0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7275 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 726 g
Tuky 379 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Třímlékový koláč je skvělý. Bez debat. Ale tahle kokosová verze má ještě něco navíc! Pořádnou špetku exotiky!

Suroviny

Na korpus
máslo 115 g
+ na vymazání formy
mouka pšeničná hladká 165 g
+ na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
krupicový cukr 225 g
vejce 5 ks
vanilkový lusk 1 ks
semínka vyškrábnutá nebo 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Na prolití
kokosový (např. Malibu)
neslazené, v konzervě
slazené, v konzervě
Na dokončení
vanilkový extrakt 1 ČL
kokosový (např. Malibu)
kokos plátky 75 g
na posypání

1 Upečte korpus podle základního receptu.

2 Na mléčnou směs prošlehejte kokosové mléko, kokosový rum, slazené kondenzované mléko a půlku konzervy neslazeného kondenzovaného mléka a směsí přelijte vychladlý a vidličkou propíchaný korpus. Přetáhněte potravinářskou fólií a dejte chladit minimálně na 2 hodiny, ale raději přes noc.

3 Smetanu vyšlehejte do polotuha. Zapracujte vanilkový extrakt a kokosový rum a ušlehejte dotuha. Rozetřete na korpus a dejte zpět do lednice. Kokosové plátky zlehka opražte na pánvi nebo v troubě a posypte jimi hotový koláč. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/5

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...