Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7275 kcal
Bílkoviny 150 g
Cukr 726 g
Tuky 379 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Třímlékový koláč je skvělý. Bez debat. Ale tahle kokosová verze má ještě něco navíc! Pořádnou špetku exotiky!

Suroviny

Na korpus
máslo 115 g
+ na vymazání formy
mouka pšeničná hladká 165 g
+ na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
krupicový cukr 225 g
vejce 5 ks
vanilkový lusk 1 ks
semínka vyškrábnutá nebo 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Na prolití
kokosové mléko 200 ml
bílý rum 100 ml
kokosový (např. Malibu)
kondenzované mléko 175 g
neslazené, v konzervě
kondenzované mléko 400 g
slazené, v konzervě
Na dokončení
smetana ke šlehání 375 ml
vanilkový extrakt 1 ČL
bílý rum 2 PL
kokosový (např. Malibu)
kokos plátky 75 g
na posypání

1 Upečte korpus podle základního receptu.

2 Na mléčnou směs prošlehejte kokosové mléko, kokosový rum, slazené kondenzované mléko a půlku konzervy neslazeného kondenzovaného mléka a směsí přelijte vychladlý a vidličkou propíchaný korpus. Přetáhněte potravinářskou fólií a dejte chladit minimálně na 2 hodiny, ale raději přes noc.

3 Smetanu vyšlehejte do polotuha. Zapracujte vanilkový extrakt a kokosový rum a ušlehejte dotuha. Rozetřete na korpus a dejte zpět do lednice. Kokosové plátky zlehka opražte na pánvi nebo v troubě a posypte jimi hotový koláč. 

Tres leches (základní recept)

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit