Jahody ovoněné limetami se šlehačkou a se žloutkovým krémem z kokosového mléka si zamilujete!
Suroviny
Postup
Do mísy vložte odstopkované jahody, limetovou šťávu, proužky kůry a cukr. Lehce promíchejte a nechte marinovat.
V robotu zpracujte mouku, cukr a máslo na drobenku. Postupně přilévejte asi 80 ml vody a mixujte, dokud se směs nespojí.
Vyklopte ji na pomoučněný vál a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a uložte na 30 minut do chladničky.
Předehřejte troubu na 180 °C.
Těsto rozválejte mezi dvěma fóliemi na kulatý plát o síle 5 mm. Těstem vyložte lehce vymazanou koláčovou formu i s okraji a dno propíchejte vidličkou. Těsto zakryjte papírem na pečení a zatižte suchými či keramickými fazolemi. Pečte 20 minut, stáhněte papír se zátěží a pečte dalších 10–15 minut dozlatova. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
Na krém zahřejte v rendlíku 250 ml kokosového mléka a cukr a míchejte do rozpuštění. Rozmíchejte škrob ve zbylém kokosovém mléce a za stálého míchání ho vlijte do horkého mléka.
Stáhněte plamen, vložte máslo a šlehejte, dokud se máslo nerozpustí a nespojí s mlékem. Přidejte limetovou šťávu, kůru a žloutky a za stálého šlehání vařte na velmi mírném ohni 8–10 minut do zhoustnutí.
Krém vlijte na upečené těsto a nechte vychladnout. V ledničce krém ztuhne za 2–3 hodiny.
Před podáváním ušlehejte smetanu, rozetřete ji na krém a povrch ozdobte marinovanými jahodami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jak si poradit s úrodou jahod aneb Nejlepší jahodové dorty a koláče nemusí zabrat moře času(24 receptů )
- Kokosové buchty a moučníky: Čím vás může kokos při pečení potrápit a jak tomu předejít(66 receptů )
- 40+ nejlepších ověřených receptů na krémové dezerty(43 receptů )
- Koláče na neděli: luxusní moučníky, na které bude chtít recept každý(188 receptů )
- 30x božské jahody, které si zamilujete(30 receptů )