Třímlékový koláč je skvělý. Bez debat. Ale tahle kokosová verze má ještě něco navíc! Pořádnou špetku exotiky!
Suroviny
Na korpus
máslo
115
g
+ na vymazání formy
mouka pšeničná hladká
165
g
+ na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva
1
ČL
krupicový cukr
225
g
vejce
5
ks
vanilkový lusk
1
ks
semínka vyškrábnutá nebo 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Na prolití
kokosové mléko
200
ml
bílý rum
100
ml
kokosový (např. Malibu)
kondenzované mléko
175
g
neslazené, v konzervě
kondenzované mléko
400
g
slazené, v konzervě
Na dokončení
smetana ke šlehání
375
ml
vanilkový extrakt
1
ČL
bílý rum
2
PL
kokosový (např. Malibu)
kokos plátky
75
g
na posypání
Postup
1
Upečte korpus podle základního receptu.
2
Na mléčnou směs prošlehejte kokosové mléko, kokosový rum, slazené kondenzované mléko a půlku konzervy neslazeného kondenzovaného mléka a směsí přelijte vychladlý a vidličkou propíchaný korpus. Přetáhněte potravinářskou fólií a dejte chladit minimálně na 2 hodiny, ale raději přes noc.
3
Smetanu vyšlehejte do polotuha. Zapracujte vanilkový extrakt a kokosový rum a ušlehejte dotuha. Rozetřete na korpus a dejte zpět do lednice. Kokosové plátky zlehka opražte na pánvi nebo v troubě a posypte jimi hotový koláč.
[[nid:29933]]