0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.4 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7275 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 726 g
Tuky 379 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Třímlékový koláč je skvělý. Bez debat. Ale tahle kokosová verze má ještě něco navíc! Pořádnou špetku exotiky!

Suroviny

Na korpus
máslo 115 g
+ na vymazání formy
mouka pšeničná hladká 165 g
+ na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
krupicový cukr 225 g
vejce 5 ks
vanilkový lusk 1 ks
semínka vyškrábnutá nebo 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Na prolití
kokosové mléko 200 ml
bílý rum 100 ml
kokosový (např. Malibu)
kondenzované mléko 175 g
neslazené, v konzervě
kondenzované mléko 400 g
slazené, v konzervě
Na dokončení
smetana ke šlehání 375 ml
vanilkový extrakt 1 ČL
bílý rum 2 PL
kokosový (např. Malibu)
kokos plátky 75 g
na posypání

1 Upečte korpus podle základního receptu.

2 Na mléčnou směs prošlehejte kokosové mléko, kokosový rum, slazené kondenzované mléko a půlku konzervy neslazeného kondenzovaného mléka a směsí přelijte vychladlý a vidličkou propíchaný korpus. Přetáhněte potravinářskou fólií a dejte chladit minimálně na 2 hodiny, ale raději přes noc.

3 Smetanu vyšlehejte do polotuha. Zapracujte vanilkový extrakt a kokosový rum a ušlehejte dotuha. Rozetřete na korpus a dejte zpět do lednice. Kokosové plátky zlehka opražte na pánvi nebo v troubě a posypte jimi hotový koláč. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/5

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit