. Bez debat. Ale tahle kokosová verze má ještě něco navíc! Pořádnou špetku exotiky!

Suroviny

Na korpus
máslo 115 g
+ na vymazání formy
mouka pšeničná hladká 165 g
+ na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
krupicový cukr 225 g
vejce 5 ks
vanilkový lusk 1 ks
semínka vyškrábnutá nebo 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Na prolití
kokosové mléko 200 ml
bílý rum 100 ml
kokosový (např. Malibu)
kondenzované mléko 175 g
neslazené, v konzervě
kondenzované mléko 400 g
slazené, v konzervě
Na dokončení
smetana ke šlehání 375 ml
vanilkový extrakt 1 ČL
bílý rum 2 PL
kokosový (např. Malibu)
kokos plátky 75 g
na posypání

1 Upečte korpus podle základního receptu.

2 Na mléčnou směs prošlehejte kokosové mléko, kokosový rum, slazené kondenzované mléko a půlku konzervy neslazeného kondenzovaného mléka a směsí přelijte vychladlý a vidličkou propíchaný korpus. Přetáhněte potravinářskou fólií a dejte chladit minimálně na 2 hodiny, ale raději přes noc.

3 Smetanu vyšlehejte do polotuha. Zapracujte vanilkový extrakt a kokosový rum a ušlehejte dotuha. Rozetřete na korpus a dejte zpět do lednice. Kokosové plátky zlehka opražte na pánvi nebo v troubě a posypte jimi hotový koláč. 

Tres leches (základní recept)

Tres leches (základní recept)

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/5

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit