Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláč s jahodami a kokosovým krémem
Koláč s jahodami a kokosovým krémem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Koláč s jahodami a kokosovým krémem

4.1/5 Počet hodnocení: 23
Do 30 minut Snadné na 23cm koláčovou formu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8237 kcal
Bílkoviny 163 g
Sacharidy 644 g
Tuky 543 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jahody ovoněné limetami se šlehačkou a se žloutkovým krémem z kokosového mléka si zamilujete!

Suroviny

jemný
máslo 145 g
studené, nasekané
Na krém
jemný
škrob 50 g
maizena
pokrájené
limetová šťáva 125 ml
čerstvá
strouhaná, z biolimety
Na ozdobu
jahody 500 g
čerstvé, očištěné
nastrouhaná na dlouhé tenké proužky, z biolimety
limetová šťáva 2 PL
jemný

Postup

1

Do mísy vložte odstopkované jahody, limetovou šťávu, proužky kůry a cukr. Lehce promíchejte a nechte marinovat.

2

V robotu zpracujte mouku, cukr a máslo na drobenku. Postupně přilévejte asi 80 ml vody a mixujte, dokud se směs nespojí.

3

Vyklopte ji na pomoučněný vál a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a uložte na 30 minut do chladničky.

4

Předehřejte troubu na 180 °C.

5

Těsto rozválejte mezi dvěma fóliemi na kulatý plát o síle 5 mm. Těstem vyložte lehce vymazanou koláčovou formu i s okraji a dno propíchejte vidličkou. Těsto zakryjte papírem na pečení a zatižte suchými či keramickými fazolemi. Pečte 20 minut, stáhněte papír se zátěží a pečte dalších 10–15 minut dozlatova. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

6

Na krém zahřejte v rendlíku 250 ml kokosového mléka a cukr a míchejte do rozpuštění. Rozmíchejte škrob ve zbylém kokosovém mléce a za stálého míchání ho vlijte do horkého mléka.

7

Stáhněte plamen, vložte máslo a šlehejte, dokud se máslo nerozpustí a nespojí s mlékem. Přidejte limetovou šťávu, kůru a žloutky a za stálého šlehání vařte na velmi mírném ohni 8–10 minut do zhoustnutí.

8

Krém vlijte na upečené těsto a nechte vychladnout. V ledničce krém ztuhne za 2–3 hodiny.

 
9

Před podáváním ušlehejte smetanu, rozetřete ji na krém a povrch ozdobte marinovanými jahodami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...